VUČIĆ: Stav o Ukrajini nepromenjen, ne želimo da kvarimo odnos sa Rusijom

VUČIĆ: Stav o Ukrajini nepromenjen, ne želimo da kvarimo odnos sa Rusijom

2 jula 2014

aleksandar-vucic-1360925730-268575Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da stav Srbije o Ukrajini ostaje nepromenjen, ali i da Srbija neće kidati svoje prijateljske odnose sa Rusijom.

„Srbija je suverena i nezavisna država, donosi svoje odluke. Mi smo na evropskom putu, ali ne rušimo i ne kidamo naše odnose i prijateljske veze i prijateljske odnose sa Rusijom“, rekao je Vučić za RTS uoči posete Francuskoj i Rusiji.

Premijer je ranije rekao da Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, ali da neće uvesti sankcije Rusiji.

Na pitanje da će biti teško zadržati tu poziciju, Vučić je odgovorio da to nije uvek lako, ali da nismo tu da kukamo nego da rešavamo probleme.

„Za sada smo, iako su svi predviđali da u tome nećemo uspeti, nekako uspevali. Uspeli smo čak i da izgradimo povoljniju, snažniju, jaču i poštovaniju poziciju za našu Srbiju“, rekao je Vučić pred posetu Francuskoj.

Premijer je najavio i da će sa predsednikom i premijerom Rusije Vladimirom Putinom i Dmitrijem Medvedevim 7. i 8. jula u Moskvi razgovarati o bilateralnoj saradnji i svim najvažnijim pitanjima u odnosima Srbije i Rusije.

„Odnosi jesu prijateljski, ali oni imaju određene probleme sa nama zbog našeg duga, a i mi imamo određena pitanja. Nadam se da mnoge od tih stvari možemo da rešimo i verujem da ćemo u budućnosti naše odnose još unaprediti“, rekao je Vučić.

On je napomenuo da će sa francuskim zvaničnicima razgovarati o odnosima dve države, ekonomskoj saradnji i evropskim integracijama.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *