VUČIĆ: Štitim interese Srbije i njene građane

VUČIĆ: Štitim interese Srbije i njene građane

4 novembra 2014

vucic 776_620x0Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će sutra razgovarati sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom o otplati srpskog duga za gas navodeći da će tražiti ono što je najbolje za Srbiju.

 Vučić je novinarima rekao da Srbija priznaje svoj dug i da je u redu da isplati 100 miliona evra, ali da bi za nas bilo preveliko opterećenje da odjedanput ili do marta plaćamo 200 miliona evra.

„Pokušaćemo, iako priznajemo i ne bežimo od našeg duga. Smatramo da postoje razlozi zbog kojih bi Srbiji trebalo da se izađe u susret, jer ne mislimo da je sve idealno u poslovanju pojedinih kompanija u Srbiji, ali te primedbe ćemo na partnerski način da iznesemo“, rekao je Vučić.

Premijer je istakao da je njegov posao da štiti interese Srbije i da će to da radi dodajući da građani ne treba da brinu.

Vučić je ponovio da 100 miliona duga nije problem, ali da je pitanje da li moramo da vratimo 200 miliona do marta ili ne, što bi, kako je naveo, za Srbiju bilo veoma teško „i odrazilo bi se na javnom dugu i fiskalnom deficitu koji želimo da držimo pod kontrolom u 2015.“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Mare says:

    Bolje razgovaraj sa Bajatoovicem i vidi gde su pare. Narod je placao gas, a oni nas zaduzivali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *