ВУЧИЋ: Србија на то неће пристати!

VUČIĆ: Srbija na to neće pristati!

1 septembra 2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je opasna i neodgovorna izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića, koji je pozvao visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita da pokrene pitanje smene srpskog člana Milorada Dodika, te da bi to bio opasan presedan.Vučić je rekao da veruje da takve odluke neće biti, jer ne bi, ističe, smelo da je bude, da Srbija na tako nešto svakako neće pristati.

“Plašim se da je reč o veoma opasnom presedanu”, naglasio je Vučić u izjavi za TV Pink.

Ako danas govorite da želite da neko spolja, donosi odluke koje su bez presedana, da bi se ispunila volja jednog, nauštrb drugog Naroda, onda nas to vodi u tešku situaciju, poručio je Vučić.

“Na tako nešto nećemo pristati, i to je dogovor sa RS, da nećemo da prihvatimo da u ime naroda neko drugi odlučuje o njegovoj volji. I kada kažemo da ne pristajemo, da vidimo šta će da urade. To je toliko opasno da nemam reči”, rekao je Vučić.

Kako je rekao, da je Dodik to zatražio za druge članove Predsedništva BiH, bio bi rusvaj.

Primetio je i da se iz BiH mešaju u unutrašnje stvari Srbije, svaki dan, iako Srbija, koja se, kaže, ne meša u unutrašnje stvari u BiH, kao garant Dejtona, ima pravo da se oglasi po tom pitanju.

“A, šta god da kažemo oni će reći da vršimo agresiju. Nismo zainteresovani za agresiju, samo molimo…”, rekao je Vučić.

Rekao je da je danas razgovarao sa Dodikom, koji ne mora da mu traži pomoć, jer je jasno da bi takva primena Bonskih ovlašćenja bila katastrofalna za BiH i Srbiju.

Podsetio je da je već bezbroj puta ukazivao koliko je važno da se pokrene stratesksi dijalog Srba i Bošnjaka, da ne bismo slušali prazne priče.

“I jedni i drugi moramo da čuvamo jedni druge, moramo da se poštujemo”, poručio je Vučić i dodao da se moraju graditi putevi, te apelovao na Sarajevo da krenu da grade deo puta ka Sarajevu.

“Nudio sam strateški dijalog i posle linča u Srebrenici, a posle toga odgovora nema”, rekao je Vučić.

KOMENTARI4 komentara

  1. uddu says:

    Ako si prodao sav svoj narod kovid mafiji za šaku dolara,koliko li će ti ponuditi da prodaš i ovog tvog zemljaka ?

  2. Gagi says:

    Predsednik je u pravu, SVAKA CAST na razumu i toleranciji. Mozda bi prihvatio jos jedan poziv za posetu Srebrenici jer su u medjuvremenu ubice dece i staraca edukovani i prihvatili su humano europsko obrazovanje. O cemu se ovde radi, dokle vise ova politicka hipnoza da cemo ziveti bolje dok nas koljaci vode prema jami da nas prekolju. Kada se to u istoriji desilo da se lopov i ubica dozvao sebi i popravio posle dugogodisnje robije, zlo je duboko zakopano u coveku i to nije moguce promeniti nikakvim dobrim namerama. Vidim da su se krvati znacajno i kvalitetno promenili posle klanja u Jasenovcu, danas su narod dobre volje i tolerantnog suzivota sa svima. Dokle vise ta ciljana podvala i utopija da ce nam biti bolje sto smo vise tolerantniji i popustljiviji. Da nismo imali junake u istoriji koji su sekli neprijatelje, ne bi ovi danasnji politicari imali gde da prodaju onu stvar za bubrege. Opoziv naroda na ustolicenje Joanikija je takodje greska, treba narod da se obracuna sa olosima pa koliko kosta neka kosta, NIKADA onaj ko je bezao i sklanjao se nije mogao da se pohvali pobedom. Danas cutimo i sklanjamo se u sred Bgd-a svakakvim politickim hijenama i olosima, o cemu se ovde radi, hocemo li da budemo ponosan narod kao sto smo uvek bili ili cemo biti trula i prljava krpa sa kojom svako brise svoju prljavstinu.Znam o cemu se radi, nije potrebno previse "talasati",taman su komunisticki unuci postali kapitalisti i vlasnici narodnog truda i znoja, treba to na miru i u tisini potrositi i naravno uzivati u svakoj kapi tudjeg znoja.Nikakva kriza tu nije potrebna, narocito neke sankcije da nije moguce putovati u Dubaji i druge atraktivne destinacije da bi se napravio selfi. Kako su lepi, ljube ih komunisticka baba i deda koji su junacki izvojevali pobedu na Neretvi a kasnije pobili narod i oteli njihovu imovinu. Nista ovi lazni nacionalisti zvani Radikali nisu ucinili za narod, samo su se prestrojili i vratili kod onih koji su ih stvorili da muntaju narod.

  3. Rista says:

    Aj se malo našalim sa Vučkovim rečima "VUČIĆ: Srbija na to..." Da nije mislijo Srbija - NATO...neće pristati! Na ono što mi nećemo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *