ВУЧИЋ смењује Диковића!?

VUČIĆ smenjuje Dikovića!?

10 maja 2017

Načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković mogao bi prvi da se nađe „na meti za odstrel“ kada Aleksandar Vučić stupi na dužnost predsednika, piše „Danas“.

To je ocena vojnih analitičara koji podsećaju da je Dikovića 2011. imenovao Boris Tadić kao predsednik, a da se nakon toga načelnik generalštaba oslanjao na podršku odlazećeg predsednika Tomislava Nikolića. Vojni analitičar Aleksandar Radić za Danas kaže da je promena načelnika Generalšataba političko pitanje o kom će isključivo odlučivati Aleksandar Vučić.

Radić podseća da po zakonu Diković može ostati na čelu vojske do navršenih 58 godina života, što će se ispuniti već u maju sledeće godine. On smatra da je za sada još rano govoriti ko bi mogao da bude Dikovićeva zamena.

Radić ne veruje da će Vučić, kada stupi na dužnost predsednika, promeniti i ministra odbrane Zorana Đorđevića jer je, kako kaže, u izboru Đorđevića Vučić lično učestvovao.

S druge strane, politički analitičar Dragomir Anđelković smatra da je Đorđević na funkciju ministra došao kao privremeno rešenje, zbog čega ne isključuje mogućnost da i on bude zamenjen.

Međutim, i Anđelković smatra da će Vučić, po stupanju na dužnost predsednika, želeti da da svoj lični pečat vojnobezbednosnoj sferi te da će sigurno nastojati da sprovede neke kadrovske promene, piše Danas.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Drago says:

    U civilizovanim državama načelnici generalštaba se menjaju na dve godine i tako upražnjavaju mesto svojim mladjim naslednicima koji izvršavaju zadate norme i zadatke. Samo kod nas se ostaje na funkcijama hiljadu godina kao da su faraoni ti generali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *