VUČIĆ: Šešelj je bar deset puta obrazovaniji od onih koji nam sole pamet svaki dan!

VUČIĆ: Šešelj je bar deset puta obrazovaniji od onih koji nam sole pamet svaki dan!

31 decembra 2014

vk5-590x330Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se nije čuo sa liderom radikala Vojislavom Šešeljom posle njegovog puštanja iz Haškog tribunala, mada ne bi imao problem da to učini i dodao da ne očekuje da bude zatraženo njegovo hapšenje.

Gostujući u emisiji Oko na Radioteleviziji Srbije Vučić je rekao da se kao predsednik Vlade trudio da štiti srpske građane u Hagu i da je Vlada Srbije dala sve što je od nje traženo.

„Poštovali smo njegovu (Šešeljevu) volju i zahteve kako da se odnosimo prema onome što je Haški trubinal radio, jer je naše da pošutjemo naše građane i za svakog građanina tako radimo“, rekao je Vučić.

Na pitanje da li očekuje da iz Haškog tribunala stigne zahtev za hapšenje lidera radikala i njegovo vraćanje u Hag, Vučić je rekao da ne očekuje takav scenario.

„Ne mislim da tako nešto može da se desi. Voleo bih da vidim da neko dođe s takvim zahtevom pa da ga pitam šta ste to radili i da nam to objasni“, rekao je Vučić.

Na konstataciju da Šešelj nema pozitivno mišljenje o predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću, dok s druge strane Vučića hvali zbog marljivosti, premijer je rekao da nije čuo te kritike na račun Nikolića.

„Nisam čuo da je Toma Nikolić lenj. To je kao kad bih ja rekao da je njegovo (Šešeljevo) obrazovanje na nivou Šutanovca i Živkovića. Izvinite, nije. Mislim sve veoma loše o njegovoj politici danas, to je politika prošlosti, ali ne mogu da budem lažov i da ne kažem da je bar deset puta obrazovaniji od onih koji nam sole pamet svaki dan i koji nas vređaju“, istakao je Vučić.

Na pitanje da li je neuvođenje sankcija Rusiji razlog da Šešelj iz Haškog tribunala bude pušten u Srbiju, Vučić je rekao da ne želi da se bavi tim pitanjem i da bi na to trebalo da odgovore oni koji su ga pustili, kao i na pitanje zašto ga nisu pustili ranije.

„Ako je bilo razloga za puštanje, trebalo je ranije da ga puste“, zaključio je Vučić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *