VUČIĆ: Srbija neće ostaviti svoj narod na Kosovu

VUČIĆ: Srbija neće ostaviti svoj narod na Kosovu

7 januara 2014

vucicPrvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je u porti manastira Gračanica, gde je prisustvovao božićnoj liturgiji, zahvalio Srbima koji su opstali na Kosovu i Metohiji, te ocenio da oni i dalje trpe i žive tu, na svome, iako im položaj nimalo nije lak.

Vučić je pred oko 200 okupljenih vernika u porti manastira Gračanica istakao da Srbija na sve provokacije, „počev od čekićem polupane ćirilične table u Vukovaru, do histerije u Đakovici“, reaguje mirno i uzdržano.

„Na sve te provokacije Srbija reguje mirno i uzdržano, ne zato što smo slabi, već zato što smo jaki i zato što želimo da ojačamo i poziciju srpske države i srpskog naroda u svetu, zato što želimo da ekonomski ojačamo našu poziciju, da u miru rešavamo probleme i zato što znamo da je to i pametnije i bolje“, rekao je Vučić.

On je „komšijama Albancima“ poručio da Srbi žele mir, da žele da razgovaraju i pregovaraju.

„Oni koji hoće da kažu da neće da pregovaraju i da neće da razgovaraju, ti šalju lošu poruku“, dodao je Vučić.

Vučić je poručio Srbima na Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji i svuda gde ima srpskog naroda da Srbija želi da gradi dobre odnose sa svima i da srpska država nije ni slaba, ni mala, ni za potcenjivanje.

„Srpska država neće ostaviti svoj narod, a pre svega svoj narod na Kosovu i Metohiji. Za razliku od drugih, mi nikome ne pretimo, ne dobijamo političke poene tako što ćemo da mašemo ratničkim zastavama i oružjem. Nama je potreban mir, blagostanje i mnogo više radnih mesta“, poručio je Vučić.

On je rekao da će sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijem, ministrom odbrane Srbije Nebojšom Rodićem, ministrom bez portfelja zaduženim za Kosovo i Metohiju Aleksandrom Vulinom za božićnim ručkom u manastiru razgovarati o tome kako da se poveća broj radnih mesta, kako da se konačno završi gradnja bolnice u Gračanici, kako da se podstakne poljoprivredna proizvodnja i otvori odeljenje Poljoprivrednog fakulteta u Gračanici i pomogne Srbima u ostalim opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom.

„Za one koji su Srbima zabranili da proslave Božić u svojoj crkvi u Đakovici, sejući histeričnu mržnju, mogu samo da kažem da ih žalim“, rekao je Vučić.

Božićnu liturgiju u manastiru Gračanica služio je vladika Teodosije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *