Vučić: Stižu borbeni avioni, a onda i sistemi za PVO

Vučić: Stižu borbeni avioni, a onda i sistemi za PVO

5 maja 2013

87557Ministar odbrane u Vladi Srbije, Aleksandar Vučić, uskršnje jutro je proveo u selu Zuce kod Beograda sa pripadnicima 250. raketne brigade, i najavio unapređenje sistema, odnosno nabavku novih oružja i oruđa za Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovnu odbranu.

Vučić je u kasarni „Major Dragutin Gavrilović“ u Zucama prisustvovao i pokaznoj vežbi dežurne raketne baterije, a od pripadnika jedinice kao poklon dobio je maketu rakete „dvina“, koja je bila prvi raketni sistem kojim je Jugoslavija bila naoružana.

„Biće dobrih vesti uskoro i mislim da ćemo posle 20 i više godina dobiti nove vazduhoplove najmodernijeg tipa“, rekao je ministar odbrane i naglasio da je za Srbiju veoma važno da u najskorije vreme obezbedi sigurno nebo.

On je napomenuo da je, što se kopnene vojske tiče, u regionu teško naći onoga ko može da se meri sa Vojskom Srbije. Na pitanje novinara kako će se nabaviti sredstva za modernizaciju oružanih snaga, Vučić je odgovorio da je i inače prioritet Srbije u budućem periodu, pored rešavanja političkih problema, pre svega ekonomski razvoj i da će se pronaći najbolji mogući aranžman i modus za nabavku novih oružja i oruđa.

 

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *