VUČIĆ: Šešelju želim dobro zdravlje i brz oporavak

VUČIĆ: Šešelju želim dobro zdravlje i brz oporavak

8 novembra 2014

A Vucic 758Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, koji je pušten na privremenu slobodu iz Haškog tribunala, želi dobro zdravlje i brz oporavak.

„I to je sve, nema ni ‘i’ ni ‘ali'“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle otvaranja graničnog prelaza Nakovo-Lunga kod Kikinde.

Na ponovljena pitanja novinara u vezi sa Šešeljem i da li je razgovarao sa Haškim tribunalom o uslovima njegovog puštanja, Vucičh je kratko odgovorio „ne“.

„Mi mu želimo dobrodošlicu, brz oporavak i dobro zdravlje“, rekao je Vučić.

On je, na pitanja da prokometariše izjavu ministra za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu zaštitu Aleksandra Vulina koji je rekao da je puštanje na slobudu Šešelja pokušaj destabilizacije Srbije, premijer Vučić je naveo da Vulina veoma poštuje, ali da to neće da komentariše.

„A što se tiče stabilnosti Srbije i mnogih koji čekaju nekakvu vrstu nestabilnosti, podsećam da su mnogi prizivali ‘ukrajinski scenario’ u izbornoj kampanji“, rekao je Vučić.

On je naznačio da Srbija postaje sve značajniji faktor u Evropi i svetu i to ilustrovao činjenicom da je juče bio francuski premijer Manuel Vals, da je danas sa rumunskim premijerom došao iz Beograda, da je juče bio i crnogorski premijer Milo Đukanović, da za dva dana dolazi albanski premijer Edi Rama, a za četiri

dana i zamenik nemačke kancelarke Angele Merkel, Zigmar Gabrijel.

„Mislim da to dovoljno govori kako se Srbija ponaša“, rekao je Vučić.

On je dodao da je preduzeo najteže mere koje je jedan političar mogao da preduzme na teritoriji južne Evrope, a da na to nije nateran.

Naveo je da je to uradio zato što smatra da je to najbolje za zemlju i zato što ga ocena toga što je uradio i što radi interesuje u istorijskom smislu, a ne kako će na to da gleda dnevna politika.

„Ponosan sam na to“, rekao je Vučić i dodao da je uveren da će Srbija već od 2016. godine biti zemlja sa najvećim privrednim rastom u Evropi.

KOMENTARI3 komentara

  1. Zoran says:

    Dolaze ti oni koji ti otimaju Kosovo i ti se ponosiš njihovim društvom.

  2. pedja says:

    Srbija ce 2016 biti opljackana do kraja i unistena kao i ostale zemlje EU

  3. MILOŠ says:

    Čega se pametan stidi time se budala ponosi.Normalan državnik koji želi dobro svom narodu neće preduzimati ŠTETNE mere.Do 2016 godine kada će premijer Živeti bolje, do tada će umreti više stotina penzionera, i oni sigurno neće dočekati tu šarenu lažu koju obećava.Zašto nije Tajkunima koji su veliki poreski dužnici dug za porez pretvoriti u vlasništvo nad kompanijom i oduzeo kompaniju koju može preuzeti država dok ne naplati dug za porez i da redovno uplaćuje tekući porez. Od poreskih obveznika se uzima porez i preliva Bankama koje nemaju interes da daju povoljne kredite privrednicima nego čekaju da im poreski obveznici to plate, a oni će da kupuju VILE u inostranstvu, JAHTE, AVIONE i da se iživljavaju nad poštenim građanima i radnicima kojima ne isplaćuju plate i doprinose, već samo trpaju u svoj džep, jer im je to omogućila aktuelna vlada, VUČIĆ; DAČIĆ,VULIN ,VUK i DANICA DRAŠKOVIĆ i njima slični......

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *