ВУЧИЋ СТАО У ОДБРАНУ ПРЕМИЈЕРКЕ: „Зорана, остави Ану на миру!“

VUČIĆ STAO U ODBRANU PREMIJERKE: „Zorana, ostavi Anu na miru!“

12 jula 2017

Nakon što je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović kritikovala premijerku Anu Brnabić i putem medija joj poručila da su stenogrami intervjua agenciji Blumberg morali da dobiju članovi Vlade sada izbegava da komentariše bilo šta na tu temu.

Sukob u Vladi prokomentarisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je istakao da je ono što je premijerka Ana Brnabić stvarno izgovorila u izjavi agenciji Blumberg bilo usklađeno sa politikom vlade i dodao da tu ne vidi nikakav problem.

– Ana Brnabić je predsednik vlade, ona ima pravo na svoj stav, predstavlja vladu i mora da bude usklađena sa politikom vlade. Ono što je ona stvarno izgovorila bilo je usklađeno sa politikom vlade i ne vidim tu nikakav problem – rekao je Vučić gostujući na TV Hepi.

Na konstataciju voditelja da je potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović rekla da je bolje bilo da je premijerka transkripte donela u vladu, Vučić je rekao da ni takav stav ne razume sasvim.

– Ne znam zašto bi trebalo da donosi u vladu, ali ‘ajde… – kazao je predsednik Srbije.

Nebojša Krstć, marketinški stručnjak i bivši savetnik nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, kazao je  da predsednica Vlade ne trba da daje stenograme svojih izjava nikome, pa ni članovima Vlade.

– Premijerka Brnabić, baš kao i bilo koji drugi predsednik Vlade Republike Srbije, nikome i ni pod kakvim okolnostima ne treba da dostavlja stenograme svojih izjava – kazao je on i istakao da tu misli i na ministre.

– Naročito ne treba da ih dostavlja ambasadorima, a takođe, ne treba da ih daje ni članovima vlade. Ukoliko neki medij netačno ili neprecizno interpretira izjavu premijerke, njena pres služba treba da novinskim agencijama dostavi demanti i ispravak – kazao je Krstić.

Podsećanja radi, potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović kritikovala je premijerku Anu Brnabić i putem medija joj poručila da su transkript intervjua agenciji Blumberg, koji je kasnije dat ruskom ambasadoru, morali da dobiju članovi Vlade.

– Ako je neko trebalo da dobije taj transkript, to bi možda mogli da budu članovi Vlade – kazala je Mihajlovićeva.

Ova izjava šokirala je člana Predsedništva SNS-a Vladimira Đukanovića.

– Nije mi jasno šta će njoj ili bilo kom drugom ministru ti transkripti. Mihajlovićeva je u svojoj izjavi namerno zaobišla činjenicu da premijerka Ana Brnabić nije dostavila transkripte ruskom ambasadoru da bi mu se pravdala, već da spreči neke ljude da je posvađaju sa Rusijom već u prvim danima mandata. Ova izjava znači svrstavanje Zorane Mihajlović na stranu opozicije, koja je proteklih dana iz svih oruđa napala Brnabićevu i toliko je degutantna da se pitam da li ima smisla da Mihajlovićeva uopšte više sedi u Vladi – kazao je on .

Komentar Zorane Mihajlović na izjavu Vladimira Đukanovića juče nismo uspeli da dobijemo, jer do zaključenja ovog broja nije odgovorila na naše pitanje.

Premijerka u Trstu za jaču ekonomiju Srbije

Predsednik Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovaće sutra u Trstu na Samitu zemalja zapadnog Balkana, u okviru berlinskog procesa, gde će poseban akcenat biti stavljen na jačanje ekonomskog povezivanja u ovom regionu. Iz Vlade Srbije je saopšteno da će se Brnabićeva tokom Samita sastati sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom, kao i sa premijerom Slovenije Mirom Cerarom. Brnabićeva će imati odvojene susrete sa predstavnicima Svjetske banke, delegacijom Evropske investicione banke, kao i sa visokim predstavnicima EU.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *