ВУЧИЋ: Спреман са да одем у Сребреницу и одам почаст жртвама!

VUČIĆ: Spreman sa da odem u Srebrenicu i odam počast žrtvama!

19 juna 2015

aleksandar-vucic-1362170571-275663Ako Bošnjaci budu želeli i ako to za njih nije dodatna poteškoća, biću spreman da odam počast muslimanskim žrtvama u Srebrenici, izjavio je premijer Vučić.

„Kao premijer sam spreman da pognem i sagnem svoju glavu i pokažem kakav odnos mi Srbi imamo prema nevinim srebreničkim žrtvama. Da onih 99,9 posto Srba koji nisu učestvovali u tom zločinu da idu uzdignute glave i uzdignuta čela u svetu gde god“, rekao je Vučić u obraćanju medijma danas u Beogradu.

Kako navodi, u Srebenici se dogodio težak i jeziv zločin, a srpski narod, kao narod koji je od Balkanskih ratova do devedesetih godina najviše stradao, da bi pokazao svoju veličinu mora da pokaže da poštuje tuđu patnju i tuđ bol.

„Da nipodaštavamo tuđ bol i patnju neće nas nigde odvesti. Moramo više nego bilo ko i to ne zato što nam to kaću neki stranci. Moramo više da pokažemo da poštujemo muke, patnju i bol“, navodi Vučić.

Prema njegovim rečima Srbi i Bošnjaci su od Balkanskih ratova često bili na različitim stranama.

„U Podrinju smo samo mrtve prebrojavali. Ni ranjenike nismo razmenjivali. Hoćemo li to raditi i u budućnosti? Da li nam je potreban neko sa strane da nam drži pridike? Hoćemo li da se opet prebrojavamo? Da nam ponovo reke krvave budu pa da posle toga opet moramo da živimo zajedno“, naveo je Vučić.

Premijer Srbije je nakon toga naveo da „mi Srbi nećemo da krijemo prezir nećemo prestati da se borimo protiv onih koji su okaljali obraz srpskom narodu u Srebenici“.

„Nećemo da krijemo i da se pravimo da ne vidimo i da relitivizujemo taj zličin. To je veliki i strašan zločin. Ja smatram da je trebalo da se radi na poverenju, a ne na dodatnoj destabilizaciji. Predlozi o rezoluciji su samo doneli destabilizaciju“, naveo je Vučić.

KOMENTARI6 komentara

 1. Mare says:

  Pametnije bi ti bilo da se oglasis oko informacije da je toliko hvaljena EU zelela juzni tok, ali samo ako preskace Srbiju. Tu Vucicu posveti svoje vreme, a ne kao picajzla bezis od teme.

 2. Milan says:

  Koji je to monstrum pa jos i govori na javno.

 3. deda mraz says:

  Ovaj je gori od Tita,ima da nam seme zatre.

 4. s@Ša says:

  Ako Bošnjaci budu želeli i ako to za njih nije dodatna poteškoća, biću spreman da odam počast muslimanskim žrtvama u Srebrenici, izjavio je premijer Vučić! Vjerujem ako je neko i sumnjao da ovaj čovjek nije lud sad se uvjerio da je lik definitivno em budala em i bezobrazan,koju je transformaciju od kišne gliste do crva doživio najbolje pokazuje sljedeći snimak i rečenica iz uvoda u moj komentar : https://www.youtube.com/watch?v=UGqv9CJbd3U

 5. deda mraz says:

  idi sretno ti bilo i dabogda se nikada ne vratio vucibatino komunisticka.

 6. Miloš says:

  Ajde vučiću jebi već jednom mamu svoju i ostavi se lažne Srebrenice i lažnog genocida, ako mnogi malo veći velikani kažu da nije bilo genocida koji kurac ideš stalno da se klanjaš. Ako si musliman idi u Džamiju pa se moli alahu konju glupi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *