VUČIĆ: Srbija se nalazi pred bankrotom

VUČIĆ: Srbija se nalazi pred bankrotom

6 oktobra 2013

Aleksandar-Vucic-Serbian-leaderPrvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da država jeste pred bankrotom, ali da će biti urađeno sve što je potrebno da se to ne dogodi.

Gostujući na TV Prva, Vučić je naveo da je država „pred bankrotom u pravom smislu reči“ i najavio da će mere za ekonomski oporavak biti teške, a ne populističke, i ocenio da će te mere pogoditi između 300.000 i500.000 ljudi.

„Moramo da smanjimo nivo plata u javnom sektoru i prvo krenuti od političara. Ako su to populističke mere, onda vi u Fiskalnom savetu i Republičkoj radiodifuznoj agenciji nemojte da primate plate od 200.000 dinara, jer to privatni sektor ne može da izdrži, nego primajte bar 20 do 30 hiljada dinara manje“, rekao je Vučić.

On je objasnio da kapitalizam znači da nije posao države da nalazi posao, nego da to ne onemogući onom ko može da nađe posao.

„Nećemo nikome nista da mažemo na hleb, to je stvar svakoga pojedinačno, a naše je da ne ukidamo mogućnost da hleb i džem dohvate na polici“, rekao je Vučić.

On je rekao da u Srbiji ne postoji odgovornost prema zemlji, državi i narodu.

„Ne, postoji samo ‘da ne radim ništa i ne diraj mi u stečena prava'“, rekao je Vučić.

Vučić je podsetio da je za veoma kratko vreme napravljeno nekoliko dobrih aranžmana i da su dogovorene nove velike strane investicije, koji će dati rezultat, a prvi vidljiv, rekao je, biće promotivni let „Er Srbije“ za Abu Dabi 26. oktobra.

„Biće možda bolji enterijer i usluga nego u Lufthansi. Kritikuju aranžman sa ‘Etihadom’ koji nam čini, a ‘Er Srbija’ postaje najjača kompanija u regionu i uzeće poslove i drugim moćnim kompanijama, među njima i nemačkim“, rekao je Vučić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *