VUČIĆ: Srbija ima odgovor na teroriste koji su u saradnji sa Prištinom

VUČIĆ: Srbija ima odgovor na teroriste koji su u saradnji sa Prištinom

31 августа 2014

aleksandar-vucic-gracanica(1)Srbija će umeti da zaštiti svoj narod i svoju teritoriju, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić prilikom obilaska baze Merdare i dodao da će Žandarmerija dobiti novu opremu kako bi što efikasnije ispunjavala svoje zadatke, ali i da bi se bolje zaštitila.

„Životi žandarma i policajaca za nas su veoma važni i ne možemo dozvoliti banditima i kriminalnim grupama da kradu i pljačkaju, i ne samo to nego da dolaze sa deset automatskih pušaka koje služe samo za to da se ubijaju srpske snage bezbednosti. To je organizovani kriminal,“ rekao je Vučić i dodao da veruje da Albancima iz opštine Podujevo „neće ubuduće padati na pamet da se takvim terorističkim aktima služe i da divljaju u okolini ove baze“.

Vučić je nakon obilaska baze rekao novinarima da će žandarmi dobiti novu opremu, koja će moći bolje da ih štiti „uz manja ograničenja“, a najavio je i nove podzakonske akte u cilju bržeg i efikasnijeg reagovanja Žandarmerije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će ti akti biti pripremljeni u narednih 15 dana i dodao da je sa pripadnicima Žandarmerije razgovarao i analizirao bezbednosnu situaciju i bezdbednosne rizike, odnosno „kako i na koji način je rukom albanskih terorista ubijen pripadnih Žandarmerije Stevan Sinđelić“, kao i o tome šta može da se uradi da se bolje zaštitimo.

Premijer je meštanima Merdara poručio da mogu da se osećaju bezbedno i da im srpske snage bezbednosti garantuju potpunu sigurnost, ali je istovremeno i dodao da od svih građana Srbije očekuje veće poštovanje pripadnika policije i Žandarmerije.

„Teroristi rade organizovano i u sadejstvu s pojedinim organima iz Prištine“, konstatovao je premijer, koji je, komentarišući odnos međunarodne zajednice prema prošlonedeljnom incidentu, primetio da je više poziva dobio kada je krenulo isključenje struje neplatišama u Bujanovcu, Preševu i Medveđi nego što je dobio telegrama i izraza saučešća zbog ubistva pripadnika Žandarmerije.

RUSIJA POKLONILA SRBIJI AKUMULATORE ZA MIGOVE

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sva tri aviona „mig 29“ kao i „migovi 21“ od sutra biti kompletno na raspolaganju, nakon što su za njih stigli akumulatori u Beograd, koji su donacija Ruske federacije.

„Mi smo raspisali tender, ali predsednik Ruske federacije Vladimir Putin lično je insistirao da nam se to donira i to nam je sinoć stiglo u Beograd“, rekao je Vučić, nakon obilaska baze Merdare.

Kako je objasnio, sada je potrebno 36 sati da se sve pripremi i ti avioni će već sutra u ovo vreme biti na raspolaganju.

„Veoma sam zahvalan predsedniku Putinu na poklonu“, rekao je Vučić i dodao da će sada, zahvaljujući ruskoj donaciji, a kad je reč o „policijskom patroliranju“, Srbija prvi put nakon dugo vremena imati pun suverenitet na srpskom nebu.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. робокап says:

    Пре око 110 година Српске комитске војводе Коста Пећанац,воја Танкосић,Коста Миловановић,Јован Бабунски би ликвидирали не само овог Шиптара који је убио Жандара Краљевине СРБИЈе и то још на њЕНОЈ територији већ су ликвидирали и његову породицу,ако трба цео Фис па и Село. Око ЗА ОКО ;ЗУБ ЗА ЗУБ:Али шта о томе зна ВУЧИЋ ОН ЈЕ ПОРЕКЛОМ ИЗ ТАДАШЊЕ АУСТРОУГАРСКЕ:Е потомци ТИТОВИХ БРИГАДА НАМ И ДАНАС ЈЕ**У МАТЕР И НЕ СИЛАЗЕ НАМ СА ГРБАЧЕ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u