ВУЧИЋ: „Србији нико не може да каже „узми или остави“, па ни Немачка“

ВУЧИЋ: „Србији нико не може да каже „узми или остави“, па ни Немачка“

9 фебруара 2020

Председник Србије Александар Вучић очекује да ће са немачком канцеларком Ангелом Меркел разговарати о методологији разговора о решавању косовског питања, а не о некаквом плану за решење косовског питања, како се то спекулише у медијима.

„Не мислим да ће се причати о неком новом плану. Нико не може да донесе и план и каже ’узми или остави‘“, поручио је он.На питање да ли Берлин убрзава разговоре око Косова због активности САД, председник је рекао да то не би да коментарише, али да је за нас ситуација свакако тешка.

„За нас је свакако тешко, јер ће свако решење које буде долазило споља бити решење оваквог или онаквог признања независности. Зато морамо да пронађемо форму нормализације која би ишла без тога…Или ће понудити нешто добро Србима, у шта не верујем“, казао је Вучић.

Рекао је да, иако има „све чињенице познате у једној једначини на уму“, не може да дође до резултата који би био обострано незадовољавајући или задовољавајући.

„Некада сам могао да дођем до резултата, али сада не могу“, додао је он.

Упитан да ли ће Меркелова променити став, уз опаску да је честитала Аљбину Куртију, Вучић је рекао да је разговор са Куртијем Меркеловој важнији него са њим, јер канцеларка мора да види какву ће политику Курти да води, на шта може да рачуна и шта ће да раде, сем чињенице да ће да подигну тужбу за геноцид против Србије и повећају за 100 одсто потрошњу на оружје полицији и војсци.

Вучић је рекао да зна датум сусрета са канцеларком, али да није тренутак да то каже, преноси Танјуг.

KOMENTARI3 коментара

  1. Ivana says:

    I to kaže onak koji sluša baš sve naredbe zapada a ni reči Srba.

    • Ivana says:

      I to kaže onaj koji sluša baš sve naredbe zapada a ni reči Srba.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u