VUČIĆ: Srbiji je uplaćena milijarda dolara pomoći od UAE

VUČIĆ: Srbiji je uplaćena milijarda dolara pomoći od UAE

14 avgusta 2014

Tan2014-8-14_181158416_0_620x0Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je Srbiji uplaćena milijarda dolara pomoći Ujedinjenih Arapskih Emirata kao pomoć budžetu i zahvaljujući tome Srbija do marata neće imati problema sa likvidnošću.

Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da će biti učinjeno sve kako bi se 2015. i 1016. godine smanjio trend zaduživanja Srbije.

Premijer je podsetio da je Vlada Srbije u prethodnih 110 dana zacrtale velike planove te da je dosta toga urađeno.

„Želimo da Srbija bude uspešnija, naprednija i modernija zemlja. Naša zemlja je bila i dalje je u veoma teškoj situaciji i zbog toga smo krenuli u neophodne reforme. Doneli smo zakone o radu PIO, stečaju, privatizaciji ali i seta važnih medijskih zakona usklađenih i harmonizovanih sa EU i po standardima i princima EU“, rekao je premijer.

Razume se, dodao je, da vlada nije imala slobodnog dana i da je bila predmet žestokih kritika što je dobro za njen demokratski razvoj.

Naša namera je, kazao je premijer, da stvorimo najbolju investicionu klimu, a reformske mere koje smo doneli pozdravili su svi, što je prvi put u posleratnoj istoriji.

Govoreći o privlačenju stranih investicija, premijer je rekao da je namera Srbije da obezbedimo i sačuvamo radna mesta, da obezbedimo tržište za naše proizvode i sigurnost u narednih 10-20 godina.

„Međutim, moja obaveza proizlazi iz činjenice da vam obelodanim ugovore koji nije bilo predviđeno da budu objavljivani ne zato što kriju kriminal ili tajne… Moja obaveza je da ih objavim ne zbog različitih interesnih grupa već je to obaveza zbog svih građana Srbije, jer njih više 99 odsto počeli su da sumnjaju šta se tu krije i da li je to dobro ili ne“, rekao je Vučić.

UGOVORE MOŽETE VIDETI NA SAJTU VLADE

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je obelodanio danas Ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i najavio da će taj i drugi ugovori biti dostupni na veb portalu Vlade Srbije, pet minuta posle konferencije za novinare.

Premijer je detaljno predstavio Ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta, istakavši prethodno da to čini zbog građana Srbije koji su, s obzirom na medijsku kampanju, s pravom počeli da sumnjaju da se iza tih ugovora nešto krije.

KOMENTARI2 komentara

  1. Mare says:

    JAOOOOJ kokosje dupe opet o arapima. Sve me podseca na srecni ljudi seriju gde ati glumi arapa i dosao da valja naftu u Srbiji. E isto nas je snaslo

  2. Despot says:

    A ne rece kolika je kamata na tu "pomoc" i koliki je rok vracanja. Ja verijem da su te pare legle danas a odmah posle odrzane konferencije za stampu povucene nazad. Boze, ima li tolikih budala da daju pare badava kako bi ti pomogle? Sto ja ne naletim na taku budalu? Ne trazim milijardu, dosta mi je i jedna stotka sa tri nule.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *