ВУЧИЋ: „Србији нико не може да каже „узми или остави“, па ни Немачка“

VUČIĆ: „Srbiji niko ne može da kaže „uzmi ili ostavi“, pa ni Nemačka“

9 februara 2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje da će sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel razgovarati o metodologiji razgovora o rešavanju kosovskog pitanja, a ne o nekakvom planu za rešenje kosovskog pitanja, kako se to spekuliše u medijima.

„Ne mislim da će se pričati o nekom novom planu. Niko ne može da donese i plan i kaže ’uzmi ili ostavi‘“, poručio je on.Na pitanje da li Berlin ubrzava razgovore oko Kosova zbog aktivnosti SAD, predsednik je rekao da to ne bi da komentariše, ali da je za nas situacija svakako teška.

„Za nas je svakako teško, jer će svako rešenje koje bude dolazilo spolja biti rešenje ovakvog ili onakvog priznanja nezavisnosti. Zato moramo da pronađemo formu normalizacije koja bi išla bez toga…Ili će ponuditi nešto dobro Srbima, u šta ne verujem“, kazao je Vučić.

Rekao je da, iako ima „sve činjenice poznate u jednoj jednačini na umu“, ne može da dođe do rezultata koji bi bio obostrano nezadovoljavajući ili zadovoljavajući.

„Nekada sam mogao da dođem do rezultata, ali sada ne mogu“, dodao je on.

Upitan da li će Merkelova promeniti stav, uz opasku da je čestitala Aljbinu Kurtiju, Vučić je rekao da je razgovor sa Kurtijem Merkelovoj važniji nego sa njim, jer kancelarka mora da vidi kakvu će politiku Kurti da vodi, na šta može da računa i šta će da rade, sem činjenice da će da podignu tužbu za genocid protiv Srbije i povećaju za 100 odsto potrošnju na oružje policiji i vojsci.

Vučić je rekao da zna datum susreta sa kancelarkom, ali da nije trenutak da to kaže, prenosi Tanjug.

KOMENTARI3 komentara

 1. Ivana says:

  I to kaže onak koji sluša baš sve naredbe zapada a ni reči Srba.

  • Ivana says:

   I to kaže onaj koji sluša baš sve naredbe zapada a ni reči Srba.

   • mlanm says:

    Ivana to vam nije trebalo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *