VUČIĆ: Srbija je ozbiljna zemlja koja drži do sebe i koju svi u svetu poštuju

VUČIĆ: Srbija je ozbiljna zemlja koja drži do sebe i koju svi u svetu poštuju

2 decembra 2014

vucic izrael34657Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Jerusalimu da je Srbija ozbiljna zemlja koja drži do sebe i koju svi u svetu poštuju, kao i da je Izrael prijateljsko okruženje i zemlja za Srbiju i sve njene građane.

„Nismo mi nekakva uboga sirotinja koja ide po svetu da joj neko udeljuje milostinju. Mi smo ozbiljna zemlja koja drži do sebe i koju svi poštuju u svetu, koju poštuju ovde u Izraelu“, rekao je Vučić.

Premijer je rekao da je sa svojim izraelskim sagovornicima razgovarao o međusobnoj saradnji, ulaganjima Izraela u Srbiju i o tome kako da naša zemlja na ozbiljniji način organizuje domaću poljoprivredu, onako kako su to, kako je rekao, Izraelci uspeli da urade, pa nemaju neiskorišćen kvadratni metar i pustinjsku zemlju su pretvorili u plodnu.

Premijer Srbije je rekao da tokom posete bilo reči o većoj zainteresovanosti izraelskih kompanija za privatizaciju srpskih firmi ne samo u agro-kompleksu, već i u mašinskoj industriji i drugim industrijskim oblastima.

„Razgovarali smo i o političkoj podršci koju mislimo da od njih možemo da dobijemo… Mi treba da budemo korektni prema njima jer oni nisu priznali Kosovo kao nezavisnu državu i mi to veoma poštujemo i cenimo. Neretko se to kod nas zaboravlja i mislim da smo tu postigli važne i ozbiljne rezultate“, naveo je Vučić.

Vučić je primetio i da se u Izraelu prijateljski odnose prema Srbiji, te da je to prijateljsko okruženje i prijateljska zemlja za Srbiju i sve njene građane.

Premijer Srbije sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Izraela Avigdorom Libermanom sa kojim je razgovarao o ekonomskoj i političkoj saradnji dve zemlje, kao i o situaciji u regionu zapadnog Balkana.

Srpski premijer zahvalio je na podršci Izraela očuvanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

Vučić je istakao važnost što većeg prisustva izraelskih investitora u Srbiji, naročito u oblasti građevinske industrije i izgradnji velikih infrastrukturnih projekata, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Vučić će se u popodnevnim satima sastati sa bivšim predsednikom Izraela Šimonom Peresom u Tel Avivu, čime završava dvodnevnu posetu Izraelu.

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Pogledajte što je izjavio izraelski premijer, na početku svoje izjave za novinare sa vučićem. "Naše prijateljstvo datira hiljadama godina unazad, od vremena Rimske republike." Rimska republika trajala od 509. g. pr. n. e. do 27 .g. nove ere. Kako smo to mi onda došli na Balkan u 7. veku po germansko-nordijskoj verziji? Izgleda da Izraelci uče neku drugu istoriju, izgleda Deretićevu. https://www.youtube.com/watch?v=PhxmLuXYNG4

  2. Mare says:

    Koga ovaj Vucic zajebava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *