ВУЧИЋ ШОКИРАО ЈАВНОСТ: Дачић 2013. прихватио да Косово уђе у УН?! (ВИДЕО)

VUČIĆ ŠOKIRAO JAVNOST: Dačić 2013. prihvatio da Kosovo uđe u UN?! (VIDEO)

26 januara 2021

(foto: Youtube printscreen)

Te, ne tako davne 2013. godine Ivica Dačić bio je premijer, a Aleksandar Vučić potpredsednik Vlade Srbije i zajedno su putovali u Brisel. Za javnost su detalji sastanka bili tajni, ali predsednik Vučić otkrio je da se jedino on protivio ulasku Kosova u Ujedinjene nacije.– Bio sam jedini, a onda su na moju stranu stali Đurić, Vulin i dvojica Srba s Kosova i Metohije. Bio sam suprotstavljen svim mojim savetnicima i svim ministrima u Vladi drugim koji su tada bili u Briselu i zahvaljujući meni nije ušla odredba po kojoj je trebalo da prihvatimo Kosovo u Ujedinjenim nacijama(UN). Samo zahvaljujući meni – rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

Za šta se zalagao tadašnji premijer, a sada predsednik Skupštine Ivica Dačić iz ove predsednikove priče prilično je jasno zaključiti. Da li se lider socijalista, iako u javnosti najveći zagovornik i borac za povlačenje priznanja Kosova, te 2013. nije protivio ulasku KiM u UN?

– Odslušao sam gostovanje, predsednik kaže da je cela vlada bila za članstvo KiM u UN 2013, samo je on bio protiv. U normalnoj zemlji, svi mediji bi tražili potvrdu Dačića o ovome – kaže osnivač Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

Šta je ostalim članovima tadašnje Vlade, od kojih mnogi i dan danas obitavaju na značajnim funkcijama u ovoj zemlji, još jedno je pitanje. Da li je istina da je odbrana Kosova tada pala na pleća predsednika Vučića?

– Bio sam poslednji koji je glasao u našoj delegaciji i rekao sam, ako smete vi glasajte za, ja sam protiv. I onda su svi ostali rekli „jao, jao, jao, ne smemo ako ti nećeš“, iako sam tada bio potpredsednik Vlade samo – objasnio je Vučić.

(direktno.rs)

KOMENTARI11 komentara

 1. Rista says:

  Znači stiglo! Verovatno se malo ko seća, ali bar tri puta sam pisao da je većinu dokumenata potpisivao Dačić kao poslanik Vučića. I rekao sam da će kada bude trebalo, Vučić za sve optužiti Dačića. I rekao sam da je Dačić i pored mišljenja kako je on obavezno u svakoj vladi, ustvari žrtvovan i slat na sve strane da potpisuje sve što mu Vučko naredi. Neću da tupim dalje, ali stvarno sam ih pročitao davnih dana. Šteta što je Dačić tako nešto naslućivao, ali bilo slatko biti NEKO. To neka vrsta političke psihoze. Ali ako ima dokaze da mu je sve to naređivao Vučić, onda će ga ili uceniti ili ubiti. Dačiću se ne piše dobro, osim ako prihvati doživotnu izolaciju što može da se ponudi "izdajnicima" koji služe za pranje prljavih rabota precednika. Obračun bandi je počeo. A da, još nešto. Saće Vučić još da nas pogodi, i to uskoro, da je ono što je Dačić potpisao ustvari državni potpis i da će on to morati da ispoštuje. Iza kulisa, kad mu postave pitanje zašto i on ne potpiše, onda on kaže da je taj Dačkov potpis ustvari potpis države Srbije i on će ga ispoštovati kad dođe vreme. A to vreme došlo zajedno sa Bajdenom. Vučić oseća da nema više kuda i da će sve morati da se obelodani. Zato je udario po Dačiću. A ako je dačić ondak bio nevaljao, zašto ga je prigrlio i držao uz sebe sve ove godine??? Igrale se delije...

  • Gagi says:

   Odlicna i perfektna analiza, tu postoji jedan problem, kako obican narod da se izbori sa ovim antidrzavnim placenicima. Celu Srbiju su dislocirali u Bgd, svi su srecni sto ne muzu krave. Intelektualci iz Sarajeva nas uce kako se brani i cuva drzava, malo nas zakitili nacionalizmom a doktorirali kod Tita koji im je cestitao. Sada kao, u svojoj komunistickoj drzavi nisu imali resurse da privuku pametne ljude na svoju vodenicu. Svi danas robijaju po svetskim kazamatima iz razloga sto su se pobunili protiv onoga koji im je pruzao bezbrizan zivot za izdaju samog sebe. Nije Milo lud, dobro je video sta ceka konvertite. Zbog toga ce na ovaj ili onaj nacin UVEK biti nezaobilazni faktor u toj Srpskoj katolickoj pokrajini, jer se nije prodao drugom gospodaru.

 2. I Love persida says:

  Dači voli da pije i da peva, sve poslove je završio samo za sebe, tipična zdepasta cicija. Dopustio bi Kosovu UN, a Papui na Novoj Gvineji zabranio da priznaju Kosovo republjik? E vala koji moron, mislite li da je Vuči bolji? A zašto nije? Zato jer misleći da su pametni ne pitaju pravne savetnike koji su učili i izučili advokaturu i razumeju se u svetsko pravo, misle da oni sami mogu da rešavaju i odlučuju o visokim važnim pitanjima, takvu odgovornost na sebe mogu preuzeti samo takvi naduveni nerazumni ljudi. Pravni, teritorijalni i imovinski značaj ustava jedne zemlje poštuju sve zemlje jer je stvar svetska a Dači i Vuči zarad malo fonda iz mmf-a odrešili kesu pa poklanjaju dedovinu koja njije njihova.

 3. Gagi says:

  Verujem u ovu izjavu AV. Na pretproslim izborima Ivica je pozivao narod da glasa za njih pod sloganom: "Ko je voleo Tita neka glasa za nas". Prethodno je bio u zajednickim vladama i politicki prijatelj sa onima koji su izrucili "njegovog" predsednika kazamatu tudje drzave. Ta partija nije nista doprinela ovom narodu, najvise su doprinosili sami sebi. Dok narod kuka od nesrece sta ga je snaslo sa komunistickim okupatorima, nastavljaci te politike srecno pevaju u sav glas, valjda da zabave i razblaze muke unesrecenom i osakacenom narodu.

 4. persida says:

  Hapsiti i Dacica i Vucica.

 5. ja says:

  Svi oni hoće da šiptari dobiju državu jer su dovedeni na vlast u Srbiji zbog te stvari,zauzvrat mogu da kradu od naroda koliko god hoće.Jedino šta onemogućuje tu izdaju je Rusija kao stalna članica UN sa pravom veta.Putin je rekao bez obzira na šta amerikanci nateraju rukovodstvo Srbije,Rusija nikad neće pristati da terorističko tkz kosovo uđe u UN.

  • Ivana says:

   Desili se izdaja ceo državni vrh plus nevladine udruge znači sve petokolonaše ko Rumuni rešiti da više nikad nikome u Srbiji ne padne izdaja na pamet. Puna je Srbija nesrba bande koja iznutra urušava državu i truje srpski narod. S formulom "umirite se" pa nećemo biti ko drugi. Ne prave nas glupljima jer drugi otimaju, kolju, siluju a mi ćutimo, e to ćutanje potiču petokolonaši i sinovi komunista koji mrze i Srbe i Srbiju. Mora se uraditi rez i odstraniti peta kolona. Hrvati su iz čista mira klali Srbe u tri rata i sveli ih s preko 40% na oko 2,7% i nikome ništa. Dok nas u Srbiji potomci prikrivenih hrvata ubeđuju ćutimo budimo bolji. Ne bolji nego GLUPLJI vreme je za buđenje.

  • Gagi says:

   ja... Ima u tvojem obrazlozenju istine. Rusija je zapravo ta koja cuva Srbiju, bez obzira na sve ljudske i politicke propalitete koji stoluju svih decenija unazad. Pod Titom su Srbi nastradali jer je on prekinuo sve kontakte sa nasim zastitnicima kako god se oni tada zvali. Svi Ruski ili SSSR eksponenti koji su radili na dobrobiti ovog Srpskog naroda su pobijeni. Jezuitski plan da se ova teritorija ponovo nadje pod njihovom kontrolom i uticajem se sprovodi nesmanjenom energijom. Znaju dusmani da je Srbin heroj i junak, da na taj nacin nije moguce osvojiti ovaj prostor. Zbog toga su preko komunista uveli novu taktiku za osvajanje koja vazi i danas, POTKUPLJIVANJE i zivot bez rada i truda. Ciljano su birali najgore kojima su omogucavali znacajne drustvene polozaje i zivotnu satisfakciju koju su samo mogli da sanjaju. Drustveni rad i trud su delili medjusobno po svom nahodjenju i kako su hteli, zbog toga je danasnja drzava nasih predaka u fronclama i ocerupana. Kao sto svemu dolazi kraj, tako se nazire kraj ovim stetocinama koji su beskrupolozno prodali prag kuce nasih predaka ( KiM )i zbog svojeg dupeta vodili politiku zastite "univerzalnih ljudskih vrednosti" i svakakvih gluposti da bi zaludeli narod. Zbog toga je Rusija uzdrzana, znaju ljudi da je Nikolaj Romanov i njihova tadasnja drzava stradala zbog Srbije,izuzetno dobro vide da se ovde zapatio olos sa kojima nemaju dodirne politicke pravce. Vrlo su pristojni, cekaju da se samoizlecimo od hohstapleraja, u medjuvremenu, mnogo nam i ne zameraju sto je Sloba slao narodne pare da se sacuva komunizam u Rusiji i da katolicki Zjuganov ponovo bude veci i mocniji od Romanovih. Mozda neko iz ovih mojih misli shvati KO smo bili a STA smo danas.

 6. Pravnik says:

  Šokirao onu javnost koja se ne seća šta se dešavalo te famozne 2013. godine, kad je potpisan protivustavni Briselski sporazum. Podsećam zaboravne da je pred kamerama RTS samozvani Prvi potpredsednik Vlade (jer po Zakonu o Vladi nije postojao nikakav Prvi potpredsednik, već je to kasnije učinjeno dopunom člana 13 članom 13a), sav izbezumljen od straha od reakcije javnosti, izjavio da je u Briselu potpisan sporazum sa predstavnicima vlasti iz Prištine, kojim je, kako je izjavio, za Srbiju izdejstvovano najmaksimalnije rešenje koje se moglo postići. Tim Sporazumom, koji je pored Ivice Dačića parafirao i PPV, AP Kosovo i Metohija je proglašena "Republikom Kosovo". Ni jedan medij u Srbiji nikad nije objavio sadržinu Briselskog sporazuma. Zašto? Da se ne bi znalo da se vlast, protivno Ustavu Republike Srbije i Rezoluciji 1244 SB OUN, odrekla dela sopstvene teritorije, što ni jedna vlast na svetu nije učinila. I u članu 2 Zakona o Vladi piše da Vlada utvrđuje i vodi politiku Republike Srbije u okviru Ustava i zakona. Pored nepoštovanja Ustava, kao najvišeg pravnog akta u državi, Vlada se nije pridržavala ni Zakona o Vladi. Posle potpisivanja osnovnog (ili prvog) Briselskog sporazuma sve ostale sporazume potpisivao je Aleksandar Vučić, ukidajući njima jednu za drugom sve institucije Republike Srbije na KiM. Podsećam zaboravne, i one koji su tada čeprkali u pesku a danas su vlast, da je tadašnji ministar za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin podneo ostavku, ali se posle predomislio. Njegovo Ministarstvo posle tog sramnog sporazuma preimenovano je u Kancelariju za Kosovo i Metohiju, čiji je direktor postao jedan od vođa Otpora Marko Đurić, danas ambasador u SAD. Kad su došle vile očima sad najodgovorniji svu krivicu svaljuje na Ivicu Dačića. Nije li gospodin pred TV kamerama izjavio da je bukvalno spavao na podu u Briselu. Za Ketrin Ešton niko u svetu ne bi ni čuo da se nije proslavila primoravanjem onih koji su potpisali sporazum da to učine, a imala ih je čime usloviti. Verovatno je Milovan Brkić kriv što je njegov Magazin Tabloid objavio na šta se SNS obavezala dovođenjem na vlast u članku KOMADANJE SRBIJE: IZNENADNA NOVČANA I POLITIČKA PODRŠKA ZAPADA UVEK JE VEZANA ZA IZDAJU…

 7. Pravnik says:

  Zaboravih napisati da se i dopunjenim članom 13a predviđa da "Predsednik Vlade određuje jednog potpredsednika Vlade, koji ga zamenjuje za vreme odsutnosti ili sprečenosti". Ivica Dačić nije bio ni odsutan, niti sprečen da obavlja funkciju Predsednika Vlade kad je potpisivao Briselski sporazum.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *