ВУЧИЋ ШОКИРАО: Нисам добио задатак да признам Косово, али… (ВИДЕО)

VUČIĆ ŠOKIRAO: Nisam dobio zadatak da priznam Kosovo, ali… (VIDEO)

16 novembra 2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da EU neće dozvoliti da Srbija postane punopravna članica Unije bez pravno obavezujućeg dokumenta na kraju procesa „normalizacije odnosa“ sa Prištinom.

– Morate da izvršite normalizaciju stanja, kako oni to kažu, rekao je Vučić i dodao da, kako god da se to tumači, to je ono što EU očekuje.

– Nije to priznanje, niko to ne govori na taj način. Govore između redova, ali ne na taj način, ali ovo je ono što ja mogu da vam kažem, rekao je predsednik novinarima u Aranđelovcu.

On je rekao da je zadovoljan jučerašnjim sastancima u Briselu, gde je u sedištu EU razgovarao sa Federikom Mogerini, a u centrali NATO sa Jensom Stoltenbergom i ministrima zemalja-članica Alijanse. Šta je, tom prilikom, Vučić molio NATO.

U Briselu će danas, kaže Vučić, boraviti i premijerka Ana Brnabić, i dodaje da su takvi sastanci važni, jer nam predstoji veliki problem i nećemo moći bez drastičnih promena u odnosu, našem i sveukupnom odnosu prema Kosovu i Metohiji da postanemo član EU.

Rekao je i da ne može više da sluša budalaštine tipa da je dobio zadatak da prizna Kosovo.

Smatra da ćemo teško da postignemo sporazum između sebe, u Beogradu, a da bi bilo odlično kada bismo mogli da se dogovorimo.

– Zbog tih dva, tri, četiri odsto šanse se ovoliko borimo.. Ako ne, ništa strašno, još jedan neuspeh i produženje zamrznutog konflika koji imamo, što deci zbog koje smo ovde neće doneti neki veliki dobitak u budućnosti, zaključio je predsednik Srbije.

Šta je sve tokom posete Aranđelovcu rekao predsednik i kako se obratio srednjoškolcima možete da pogledate na integralnom snimku lokalne televizije:

KOMENTARI6 komentara

 1. Goran says:

  Nije priznanje nego stolica za Haradinaja u UN sa zvezdicom * a zvezdica znaci da Vucic ne priznaje Kosovo. Eto tako ce biti, kompromisno kao i do sada od 2012.

  • dobrivoje says:

   Dobrivoje Dobrosavljevic Dodajte ovoj vesti izgubljen i dezorijentisan izgled Vučića i dobićete vernu sl iku i njegovog psihičkog i fizičkog stanja i sliku sadašnje i buduće Srbije i njene sudbine u koju je on svojom pogrešnom politikom uvodi!!!* Govoreći o stav u Unije, da nas ne primi bez potpisanog Pravno obavezujućeg dokumenta, koji bi usledio posle sređivanja stanja i svih dosadašnjih obaveza koje nas čekaju,kraj nje zbunjeno i nepovezano, rekao je i sledeće: "Morate da izvršite normalizaci ju stanja, kako oni to kažu, rekao je Vučić i dodao da, kako god da se to tuma či,to je ono što EU očekuje!* Nije to priznanje,niko to ne govori na taj način. Govore između redova,ali ne na taj način, ali ovo je ono što ja mogu da vam kažem", rekao je predsednik nov inarima!!!* Nikad predsednik Vučić, do sada, nije preneo srpskoj javnosti ne jasniji i neodređeniji stav EU, nikad nije bio toliko zbunjen uplašen i neod ređen i stiče se utisak da je više znao o tom "sređivanju stanja" po normali zaciji odnosa sa Prištinom, kao i o samom Pravno obavezujućem dokumentu, ne go što je smeo da kaže srpskoj javnosti!!!* Kao čitalac ja imam pravo i obav ezu da celi Vučićevu izjavu shvatim, kao ultimatum Srbiji od strane EU, da Srbija mora da prihvati i potpiše SVE ONO, ŠTO DOSAD, ON KAO PREDSEDNIK I OS TALI ČLANOVI VLADE, NISU HTELI DA POTPIŠU, smatrajući TO, poslednjom branom Srbije i granicom preko koje se ne može ići!!!* Dodate li celoj stvari i dog ađaj u Briselu između Haradinaja i Mogerinijeve i njegovog zahteva da se u celu stvar umeša Amerika, onda je jasno odakle vetar duva i šta nam donosi!* Stvari i događaji ne idu na ruku Srbiji: Vučić se tek rastao sa Stoltenberg om uz jasan stav o neutralnosti, mislite li da je gensek NATO-a bio oduševlj en time - da je mogao progutao bi Vučića, ali ostalo je u vazduhu da visi stanje da je NATO svuda okolo i da jedino Srbija visi i da zajedničke vežbe padobranaca SAD i Srbije, nisu tako naivne i dobronamerne!!!* U nekom hipote tičkom kriznom momentu, snage SAD-a, elitni padobranci, uz sadejstvo NATO št aba u General-štabu Srbije, mogli bi izvesti munjevit udar po vitalnim tačka ma Vlade i Vojne uprave Beograda i izvršiti prevrat?!* Ništa nije nemoguće od Amerikanaca, jer oni IGRAJU DVOSTRUKU IGRU - NJIHOV STRAH OD RUSA je toli ki, da su spremni na sve!!!* Srpske vlasti i ne znaju šta sve ima u transpor tnim "Herkulesima" koji su dovezli padobrance!!!* Zato, Vučiću, ne sadi više tikve sa Amerikancima - bojim se da ćemo završiti s tikvama na glavama!!!* 18. nov. 2017.

 2. ilija says:

  znasde sro brisel trazi i sta je uradijo srbiji a ti kod nji ko ovca na so imali zate jos ko u svetu normalan da ides tamo ko je normalan da razume srbiju

 3. Ognjen says:

  Nije mi jasno koji je to lobi u americi i engleskoj da guraju pola sveta da prizna kosovo protiv svoje volje. Čim se slomi taj lobi svima koje su terali da priznaju kosovo biće mnogo lakše. To nije jedinstvena politika. Znači treba u potpunosti raskrinkati taj lobi po imenu i prezimenu i prikazati celom svetu njihove prljave planove.

 4. Batinas says:

  Srbijo, ako ti ne saranis ovoga gada on ce da sarani tebe.

 5. Mi says:

  Šta podrazumeva priča o normalizaciji? Ko je kriv za takvo stanje, jeli Srbski narod, državni službenici ili radnici zemlje Srbije doveli nekoga u nenormalno stanje, pa sada treba to da ispravi? Šta se u ovom slučaju smatra normalnim i za koga?Upadneš mi u kuću kaubojski, prostački napraviš štetu, otmeš mi deo imovine, za sobom ostaviš smrt, bolest, haos, tugu i nevolju, i gle očekuješ da to prihvatim bez uslova, nadoknade,sa puno razumevanja... Ni to nije dovoljno razbojničkoj bandi, genocid nad ovinm narodom protura kao neminovnost.... Od naroda koji nikada nije kročio na tuđe granice kao osvajač,proizvodi genocidan, namećući mu ološ i dekleracije...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *