ВУЧИЋ: Србија никога неће хапсити на препад, па ни Шешеља

VUČIĆ: Srbija nikoga neće hapsiti na prepad, pa ni Šešelja

31 marta 2015

aleksandar-vucic-1362170571-275663Ova vlast nikoga neće hapsiti na prepad, rekao je večeras premijer Vlade Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

On je na konferenciji za novinare posle sednice stranačkog predsedništva na pitanje novinara kako će se država odnositi prema lideru radikala Vojislavu Šešelju ukoliko Haški tribunal zatraži njegovo vraćanje u pritvorsku jedinicu, rekao da je posao i obaveza države Srbije da vodi računa o svakom našem građaninu i o gospodinu Šešelju.

„Mi čekamo odluke, prvo da vidimo kako je zdravstveno stanje gospodina Šešelja“, rekao je Vučić i dodao da Vlada Srbije čeka da vidi konkretnu proceduru.

Vlada Srbije nikoga neće hapsiti na prepad, rekao je Vučić i dodao: „To se neće desiti“.

Čekaćemo prvo da vidimo šta je Žalbeno veće zaključilo, da vidimo šta oni pre svega traže od nas.

„Sećate se da su ga oni spakovali i poslali nam ga. Prvo su tražili da ga špijuniramo, da vidimo gde će da jede, da spava…“, podsetio je i dodao da su oni puštanjem Šešelja samo Srbiji izazvali probleme.

Sad ćemo da vidimo šta je to novo što traže od nas, kazao je premijer.

Srpska napredna stranka će 17. aprila održati sednicu Glavnog odbora na kojoj će razmatrati aktuelnu političku situaciju i doneti najvažnije odluke u svetlu važnih i teških ekonomskih reformi, ali i u svetlu političkih pritisaka iz Haškog tribunala, saopštio je Vučić.

Vučić je rekao da je na predsedništvu razmatrana aktuelna politička situacija i rad Vlade Srbije i ostalih izvršnih organa vlasti u prethodnih godinu dana.

„Analizirali smo do sada učinjeno, razmatrali smo kako da nastavimo sa našim aktivnostima u svetlu važnih i teških ekonomskih reformi koje je Srbija preduzela, a ceo svet priznao, ali i u svetlu značajnih političkih pritisaka koji su usledili i pojačavaju se prema Srbiji, posebno imajući u vidu političke, ne pravne, pritiske koji dolaze iz Haškog tribunala“, rekao je Vučić.

KOMENTARIJedan komentar

  1. z-i says:

    Nebi ni trebao da ga hapsite hag ga pustio bez dogovora sad neka vidi sta ce ju,Prvo treba i druge na klupe a ne samo Srbe, rvate,muslimane

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *