VUČIĆ: Srbija reagovala odmereno na unapred pripremljen scenario Albanaca

VUČIĆ: Srbija reagovala odmereno na unapred pripremljen scenario Albanaca

11 novembra 2014

vucic_r43fPremijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija u razgovorima sa predsednikom albanske vlade pokazala istinsko gostoprimstvo i da je na unapred pripremljeni scenario reagovala uzdržano, ponosno i primereno.

Vučić je istakao da je politika Vlade Srbije da se razgovara i da se rešavaju problemi, i da to vidi kao politiku budućnosti.

On je odbacio kritike da je trebalo drugačije reagovati na Raminu provokaciju:

„Ako neko misli da bi ozbiljna politika bila da sam juče uzeo motku ili udario Ramu, mislim da to nije ozbiljna politika, a ti koji mi drže predavanja da je tako nešto trebalo da uradim i koji kažu da bi tako nešto uradili, bili bi manji od makovog zrna“, uveren je premijer.

Vučić je rekao da će danas u razgovorima sa ambasadorima zemalja Kvinte, između ostalog, razgovarati i o jučerašnjoj poseti Rame:

„Želim da vidim šta oni misle, imaju li šta da zamere Srbiji, da li nismo pokazali gostoprimstvo, da li smo pokazali loše gostoprimstvo, da li smo ih nekom rečju uvredili, da li smo neku ružnu ili tešku reč izrekli, koju naši gosti nisu očekivali ili smo samo štitili svoj integritet, ponos i suverenitet otadžbine“, rekao je Vučić.

On je podsetio da će Edi Rama doći u Beograd i na kinesko-regionalni samit u decembru i da i tada neko treba da mu kaže „dobar dan“, te još jednom naglasio da je politika Vlade Srbije odgovorna, ozbiljna i politika razgovora.

Govoreći o poseti albanskog premijera Preševu, Vučiće je rekao da sve što se juče dogodilo i sve što će se eventuano dogoditi danas, ponajmanje govori o Srbiji.

„Govoriće mnogo o njima, možda i o još nekome, a o nama niko ne može da izgovori lošu, tešku ili neprijatnu reč“, smatra predsednik vlade.

On je istakao da je poznato da Rama misli da je Kosovo nezavisno, ali da to nije bila tema jučerašnjih razgovora i da je, ukoliko je neko trebalo da pokrene tu temu, to trebalo da učine domaćini.

„Albanija nema nikakve veze sa Kosovom, ili su još jedanput hteli da nam pokažu da priče o velikoj Albaniji nisu samo naš košmar, već i nečiji snovi, siguran sam pusti snovi“, rekao je Vučić i istakao da ni juče premijer Rama nije imao odgovor, kakve veze ima Albanija sa Kosovom.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *