VUČIĆ: Slede dramatične uštede u javnom sektoru

VUČIĆ: Slede dramatične uštede u javnom sektoru

5 aprila 2014

ALEKSANDAR_VUCIC 1232Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke, na kojoj je bilo reči o formiranju nove vlade, završena je u subotu u sedištu stranke. Pred Vladom su ozbiljni zadaci, slede dramatične uštede u javnom sektoru i agresivno jačanje privatnog sektora, kaže Aleksandar Vučić.

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio će danas da je politika buduće vlade biti politika agresivnog zaposljavnja i jačanja privatnog sektora, da će skupština i vlada biti formirani kao je i obećano nakon izbora, te da će o personalnim rešenjima razgovore obaviti naredne sedmice.

Privatni sektor ćemo podići dramatično, a u programu buduće vlade biće tri dela strukturnih reformi.

To podrazumeva da do kraja juna budu doneti svi najvažnijin reforsmki zakoni, poput zakona o radu, stec caju, privatizaciji, osiguranju, planiranju i gradnji, kacelariji za brze odgovore, kao i 13 zakona iz oblasti pravosuđa.

Drugi deo strukturalnih reformi bidhe rešavanje problema u preduzećima u restrukturiranju, što podrazumeva da ćemo dovesti investitore gde god to bude moguće, s treća oblast, u kojoj se očekuju najveće promene, je dramatična promena odnosa i ponašanja svega što se zbiva u javnim preduzećima.

Gde god se pokaže da rukovodeće strukture u tiom preduzećima nisu sposobne ići će se u pruivatizaciju, biće dramatičnih smanjenja broja zaposlenih, jer hoćemo da da izgradimo zdravu i dobru privredu koja će našoj deci obezbediti budućnost, naveo je Vučić.

Za narednu sedmicu najavio je razgovare sa svim relevantnim političkim učesnicima u Srbiji, a razgovaraće se pre svega o planu i programu vlade i o tome šta je neophodno da se uradi.

„O onome što su naši ciljevi, vodićemo politiku koja je dobra za buduće generacije, ali koja nikako nije dobra za izborni rezultat naše stranke na sledećim izborima“, naveo je Vučić.

Istakavšia da će što su opbećali biti i ispunjeno, Vučić je dodao da to ne znači med i mleko već podrazumeva teške reforme.

„Nama su potrebne reforme i na troškovnoj strani budžeta uslediće dramatične uštede, pri tome govorim o svemu što ljude sa pravom iritira, o tome da na dnevnice u javnim preduzećeima potrošimo 40 miliona evra, ali obećavam da ništa više neće biti kao što je bilo“, izjavio je Vuičić nakon sednice redsedništva stranke koja je raspravljala o planu i programu buduće vlade.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *