ВУЧИЋ: Тражили су да нема промене граница, унео сам амандман, ОНДА ЈЕ НАСТАО ПРОБЛЕМ

VUČIĆ: Tražili su da nema promene granica, uneo sam amandman, ONDA JE NASTAO PROBLEM

16 maja 2021

Predsednik Aleksandar Vučić ponovio je večeras, gostujući na TV Prva, da Srbija podržava isključivo princip nepromenljivosti granica u skladu sa odlukom UN, i naveo da je u tom smislu uneo jedan amandman u predlog zaključaka Samita „Brdo-Brioni” – da je Srbija protiv promene granica, u skladu sa poveljom UN i odlukama organa UN.

Predsednik Vučić izjavio je da nije bio ljut prilikom susreta sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom.„Nisam uopšte bio ljut, samo sam rekao istinu. Briga me da li imaju nešto da mi zamere. Njima smeta da im neko to kaže u lice“, izjavio je Vučić.

„Već ste menjali granice naše zemlje, kada ste se setili principa. Poslali su mi predlog zaključaka da svi treba da se protivimo promeni granica. I ja sam njima poslao jedan mali amandman, i to je problem. Oni su se svi saglasili oko toga i poslali meni dokument, a ja sam dodao jednu umetnutu rečenicu. Rekao sam ’može, ali da je to u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija‘. Suština je u tome da možete nekog da prevarite jednom ili drugi put, kada ga prevarite na treći način niste vi prevarant nego je on budala. Izdržao sam sve pritiske u Vašingtonu, gde sam rekao ’Glavu dajem, Srbiju ne dajem‘“, naveo je predsednik komentarišući predstojeći samit, gde će se sastati sa liderima u regionu poput Mila Đukanovića i Zorana Milanovića.

„Moraću da dođem lepo obučen. Slučajno se pogodilo da su to predsednici, da su premijeri bilo bi malo drugačije. Braniću Srbiju, moram. Mislim da sam se sa Đukanovićem poslednji put video u Jerusalimu“, izjavio je i dodao:

„Nemam nikakvog razloga da se brinem. Nikoga od njih nisam vređao, a štitio sam interese svog naroda sam štitio i to ću da nastavim da radim“, rekao je Vučić, dodajući da mogu da usvoje nešto ali bez Srbije.

Kako je dodao – sumnja u to.

„Naslušao sam se ovog devet godina. Toliko sam pritisaka prošao da nikome na svetu ne bih poželeo. Od Brisela do Vašingtona“, poručio je. Naveo je da se ne odriče saradnje sa zemljama sa Istoka. „Evo, ja neću da se odreknem ni Rusije ni Kine. I šta ćete sada, da me ubijete?“, upitao je Vučić.

Istakao je da je analitičar koji se bavio ovom temom je dobio pare od Amerike.

„Suština je u nečemu drugom. Znam šta je bilo i znam šta mi se sprema.“

Ističe da je mnogo urađeno za Srbiju, navodi da su sve fabrike pre bile uništene i opljačkane, sada smo zemlja sa najvećim rastom u Evropi.

Osvrnuo se na nedavne izjave izraelskog ambasadora.

„Izraelski ambasador je rekao da je to uradio pod američkim pritiskom, a ja nisam! Sačuvao sam i KiM, nigde nisam potpisao da ćemo priznati Kosovo. On nije previše lošeg rekao, osim što je jednu stvar netačno rekao. Mediji su spinovali njegovu izjavu“, rekao je.

Predsednik se osvrnuo i na slučaj Belivukove grupe.

„Tužilac je prezadovoljan. Nezadovoljan je sadržinom predmeta, naravno. Ali gotova je ta priča“, rekao je.

Istakao je da je na licu mesta pronađeno mnogo DNK

„Ti ljudi su mučili, klali i mleli ljude u industrijskim mešalicama za mlevenje mesa. To nije imalo veze sa navijanjem već sa drogom, biznisom i drugim stvarima“, izjavio je.

„Imali su mnoge štek stanove, uz pojedine ambasade, što je za mene bilo neverovatno“, obznanio je Vučić.

Govoreći o kandidaturi na predsedničkim izborima i međustranačkom dijalogu, predsednik je rekao da nije siguran i da će doneti odluku.

Govorio je i o početku međustranačkih dijaloga uz prisustvo stranih posrednika.

„Za mene je sramota kao predsedniku Srbije da mi neko sa strane govori šta i kako da radimo“, poručio je.

KOMENTARI18 komentara

 1. Gardista says:

  Jedno prica drugo radi, pobegla mu mesalica ali narodna giljotina nece.

 2. Ivana says:

  Srbija nit šta sme nit može pod izdajnicima koji ju vode u propast. Hrvatsko čedo nacistčke evrope pak sve može. Može da izvrši genocid nad Srbima Krajine, može da izvrši njihovo etničko čiščenje, može da na teritoriji Srbije gradi svoju bazu i šalje svoje bojovnike. I šta je onda Srbija najobičnija kolonija zapada i hrvatske hrvatski konjušari.

  • Zapadnjak says:

   Da ti Ivana kojim slučajem ne patiš od autizm ili ne daj bože nečeg drugog.Gde si ti to videla da su "izdajnici" odveli Srbiju u propast? Mora da si ružno sanjala jer ova garnitura nosioca vlasti niti je "prodala" Krajinu a Hrvatska će na Kosovu napraviti bazu znaš kada,kad ti postaneš Ivan a ako ti Srbiju doživljavaš kao koloniju pa molim lepo,pušku pa u Frušku,pojma nemaš.

   • Ivana says:

    ujko ujkasti.

 3. Ivana says:

  Povodom pevanja ustaških pesama u Vukovaru i poziva na klanje preostalih Srba za pravoslavni Vaskrs Vučić ustaši Žigmanovu i rvatima u Vojvodini nudi i više no šta traže kako se i sam hvališeš. A bezobrazni ujko Žigmanov traži prava za rvate kakova imaju preostali Srbi u Krajini. Pa daj mu ta ista prava govedo jedno. Odma skinite sve nazive mesta na latici, pozovite narod pa po selima naseljenim rvatima pevaju četničke pesme, razbite sve rvatske crkve ko oni srpske u Krajini i Hrvatskoj. I za kraj neka Srbi gađaju Žigmanova govnima ko šta su Pupovca rvati i eto mu istih prava. Hrvati uvek isto podmuklo ali isto koriste svaku priliku za svoj napredak maksimalno. Mi Srbi upropastimo baš svaku pobedu i priliku ili to propuste izdajnici i budaletnine koje nas vode u propast. Eto sad bi naš srpski glupi kralj reko da je živ eto naše braće rvata na srpskom Kosovu. Posle srpski dupelisci ustaše Broza nikad nisu pitali zašta ne oslobodimo Jasenovac? Zašta Srbi u Hrvatskoj gde su u većini od preko 80% nemaju autonomiju? Dok se autonomija nudi šiftarima na Kosovu i njegovim usrašama u Srskom Vojvodstvu? Ne srbi dupelisci nisu smeli bedni bednici i kukavice a sve neke generalčine? Zbog njih tih glupih partizana danas više nema Srba u Krajini. Da Srbima i Srbiji treba pameti i to u ogromnim količinama a nemo ni za lek. Hrvati iz svakog rata izašli kao gubitnici i koljači Srba upravo uz pomoć glupih Srba i ulizica posle najviše izvukli po svakom pitanju. Jedino su poslednji rat dobili ponovo uz otvorenu pomoć svoje braće vatika, nemače i cele katoličko-protestanske osovine zla. Počinili su strašan genocid nad Srbima Krajine i Hrvatske i njihovo etničko čišćenje s vekovnih ognjišta. Gnjide u vrhu vlasti Srbije kažu da eu nema alternativu baš zato šta s njima rade na nestajanju Srbije i Srba kao naroda. Srbiju već desetlećima vode izdajnici, strani plaćenici i neprijatelji Srbije. Srbija je i sada pokorena pod okupacijom i katoličko-protestanskim tutorstvom. Srbija je zemlja svih osim Srba. Dok je Hrvatska uz pomoć eu fašista i vatikana država Hrvata i nebitnih manjina. Zaglupljivanje i onako glupih Srba ide po planu i dalje.

  • 1389 says:

   Da Srbi nemaju pameti bili bi na Ruskim granicama okrenuti prema Rusiji. Izdajnici neće daleko dogurati, težko njima kad pukne na balkanu...

   • Ivana says:

    Srbi imaju pameti? Tako pametni rvatima oproste tri pokolja nad našim narodom? Uđu u Jugu kao pobednici i svaki put izađemo kao gubitnici i ti misliš pametni?

    • jovan says:

     Ivana, tacno je i nije tacno!? Srbi imaju pamet i visak, dobrote i visak, zrtvovanje za slobodu, misleci i svoju i tudju, ali bude samo tudju! Zasto??? Zato sto Vatikan i Zapadne pljackaske horde uvek nadju "poturice" koji za malo para i malo pameti IZDAJU SRPSKI NAROD! Kako se desilo da dva najsrpskija grada u XIX veku Dubrovnik i Cetinje postanu ANTISRPSKI!?? To se desilo sa Aleksandrom, pa knez Pavle davanjem Hrvatima drzavu u Kraljevini YU, posle Drugog rata i dolaska Hrvata i Slovenaca na celo drzave postavljeni od Engleza i Vatikana nije se ni moglo bolje, mada je do 1966. jos i nekako, ali posle toga srpski komunisti nastavljaju politiku kralja Aleksandra i kneza Pavla i podilazenja Slovencima i Hrvatima, plus stvaranje makedonske i muslimanske, ali i cenogorske nacije. Katastrofa. Beograd postaje CENTAR ANTI SRPSTVA gde vladaju ti predhodno nabrojani narodi, Beograd postaje i do dan danas ostaje "najustaskiji grad"(NS ne brojim) u Srbiji! To se pokazalo "udruzenim zlocinackim napadom" na Slobodana Milosevica kada je postavio pitanje ravnopravnosti Srba u SFRJ, vracanje pokrajna u sastav "uzaS"-a! Glavni napad na Milosevica i tadanju SANU je dosao iz Beograda. Kada su se u svim sr republikama ujedinjavala i njihovi komunisti i ustase, handzar divizije, shiptari,vmrovci, spremajuci se za cepanje srpskog naroda na 8 delova najmanje, mi u Beogradu imamo (naravno reziranu sa Zapada) deljenje naroda od strane kvislinga Vuka, cepa se Srbija na dva dela, i to je pocetak. Kasnije se deli na jos vise delova, i finale, placeni od zapada, DOS, Otpor, NVO,..vrse puc, okupaciju nato, izrucuju Milosevica i generale da ih ubijaju u Hagu. Srbija je od 2000. okupirana zemlja, kolonija Natofasista. Tzv. "elita beogradska" je "ustasko-shiptarsko-montenegrinska" i oni non-stop vrse pritisak na vlast da sprovodi okupatorske zakone tipa "govor mrznje","srpski genocidi",... Svi (99,99) srpski portali. novine, mediji, su u sluzbi NATOFASIZMA, valja sledeci tviter, instagram, fejs, i druge socijalne platforme! Vucic je danas u poziciji predsednika okupirane Srbije od strane natofasista koji su nas 30godina bombardovali medijskim lazima i pravim uranijumsko-kasetnim bombama, pritisnut spolja i iznutra kvislinzima od ostataka DOS,nvo, medija, zato mu ne zameram ako negde i nije po ukusu publike srpske, ali 90-ih VUCIC, KADA JE BILO NAJTEZE BIO JE NA SRPSKOJ STRANI, za razliku od vecine njegovih protivnika koji su bili na strani NATOfasista. Jedini minus mu je sto su kvislinzi prve vrste Canak, Vuk, Ceda, Vukcevic, Natasa Kandic, ex novinari b92 danas n1.. jos uvek privilegovani,valjda je to naredba natookupatora, ali valjda ce i oni kada dodje oslobodjenje njima suditi SRPSKI HASKI SUD za veleizdaju.

 4. says says:

  Srbi su izigrani u II ratu, nova komunisticka vojska je stvorena tako sto je KPJ saradjivala sa ustasama na proterivanju i ubijanju Srba u Krajini i Bosni. Zbog toga je narod morao negde da bezi a bas su se tu "slucajno" zatekli neki komunisticki oslobodioci zvani partizani. Za svo to vreme stvaranja neke nove vojske, JVO je vodila krvave bitke u Srbiji za oslobodjenje naroda. Sta je sve JVO oslobodila i gde je sve ratovala, ima u knjigama Miloslava Samardzica. Vrlo je interesantno da je zapad u to vreme izdasno i nesebicno pomagao svog ljutog ideoloskog protivnika - antihriscansku komunisticku vojsku. Zatim, jedan narod sa dugom hriscanskom tradicijom silom preverise u marsovce i antihriscane sa "humanim" obrazlozenjem da je sada sve nase, nema vise krvopija kapitalista. Tako otese Srbiju i narodu vlasnistvo sto je na "civilizovanom" zapadu nepojmljivo. Kasnije "drugovi i proleteri" postadose "gradjani" i nestade Srbije, opet je sve kurtino i murtino po "gradjanskom" uredjenju drzave. Doduse, danas komunisticki pioniri nisu gadljivi na Srpski kapital i kapitalizam, u tome im opet pomaze njihov zapad, nije vazno sto imaju komunisticku proslost, jedino je vazno da se Srbija raskrcmi a zatim taj kapital jeftino proda njima. Sve u svemu, cela ujdurma sa promenom drustvenog sistema posle II rata je bila da se Srbija otme Srbima, potom su preostali Srbi najureni iz drugih republika ali tu nije jos kraj nase nesrece. Danas zapad gradi svoje fabrike i objekte po Srbiji i tako zauzima nas zivotni prostor, ovi "nasi" novi kapitalisti i vizionari im nesebicno pomazu i za sitne pare prihvataju ekonomsku okupaciju. Koliko sutra, sve ce u Srbiji biti tudje, nista necemo imati nase. Tako je katolicki zapad pomocu trikova i uz nasu saradnju obezvredio zrtve i pobedu I sv. rata, anulirao nasu nacionalnu prednost i napravio nas bednicima i prosjacima koji zavisimo od njihove dobre volje, a volja im nije dobra sto se tice nas. Nece se zaustaviti u devastiranju Srbije sve dok postojimo i dok je ove pameti u Srba.

  • Zapadnjak says:

   U kojoj si i ti says bio gorući pristaša onih koje sada kritikuješ, u kojoj si i odrastao i možda školu završio a i pecovan si protiv malih-velikih boginja,tuberkuloze meningitisa i svakakvih čuda,uostalom ko si ti says,amerikanac,Hrvat ili onaj koji ima nešto pametno za reći.

   • Ivana says:

    Bože koji si ti usraški idiot pravi rvatijanac.

 5. VRSK says:

  Vučić kao predsednik Srbije je suočen sa milion i jednim problemom i sa beskonačno mnogo pritisaka i ucena. A u isto vreme mora da se bori sa domaćim izdajnicima i secikesama,sa virusima i bolestima i to tako da narod ne oseti bedu i nemaštinu u momentu kada se cela planeta raspada. Hrvati,Slovenci,Albanci,Bošnjaci su nebitni i njihovo koprcanje je znak da im je došao kraj. Dominaciju u svetu preuzimaju Kina i Rusija a u zapadno evropskim zemljama možemo očekivati pobede na izborima populističkih i desno orjentisanih političkih snaga. To samo znači jedno,da Vučić igra mudro i pametno i kupuje vreme koje jednostavno vredi više nego i novac i zlato. Možemo da ga volimo ili ne volimo ali samo on i Bog znaju kako je biti u koži predsednika Srbije i nositi na ledjima krst nacije.

  • Pravda says:

   Pogresno, mora da se bori sa patriotama, ti mora da si umjesto sise sisao vesla.

 6. Komsija says:

  Vucic je vratio nadu da nije sve izgubljeno na Kosovu - iako ga je Milosevic izgubio, a dvojac Tadic-Kostunica zacementirao.

  • Pravda says:

   Nije Milosevic ukinuo sve institucije Srbije na Kosovu, uspostavio granicne prelaze, dao im Gazivode, elektrosistem i Bog te pita sta jos. Kad ovaj tvoj miljenik ode sa vlasti u Srbiji nece ostati ni kamen na kamenu.

  • jovan says:

   Nije ga Milosevic izvubio, vec pod ucenom da Srbija bude sravnjana atomskim bombama uz ubistvo 7miliona Srba, potpisao primirje i stavio ga pod upravom UN, rezolucija 1244, povratak vojske na granice Srbije! E, Zapadni fasisti ne postuju ni jedan sporazum (ranije nisu brombardovalu Zagreb kada je napao Krajinu pod zastitom UN, Dejtonski sporazum, Briselski sporazume,..), znaci NE VERUJ ZAPADU! I sto su posle uz pomoc DOS kvislinga PRAVE PUC I OKUPACIJU SRBIJE 5.X 2000. i krenulo je proglasenje nezavisnosti uz pristanak kvislinga DOSmanlija. Hapseni su i ubijani svi generali i Milosevic, koji su branili Kosovo od Natofasista, zabranili pricanje o Kosarama, Pastriku, kopnenu ofanzivu nato zapadnih fasista, penzionisali sve oficire koju su ucestvovali u boju na Kosovu, predali svu dokumentaciju haskom fasistickom mehanizmu i natookupatoru. To su cinjenice.

 7. Nine says:

  Za vreme Koštunice i Tadića izbore na celoj teritoriji Srbije, uključujući i AP Kosovo i Metohija, raspisivao je predsednik Skupštine Republike Srbije. Posle potpisivanja protivustavnog Briselskog sporazuma 2013. godine od strane Ivice Dačića i Aleksandra Vučića,izbore na Kosovu nije raspisala zvonarka Maja Gojković, već Etifete Jahjaga. Do potpisivanja Briselskog sporazuma današnji granični prelazi (sa klasičnim carinarnicama) zvali su se administrativni prelazi. Izgleda da se konačno pojavio i treći non pejper, kojim se Kosovo vraća pod suverenitet Republike Srbije, na period od 99 godina (članak se nalazi na portalu Pravda). Znaju Vučićevi nalogodavci da je Kosovo i po Ustavu Republike Srbije i Rezoluciji 1244 SB OUN sastavi deo Republike Srbije čijem se narodu, po Aneksu 2 Rezolucije (tačkama 5 i 8) obezbeđuje suštinska autonomija u okviru SRJ, čiji je pravni sledbenik Republika Srbija. Da nam Bog poživi Rusiju, koja uporno upozorava ceo svet da se pitanje Kosova i Metohije može rešavati samo u okviru Rezolucije 1244. Može Vučić potpisivati šta hoće, ali Rusija će uvek u UN blokirati svaki Sporazum protivan Rezoluciji 1244 SB OUN.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *