VUČIĆ: Tačka na sporne privatizacije

VUČIĆ: Tačka na sporne privatizacije

27 decembra 2013

ALEKSANDAR VUCICPrvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić obavestiće sutra javnost o rezultatima istrage 24 sporne privatizacije, čime ispunjava obećanje dato po stupanju na dužnost i stavlja tačku na slučajeve čiji će epilog biti na sudu.

Reč je o slučajevima privatizacije čiju reviziju i izveštaj o tome je u junu 2011. godine zatražila Evropska komisija, nakon što je nekoliko velikih evropskih firmi zatražilo od nje pomoć u zaštiti vlasničkih prava.

Pljačkom i korupcijom u okviru ovih privatizacija, karakterističnim za trazicionu Srbiju i druga tranziciona društva, bavila se uz velike teškoće i otpore nekadašnja predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać.

Vučić je po stupanju na dužnost najavio borbu protiv korupcije i kriminala i preispitivanje spornih privatizacija, a ove nedelje saopštio je da su policija i ostali državni organi završili sve poslove u okviru istrage spornih privatizacija, te da ostaje da se vidi koliko će optužnica biti podignuto.

Konferenciji za novinare pored Vučića prisustvovaće i ministar pravde Nikola Selaković, republički javni tužilac Zagorka Dolovac, tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, direktor policije Milorad Veljović i načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *