ВУЧИЋ СТАО У ОДБРАНУ ПРЕМИЈЕРКЕ: „Зорана, остави Ану на миру!“

ВУЧИЋ СТАО У ОДБРАНУ ПРЕМИЈЕРКЕ: „Зорана, остави Ану на миру!“

12 јула 2017

Након што је потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић критиковала премијерку Ану Брнабић и путем медија јој поручила да су стенограми интервјуа агенцији Блумберг морали да добију чланови Владе сада избегава да коментарише било шта на ту тему.

Сукоб у Влади прокоментарисао је председник Србије Александар Вучић који је истакао да је оно што је премијерка Ана Брнабић стварно изговорила у изјави агенцији Блумберг било усклађено са политиком владе и додао да ту не види никакав проблем.

– Ана Брнабић је председник владе, она има право на свој став, представља владу и мора да буде усклађена са политиком владе. Оно што је она стварно изговорила било је усклађено са политиком владе и не видим ту никакав проблем – рекао је Вучић гостујући на ТВ Хепи.

На констатацију водитеља да је потпредседница Владе и министарка Зорана Михајловић рекла да је боље било да је премијерка транскрипте донела у владу, Вучић је рекао да ни такав став не разуме сасвим.

– Не знам зашто би требало да доноси у владу, али ‘ајде… – казао је председник Србије.

Небојша Крстћ, маркетиншки стручњак и бивши саветник некадашњег председника Србије Бориса Тадића, казао је  да председница Владе не трба да даје стенограме својих изјава никоме, па ни члановима Владе.

– Премијерка Брнабић, баш као и било који други председник Владе Републике Србије, никоме и ни под каквим околностима не треба да доставља стенограме својих изјава – казао је он и истакао да ту мисли и на министре.

– Нарочито не треба да их доставља амбасадорима, а такође, не треба да их даје ни члановима владе. Уколико неки медиј нетачно или непрецизно интерпретира изјаву премијерке, њена прес служба треба да новинским агенцијама достави деманти и исправак – казао је Крстић.

Подсећања ради, потпредседница Владе и министарка Зорана Михајловић критиковала је премијерку Ану Брнабић и путем медија јој поручила да су транскрипт интервјуа агенцији Блумберг, који је касније дат руском амбасадору, морали да добију чланови Владе.

– Ако је неко требало да добије тај транскрипт, то би можда могли да буду чланови Владе – казала је Михајловићева.

Ова изјава шокирала је члана Председништва СНС-а Владимира Ђукановића.

– Није ми јасно шта ће њој или било ком другом министру ти транскрипти. Михајловићева је у својој изјави намерно заобишла чињеницу да премијерка Ана Брнабић није доставила транскрипте руском амбасадору да би му се правдала, већ да спречи неке људе да је посвађају са Русијом већ у првим данима мандата. Ова изјава значи сврставање Зоране Михајловић на страну опозиције, која је протеклих дана из свих оруђа напала Брнабићеву и толико је дегутантна да се питам да ли има смисла да Михајловићева уопште више седи у Влади – казао је он .

Коментар Зоране Михајловић на изјаву Владимира Ђукановића јуче нисмо успели да добијемо, јер до закључења овог броја није одговорила на наше питање.

Премијерка у Трсту за јачу економију Србије

Председник Владе Србије Ана Брнабић учествоваће сутра у Трсту на Самиту земаља западног Балкана, у оквиру берлинског процеса, где ће посебан акценат бити стављен на јачање економског повезивања у овом региону. Из Владе Србије је саопштено да ће се Брнабићева током Самита састати са европским комесаром за сусједску политику и преговоре о проширењу Јоханесом Ханом, као и са премијером Словеније Миром Цераром. Брнабићева ће имати одвојене сусрете са представницима Свјетске банке, делегацијом Европске инвестиционе банке, као и са високим представницима ЕУ.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u