ВУЧИЋ СУТРА О КОСОВУ: Предложиће срамотни план Немачке! ОВО ЈЕ ПЛАН АНГЕЛЕ МЕРКЕЛ

VUČIĆ SUTRA O KOSOVU: Predložiće sramotni plan Nemačke! OVO JE PLAN ANGELE MERKEL

7 avgusta 2018

Ako naše rukovodstvo bude i razmatralo ovako sramotni ultimatum, biće to do sada neviđena sramota države Srbije i zeleno svetlo za novo etničko čišćenje Srba.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održaće sutra konferenciju za novinare, na kojoj će govoritri o pregovorima o statusu Kosova i drugim pitanjima vezanim za Srbiju i region.Konferencija za novinare predsednika Vučića biće održana u 11.00 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Podsetimo, danas je procureo plan Angele Merkel za Kosovo, po kome Prištini treba da dozvolimo stolicu u UN bez priznavanja, dok bi Zajednica srpskih opština na severu imala pravo na referendum o nezavisnosti za 20 godina! Ako do tada uopšte ostane tu poneki Srbin.

Ako naše rukovodstvo bude i razmatralo ovako sramotni ultimatum, biće to do sada neviđena sramota države Srbije i zeleno svetlo za novo etničko čišćenje Srba.

OVO JE PLAN ANGELE MERKEL

NEMAČKA kancelarka, Angela Merkel, pripremila je plan za Kosovo koji predviđa formiranje „Zajednice srpskih opština plus“, verifikaciju stanja na terenu, kao i održavanje referenduma o otcepljenju ZSO posle 20 godina, objavio je portal Telegraf.rs, pozivajući se na tvrdnje neimenovanih izvora u Evropskoj narodnoj partiji (EPP).

Kako tvrdi isti portal, Merkel je svoj plan predstavila kolegama sa Balkana i, prema njemu, podela na kraju celog procesa je ipak moguća.

Neimenovani izvori u EPP, čijoj grupaciji pripada i Hrišćansko-demokratska unija (CDU) nemačke kancelarke, navode da bi plan Angele Merkel trebalo da se realizuje na kratki i srednji rok.

U prvoj fazi bi pre svega trebalo da dođe do formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO), na čemu je Merkel insistirala i prilikom poslednjeg susreta sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, navodi Telegraf.rs .

Kako tvrdi, Merkel planira da Zajednica dobije šira ovlašćenja, odnosno takozvani „ZSO plus“.

Kako bi Zajednica imala pravu funkciju potrebno je formirati i druge organe i mogla bi da sarađuje sa Srbijom, a time bi ona imala pravu snagu i olakšala život građana, navodi portal.

S druge strane, plan nemačke kancelarke bi podrzumevao verifikaciju stanja na terenu, tj. priznanje bez priznanja, a Telegraf.rs navodi da to znači da bi Beograd pristao da „prepozna realnost, ali ne i nezavisnost“, dok bi se Priština zadovoljila time da neće biti ometana u svojim pokušajima da postane članica međunarodnih institucija.

Neimenovani izvori iz EPP, na koje se poziva Telegraf.rs, navedeni elementi plana bi obuhvatili prvu fazu, koja bi bila sprovedena u kratkom roku.

Zatim, kako se navodi, sledi veliko finale, na koje bi trebalo da se sačeka 20 godina.

Posle tog perioda, u Zajednici srpskih opština bi bio održan referendum o otcepljenju, što bi stvorilo realnu šansu da se deo Kosova na kome živi većinsko srpsko stanovništvo vrati pod efektivnu vlast Beograda, navodi Telegraf.rs, pozivajući se na izvore iz EPP.

KOMENTARI7 komentara

 1. Miraš says:

  Merkelova nam isto misli što i Hitler, ili još gore? A.H.: "Mi nikada ne smemo da dopustimo da na Balkanu jedan narod koji poseduje osećaj političke misije i istorijske uloge postane suviše moćan. Upravo su Srbi taj narod. Oni su dokazali da imaju veliku državotvornu snagu, kao i velike, ambiciozne ciljeve, koji idu čak do Egejskog mora. Imam ozbiljne rezerve prema tome da takav narod u njegovim nastojanjima i ambicijama, ja još posebno ohrabrim i podržim!"

 2. Miraš says:

  Srbija je suviše mala te se ne može dozvoliti njeno prekrajanje i smanjivane, ali komadanje 357.168 km2 Nemačke to bi bilo interesantnije.

 3. Miraš says:

  Kad hoćete takav bal onda neka se Vama desi. Moguće su i drugačije kombinacije čerupanja i komadanja Nemačke ali npr. nekadašnja Istočna Nemačka imala je 108.333 km2 sa podelom na 15 okruga (Drezden, Karlmarksštat danas Kemnic, Lajpcig, Gera, Erfurt, Zul, Hale, Magdeburg, Kotbus, Potsdam, Frankfurt na Odri. Nojbrandenburg, Šverin i Rostok).

 4. goran says:

  More mars, bre, natamo, pojeli vas crvi.

 5. GM says:

  Ti si Vucicu najzasluzniji sto je tzv. Kosovo bez policije Srbije, sudstva itd itd. O kakvom bre kompromisu pricas? Vise si ga ti izdao i prodao od 2013 nego svi ostali zajedno od Obrenovica do Tadica. Albanci ce itekako biti zadovoljni posle tvoje kompromisne stolice u UN. Govoris sada da je izdajnicki Briselski sporazum pravno obavezujuci a kada je trebao pred ustavni sud Srbije onda je bio neobavezujuci. Veleizdaja koja traje od 2013

 6. Milica says:

  "Usaglasili se Amfilohije i Natasa Kandic"_AV Kako te bre nije sramota izdajnice Vucicu!?! Amfilohije govori ono sto je u skladu sa Ustavom Srbije a ti, Natasa i Sonja ste iz iste firme i najgrublje krsite Ustav Srbije i zato trebate da robijate.

 7. test01 says:

  Ovo bi bilo smesno da nije zalosno, vucic duva u isti rog kao Biserko i ostale NVO trube zapada, neverovatno. Covek koristi Ustav RS i rezoluciju UN 1244 kao toaletni papir. Prvo treba Srbija da se odrekne svoje teritorije a onda ce tek da pocne cepanje Srbije, komad po komad. Srbi ako ovo dozvolite necete ostati ni u Beogradu...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *