ВУЧИЋ У КОТОРУ СВИМА САСУО ИСТИНУ У ЛИЦЕ: „Џаба се надате, Украјина ће у ЕУ пре свих нас“

VUČIĆ U KOTORU SVIMA SASUO ISTINU U LICE: „Džaba se nadate, Ukrajina će u EU pre svih nas“

17 maja 2024

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će region Zapadnog Balkana verovatno čekati još šest godina za ulazak u Evropsku uniju i da je to u redu.

„Znam da nećemo biti deo Evropske unije, niko od nas, pre Ukrajine. Kada ćemo ući u Evropsku uniju, da li ćemo ući zajedno sa Ukrajinom, to je drugi problem. Vi imate vaše mišljenje, ali moja inteligencija meni govori da sam ja u pravu. I naravno, to je nešto što se trenutno događa. Verovatno ćemo čekati još nekih šest godina, što je takođe u redu. U vašim zemljama je možda Evropska unija toliko popularna, u mojoj zemlji nije toliko popularna kao što ni mi nismo toliko popularni, iako smo mi najveći deo ovog regiona. Nećemo mi nikada pričati loše stvari o važnosti ove inicijative“, rekao je Vučić.

On je dodao da se nada da će imati dobar sastanak sa najboljim zaključcima i sledećeg puta kada se budemo sastali u Sarajevu.Predsednik Vučić kaže da je promenjen pristup EU povodom Plana rasta za Zapadni Balkan dobra prilika i na dobrobit svima u regionu.

„Veoma smo entuzijastični u vezi sa ovim planom još od prvog trenutka. Nemam naviku da se bilo kome posebno obraćam, posebno nikome u prisustvu, ali moram da kažem da ovaj način promenjenog pristupa zapravo je dobra prilika za nas na Balkanu i hvala vam svima što ovo radite“, rekao je Vučić.

On je napomenuo da je razumljivo što mnogi građani, kao i novinari ne razumeju o čemu se ovde razgovara, ali da je veoma važno, jer će se na samitu diskutovati o životima običnih ljudi i rešavanju njihovih problema, kao i o razvoju naših ekonomija.

„I zbog toga je ovo veoma važno i verujem da smo do sada imali dobre razgovore i složili smo se o većini stvari. Trebalo bi da smo se složili o jedne ili dve velike stvari koje su vezane za Srbiju. Sada nam nije lako ako pogledamo kompletnu situaciju naše zemlje, problemi sa vizama. Sada rešavamo probleme, imamo trenutno nekoliko problema oko kojih moramo da se složimo, ali to ćemo rešiti i nadam se da imamo na umu i da će svi ovde prihvatiti neke naše male zahteve, koji su slični i bliski vašim zahtevima, koji su nama predloženi“, rekao je Vučić.

(RTS)

KOMENTARI13 komentara

 1. persida says:

  Za sest godina sa dve nule, znaci -- 600.

 2. Lidl says:

  666 je pribižnija cifra

 3. michael pan says:

  Ja budale, ne vidi dalje od svoje surle.

 4. Protokoli hrvacko-ustaških ludaka says:

  Tooooooooooooooooooo, znapči još samo 6 godina i onda smo u raju sa svojom braćom nemcima, englezima, ustašama, munđosima, šiptaroidima itd.,puno ih je tamo...

  • Ficko says:

   Kao po svom običaju lupeta, ali nažalost na štetu Srbije.

 5. Kulak says:

  Dvostruki standardi i licemerje će potpuno uništiti nakaradnu Evropsku Uniju.

 6. milorad5 says:

  EU sigurno neće posotjati za 6 god u ovakvom obliku kakva je danas i onda što se tiče "pristupnih pregovora" itd. budalaština SVE IZ POČETKA,ajde magarci opet šargarepa da nam okrećete dolap...bolja varijanta je da se RASPADNE POTPUNO,i da se pokvarenjaci i lažovi odande tamo pohvataju za guše medjusobno a mislim da je to i realnije,jer sad će veća riba da jede manju ribu tamo i biće haosa jer PARA NEMA ZA SVE,ima bre da BEŽE iz takve EU i ovi što su primljeni:)...mislim da je preojekat ujedinjene evrope MRTAV...ovakav kakave je bio i nije mogao da uspe ako im je to uopšte bila i namera,ceal šarada je da se opljačkaju manje evropske zemlje i primoraju da SLUŠAJU NAREDJENJA STARIH KOLONIJALNIH SILA...uspelo im je donekle ali samo donekle,misilm da im je ovo zadnji put da su videli sunce na istoku evrope.....

 7. Baćo says:

  Pogledajmo samo Evroviziju. Pametnom dovoljno da ne bude u toj EU.

 8. Paja says:

  Propali šahisto, čime garantuješ postojanje Ukrajine !?

 9. Željko says:

  AV, kako Vi to susjedi velite, "dramasero"! Do jučer se kune AV u EU, posebice Njemačku, te priče kako je EU, naročito Njemačka, najveći investitor u Srbiji, kako je mnogo naučio od Nijemaca, naredni dan "pljuje" Nijemce zbog Rezolucije o Srebrenici jer su tvorci iste, pa onda dan nakon toga ima "prijateljski" razgovor sa kancelarom Njemačke, pa jučer u Kotor, neizravno, "pljuje" na EU, kod AV "prijenosi" za 180 stupnjeva svaki dan! Reče "stručnjak" Vulin da će EU uvesti vize Srbiji do 01.08.2024., ne znam odakle mu ta vijest?!

 10. Kosovac says:

  Našem predsedniku Malom Đokici, zaljubljeniku u nuklearne elektrane i francuske avione, nikako se ne odustaje od članstva u Evropsku Uniju. Pa da, on se već kodža odavno učlanio u EU, a sada ga plaši nezadovoljstvo njegovih podanika koje ga sprečava da ih sve džumle ozvaniči kao eurobove. ………………..Vidi naslova, „…..svima sasuo u lice…..“. Podsetio me na našeg zemljaka Roma (moram tako da ga nazovem, da bi mi objavili komentar) koji kaže „A bre Miko, ti si jedini od nas smeo da prdneš pred pandura“.

 11. lekovito bilje says:

  #kotor,cotor...STO NAS intermg....palite na gurku...moguce ako se vucic #teleprontovao

 12. Gagi says:

  "Sasuo im je sve u lice". Oni kao nisu znali o cemu se radi pa je eto, neko bio potrebana "da im to hrabro kaze". Zatim ide sledeci biser: "I zbog toga je ovo veoma važno i verujem da smo do sada imali dobre razgovore i složili smo se o većini stvari". Ako dobro razumem, prvo ide lavor prljave vode u lice a zatim konstruktivan dogovor na opste dobro jednih i drugih. Zaista je politika velika umetnost i znanje, tu vestinu nije moguce izuciti na fakultetima, potrebno je da se osoba rodi sa tim prirodnim darom. Pre bih rekao da je uvazeni Vucic glasnogovornik i trbuhozborac EU. On je taj koji je zaduzen da javno obznani konspirativne odluke EU, one aktivnosti i odluke koje su stigle na red da se javnost sa njima upozna. Nije to malo i beznacajno zaduzenje, nije lako nekome objaviti tuznu vest.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *