ВУЧИЋ: Србија је увређена; Нетанијаху долази у Београд

VUČIĆ: Srbija je uvređena; Netanijahu dolazi u Beograd

8 avgusta 2018

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu prihvatio poziv da poseti Srbiju. U telefonskom razgovoru, predsednik Aleksandar Vučić je Netanijahuu rekao da je Srbija uvređena učešćem aviona i pilota izraelskog ratnog vazduhoplovstva u tzv. proslavi operacije „Oluja“ u Kninu, ali da je spremna da radi na jačanju saradnje sa Izraelom.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa premijerom Izraela Benjaminom Netanijahuom, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika.Premijer Netanijahu je prihvatio poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju, kako bi nastavili da unapređuju politički dijalog, ekonomsku saradnju i kulturne veze Srbije i Izraela, čime bi osnažili i međusobno razumevanje i poverenje.

Predsednik Vučić je rekao premijeru Netanijahuu da je Srbija uvređena učešćem aviona i pilota izraelskog ratnog vazduhoplovstva u takozvanoj proslavi operacije „Oluja“ u Kninu, ali da je spremna da radi na jačanju saradnje sa Izraelom, u duhu najboljeg i najčvršćeg prijateljstva srpskog i jevrejskog naroda.

„Srbija ostaje posvećena razvoju sveukupnih odnosa sa Izraelom i sa zadovoljstvom ističem kako je Beograd nedavno prijateljski dočekao predsednika Rivlina, kada je jednoj ulici dodeljeno ime Teodora Hercla, duhovnog oca izraelske države“, naglasio je predsednik Vučić, javio je RTS.

Dvojica sagovornika su se saglasili da postoje velike mogućnosti za saradnju dveju zemalja u poljoprivredi, kao i u informacionim tehnologijama, s obzirom na veliko iskustvo Izraela u tim oblastima, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.

KOMENTARI3 komentara

  1. Savke says:

    Aleksandrica nam se uvredila.... Pa onda rekao "ajde nema veze" he he he

  2. goran says:

    Pa, kad si uvredjen, sto ga onda zoves u goste, koje poltronstvo, koja izgubljenost...

  3. doktrina soka says:

    Natanjahu je za srpski narod persona non grata,ovo nema nigde,zasro je svoj zidovski narod,jos jednom ih je Natanjahu ubio.Nisu samo Srbi glupi Zidovi su jos gluplji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *