ВУЧИЋ: Три дана ће трајати састанци са Путином и руском владом, потписаћемо многе споразуме!

VUČIĆ: Tri dana će trajati sastanci sa Putinom i ruskom vladom, potpisaćemo mnoge sporazume!

18 oktobra 2015

Aleksandar-Vucic-Vladimir-Putin 435Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, gostujući u emisiji „Teška reč“ na RTV Pink, otkrio je datum kada će se sresti sa predsednikom Ruske Federacije, Vladimirom Putinom, ali i potvrdio ono što je gotovo bilo izvesno, a to je da neće biti vanrednih republičkih parlamentarnih izbora.

Ranije je Ivica Dačić, šef diplomatije Srbije, najavio da će srpska delegacija predvođena Vučićem otputovati u Moskvu krajem oktobra, gde će biti održan niz sastanaka, između ostalog i sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom i sa premijerom Rusije, Dmitrijem Medvedevom. Vučić je sada potvrdio da će u Moskvi biti 27. oktobra.

Vučić je otkrio i svoju odluku po pitanju izbora.

Moja odluka je da ne idemo na izbore, rekao je Vučić u emisiji, a zatim obrazložio svoju odluku željom da Srbija nastavi sa radom na reformama ističući dobre rezultate koje je vlada postigla u proteklom periodu.

On je rekao da svi znaju kakvi bi rezultati izbora bili, ali da je rezultat Srbije najvažniji.

SRBIJA NEMA IGNORANTSKI ODNOS PREMA RS

Srbija i Republika Srpska i pored nekada različitih stavova imaju najbliže moguće odnose, ponovio je večeras gostujući na TV Pink premijer Aleksandar Vučić.

„Srbija i RS imaje nešto što je veoma vredno i važno…ne moramo da se slažemo u svemu“, rekao je Vucičh, dodajući da se nikada nije čula teška reč niti se u Srbiji vodi kampanja u medijima protiv RS.

Naprotiv, napravljeni su najbliži mogući odnosi, a posebno je, kaže, ponosan što je na svečanosti povodom sedme godišnjice postojanja SNS okupio sve lidere RS.

Konstatovao je da Srbija nema ignoranstki odnos prema RS, da gledamo da Srbiju ne zaglavimo duboko u probleme u BiH i da sačuvamo Srbiju od bilo kakve destabilizacije.

Primetivši da je u poslednje vreme u svakoj zemlji u regionu bilo elemenata destabilizacije, konstatovao je da u Srbiji to nije slučaj.

BORIMO SE ZA SVOJU ZEMLJU, DRŽAVU I NAROD NA KIM

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, komentarišući izjavu predsednika SANU Vladimira Kostića o Kosovu, da je naše da se borimo za svoju zemlju, državu i narod.

„Pitanje je da li ćemo imati rasplet kakav mi želimo, ali ne želimo da unapred prihvatimo ono što je najlošija varijanta za nas… Borićremo se mirnim demokratskim sredstvima, pameću i piolitičkom i diplomatskom snagom“, rekao je Vučić u intervjuu na TV Pink.

Kaže i da poznaje Kostića, te da su razgovarali, ali da ništa ne može loše da mu odgovori.

„Ne mogu da se saglasim sa njegovom izjavom i on ima pravo na stav i mišljenje. Ali video sam i šta kaže Koštreš i ovaj član Pajtićeve vlade i Mićunović o neuspešnom projektu Republike Srpske, potpredsednik SPS da ćemo da kupujemo Kosovo… Loše je vreme za takve izjave, pogotovo u trenucima kada pokušavamo da odgovorimo države da ne glasaju za ulazak Kosova u UNESKO“, poručio je on.

On je podsetio i da su od kada je predsednik vlade samo dve države priznale Kosovo kao državu.

KUSTURICA JE ELITA

Na pitanje koliko se konsultuje sa pripadnicima elite o tako važnim pitanjima kakvo je Kosovo, premijer je zapitao ko je to elita.

Kako je rekao Emir Kusturica je elita, i predsednik SANU je elita, ali to svakako nije Borislav Stefanović, a u svim pitanjima u vezi s Kosovom, dodao je, ponašali smo se odgovorno i altruistički i „borimo se za svoju zemlju na svakome mestu, nekada i lično rizikujući“.

To je objasnio činjenicom da je više puta čuo od raznih diplomatskih predstavnika da ako nešto ne prihvati da mu je gotova karijera ali da ga to ne zanima.

„Donosim odluke u skladu sa našim interesima i mogućnostima“ dodao je i naveo da se mora vioditi računa da se treba isplatiti plate i penzije za dvaipo miliona građana i stvore uslovi za sve druge koji reazvijaju i rade svoj psoao.

Na pitanje da li mu je neko rekao da moramo da priznamo nezavisno Kosovo premijer je odrečno odgovorio i podvukao da se sa njim na taj način ne razgovara.

Da se desilo da nam je neko to predložio, primetio je, mi bismo mu se zahvalili i rekli da se sa tim ne slažemo.

KOMENTARI8 komentara

 1. mija says:

  Gotov je kao i Milo, čim ne sme na izbore. Ali izbori će doći kad tad. I? Šta će onda? Pobeći kao Milo? Zavesti vanredno stanje i diktaturu? Povući se mirno? Taman posla!

 2. stevica says:

  Mija Kur Savija ,sta i koga ocekujes,koja vlada bi bila najbolja za SR ,koji premijer ,a na izbegnemo ovo tvoje kad-tad jer predpospavljam da mislis na batinjanje i lomljenje Beograda.Ili si mlad ,pa nemas dece ,sa masmom i tatom ne govoris jer ti ne daju pare za splavarenje.Ili si mator pa znas da ce mladi da izadju da se tuku i lome ,a ti iz neke kafane ,kao i do sada iz ladno pivce da navijas. Imamo skupstinu ,imamo opoziciju ,(ako nemamo ,napravimo je od onih koje bi ti postavio da diktaturisu). Interesantno koliko ,pre nego sto bilo sta napisete ,ne promislite o posledicama

 3. ARTILJERAC says:

  Braćo i sestre na donjem linku je peticija za raspisivanje vanrednih izbora. Mi moramo nešto učiniti ili našoj deci neće ostati ništa od Srbije http://www.peticije24.com/108357 Šalji dalje

 4. mija says:

  Nisam baš najbolje razumeo. Šta je "Kur Savija"? S tim izrazom se prvi put srećem. Neka poezija? Šta je SR? Jesi li mislio na Sr. ili nešto drugo? Kad-tad izbore nikako ne možeš izbeći, jer su oni propisani zakonima. Nisam baš mlad, ali se ne osećam ni starim. Mamu i tatu nažalost nemam, a sa ostatkom porodice sam u solidnim odnosima. Na splavove ne idem, skupi su i glupi, ne idem ni po kafanama i ne uživam u gledanju tuča i ne navijam. Ja ne bih postavio nikog da diktaturiše. Tačno je da imamo neku vlast i neku opoziciju. Ali ne valjaju ni jedni ni drugi. Naravno, kad neko ne valja, najviše je sam za to kriv. Ovi su najviše naškodili sebi i nama time što misle da nešto znaju i da ne treba da slušaju nikog i da uče, a zapravo nemaju pojma. Njihovom neznanju gotovo nema kraja i zato tumaraju poput mesečara. Ali ja znam da nisu samo oni krivi za to što ne valjaju. Duga je istorija našeg političkog onesposobljavanja. Na svima nama je da bar sad uložimo svaki napor, svaki atom svoje energije da se osposobimo, da naučimo, pravilno sagledamo realnost, progledamo, steknemo veštine i za svako mesto odaberemo najboljeg mogućeg izvršioca. Šta god da ja napišem neće imati nikakvih posledica, jer ovu vlast nije briga šta misle ljudi u Srbiji. Osim toga, ja se samo raspitujem za planove vlasti. Valjda je bar to dozvoljeno? A sad ja tebe da pitam. Da li ti misliš da je ovo što ova vlast radi dobro, da nije bilo mnogo boljih rešenja za svaki njihov potez? Zar svojim neznanjem nisu do kraja satrli privredu? Kako su smeli da obećavaju da će je dovesti u red, a znali su da nemaju nikakav plan i da to ne umeju da rade? Kako su se usudili da dovedu Blera za savetnika? Zašto su obećavali da će štititi integritet Srbije, kad su znali da za to nemaju ni snage ni znanja? Čemu masa Vučićevih uvreda upućenih narodu, direktnih (kao ona o nama zatucanima) i indirektnim (podilaženje hrvatskim i bošnjačkim političarima i javnom mnjenju). Zašto kriju ugovore koje zaključuju sa stranim investitorima? Zato što znaju da su štetni? Kako se usudjuju da ih zaključuju kad znaju da su štetni? Šta su uopšte za ovih 3-4 godine vlasti učinili dobro za Srbiju? Ja ne mogu da se setim ničeg, podseti me.

 5. Vide Daničić says:

  U laži su kratke noge! Kurjački, ne za*ebavaj se sa Srbstvom! Osnovni cilj cionističkog SAD-izma i anglosaksonske politike u odnosu na Srbiju i Srbstvo jeste da se Srbi kao mali Rusi dezorganizuju do promee svesti i duhovnog nestanka da se Srbijakao država dekomponuje i poništi. A ti nam i dalje mrsomudiš da ostaješ na kursu jevrounijaćenja (upros svemu?!), ali da ćeš sa bratom Putinom ponovo potpisati set "sporazuma"! To, jednostavno, ne može biti, jer ne mogu te dve tvrdnje logički jedna s drugom! Bio je brat Putin u Beogradu i obećao Srbiji odmah 13 mlrd. € direktnih investicija i subvencijeu u poljoprivredu prema potrebu Rusije za uvozom osnovnih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz Srbije! Pa si tu sutradan otišao u London i popljuvao sve što si se navodno dogovorio sa Putinom i sva njegova obećanja i rekao da Srbija ao kandidat za jevropriključenija ostaje na dosledna spoljnoj politici EU, a posle toga su pozvao nemačke investitore da investiraju u srbsku poljoprivredu?! Ti ne znaš ni šta govoriš, ni šta radiš, osim da slepo izvršavaš naloge onih koji su te doveli na vlast i omogućili ti da kradeš nemilice i vodiš Srbiju u potpuno beznađe... No, svmeu dođe kraj i sad je vreme za tvoje nevreme... Daće BOg Svemilostivi!

 6. Meri says:

  Mislm da mogu zajedno i saradnja sa rusima i put u EU, prvo nam je sada najdragocenije, a ovo drugo neopterećeno pa ako se bar nešto uspe, a i ako ne i nije strašno. Sa EU u stilu kulturnog dijaloga pa i da se baš preterano ne zameramo jer na kraju imamo i neku poslovnu saradnju sa zemljama EU. Ne moramo se isključivo ponašati u svemu ili istok ili zapad. Jedino na vojnom planu samo Istok. Mislim tako zato što će se i zemlje Evrope vremenom okretati prema RF, ukidati sankcije i povećavati saradnju sa RF. Neku saradnju sa RF imamo i sada. Mi samo treba da damo jak pozitivan primer da se sa rusima može jako dobro saradjivati i naravno i nešto zaraditi, treba da osetimo i to novčano poboljšanje bar u nekoj meri.

 7. Meri says:

  Pa, 27 10 2015 je jako blizi i insistirati sad na vanrednim izborima nema svrhe, ništa nećemo postići bar ne do 27 10 2015. Čućemo šta se desilo u Moskvi, nešto konkretnije se mora reći i javnosti, imamo i ruske informativne izvore na srpskom jeziku,..., čućemo i koliko su naši predstavnici u Moskvi bili saradljivi, i onda ćemo tek i mi gradjani konačno shvatiti da li nam trebaju vanredni izbori. Kako god da bude ipak budimo svesni Vladimir Putin i njegovi ruski saradnici neće lako odustati, da ne paničimo. Ovako ili onako sve ćemo stići, bitno je da imamo cilj pred sobom.

 8. miki says:

  Svako ima pravo na svoje 4 godine vlasti, do sada ih niko nije tek tako predao

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *