ВУЧИЋ ТВРДИ: Отворено сам рекао Американцима да не може тако!

VUČIĆ TVRDI: Otvoreno sam rekao Amerikancima da ne može tako!

22 avgusta 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić javio se iz Njujorka i govorio o sastancima koje je imao sa visokim zvaničnicima u SAD.

„To što sam čuo nije potpuno novi stav SAD, oni su 2008. priznali nezavisnost Kosova i jasno je da tu odluku neće da promene. Postoje 2 dobre stvari koje sam čuo, jedna je loša po nas. Ta dobra stvar je da oni podržavaju naš evropski put, ne ulaze u to kakav će dogovor biti sa Albancima, ali da on postoji između nas i Albanaca. Jasno je da se on završava tako što oni traže međusobno priznanje Beograda i Prištine. To nije suštinska novost“, rekao je Vučić.„Rekao sam im da mogućnost da Albanci dobiju sve a mi ništa ne dolazi u obzir. Mi ćemo da radimo marljivo i da se borimo za naš narod na Kosovu i Metohiji“, poručio je Vučić.

– Mislim da oni do kraja novembra do početka decembra neće ukidati takse, iluzorno očekivati da bilo ko od njih traži nešto racionalno. Očekujem da je to moguće da se desi u decembru, uz jaču podršku SAD.

Mi moramo da se spremimo da budemo dovoljno, snažni i  mudri i da znamo šta je realno da bismo sačuvali mir i naše državne interese, i da nam ekonomija napreduje.

Značajno je da Amerika želi da nas čuje. Važno je da imamo dobre odnose.

Bilo je važno da iznesem stavove Srbije, a ako i za pedalj pomerimo stav Ameriike prema Srbiji, napravili smo malo čudo.

Razgovarao sam sa guvernerkom Narodne banke Srbije Jorgovankom Tabaković, strane investicije ove godine će biti veće za 30-40 odsto nego prošle godine. Zato moramo da vodimo pametnu, promišljenu, mudru politiku i tako ćemo nastaviti. U Americi svi su mi čestitali na odličnim ekonomskim rezultatima.

(Kurir)

KOMENTARI3 komentara

  1. Napolitanka says:

    Jel može neko sve to da potvrdi, jel ima negde zapisnik sa tog sastanka? Ima dve dobre stvari a obadve su nepovoljne po nas, sa tim da je ova druga gora! A onda zašećeri sve sa stranim investicijama!

  2. persida says:

    Rekao im je: skinite takse, dobicete Kosovo i Vojvodinu pride. Eto sta je rekao.

  3. test01 says:

    Na engleskom to je zvucalo kao `Yes, Yes master`. Naravno, za naivne Srbe prevod je ne i ne. Lazovcina, kriminalac i vele-izdajnik, evo ko drma Srbijom uz blagoslov `demoNkratskog` zapada. Njima je samo vazno da se Srbija odrekne Srpskog KiM, a posle toga ce lako da je dokrajce.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *