VUČIĆ: Srbija je otkrila šverc oružja, a ne Hrvatska

VUČIĆ: Srbija je otkrila šverc oružja, a ne Hrvatska

14 septembra 2013

Aleksandar vucicBilo bi veoma loše ako je deo hrvatskih vlasti namerno plasirao netačne informacije da Srbija ima veze sa pronađenim oružjem, izjavio je Aleksandar Vučić.

Vučić je poručio da srpske službe imaju sve potrebne podatke o tome ko je umešan u nelegalnu trgovinu, i da će ih ustupiti Hrvtaskoj, da se ne bi, kako je rekao, sramotili pred svojom i stranom javnošću.

„Ono što smem i mogu da kažem to je da Hrvatska ništa nije otkrila, ništa oni nisu pronašli, mi smo pronašli, mi smo ih obavestili i usmeno i pisanim putem, za to imamo dokaze, za njih znaju i predstavnici svetskih najvećih službi, prosto uopšte nisam razumeo o čemu se radi, osim ako nije bio pokušaj destabilizacije i narušavanja ugleda Republike Srbije. Nadamo se da je to slučajna, a ne namerna greška, dela hrvatslih vlasti, bilo bi veoma loše ako bi u tome postojala bilo kakva namera“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da Srbija ima podatke ko je umešan u nelegalnu trgovinu oružja i da će ih dati Hrvatskoj.

„Mi imamo imena, mi znamo imena, pošto vidimo da ih oni ili ne znaju, ili namerno obmanjuju i svoju i svetskiu javnost, mi ćemo ih temeljno obavestiti o tome, ko šta kako, daćemo im tačna imena, da se ne sramote, pred svojom i medjunarodnom javnmošću. Jedino što mogu da kažem da je laž i besmislica ono što su objavili hrvatski mediji, a da je sramota ono što su uradili neki srpski mediji tražeči način da pomognu politčkim miljenicima, a ne mareći za to koliku će štetu da nanesu Srbiji“, kaže Vučić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *