Вучић: У наредне три године БДП ће бити већи од 12 одсто

Vučić: U naredne tri godine BDP će biti veći od 12 odsto

15 oktobra 2016

tan2016-10-15_125738781_1_620x0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u naredne tri godine očekuje rast bruto društvenog proizvoda (BDP) više od 12 odsto, što je više od tri odsto godišnje i dodao da će to značiti bolji život za sve.

„Da bi sve to postigli potrebno je da imamo mir i stablnost u regionu, napredak na putu evrointegracija, prođemo teške stvari koje radimo u dijalogu sa Prištinom i istrajemo u merama fiskalne konsolidacije“, rekao je Vučić u Nišu nakon sastanka sa ambasadorima EU i šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Devenportom.

„Očekujem da MMF, Svetska banka (SB) i EU uskoro promene prognozu rastu BDP-a za ovu godinu, sa 2,5 odsto na 2,7 odsto“, rekao je Vučić.

Premijer je naveo da će SB već za pet, šest dana objaviti novu duing biznis listu na kojoj će, kako očekuje, Srbija zabeležiti značajan napredak ka vrhu te liste.

On je podsetio da je Srbija prošle godine na toj listi napravila pomak sa 91. na 59. mesto.

„Taj pomak za nas znači da ćemo moći da privučemo još veći broj investitora“, rekao je Vučić i dodao da Srbija u regionu ima ubdljivo najveći broj stranih investitora ali da želi da ih ima još više.

On je dodao da su Srbiji neophodne nove investicije da bi reforme mogle da se nastave i da bi podstakli sve one koji mogu da rade da rade, a ne da traže socijalnu pomoć.

„Zato su nam potrebni EU, Svetska banka i nastavak aranžmana sa MMF“, rekao je premijer.

Vučič je naveo da je Srbija uspešno prošla sve revizije i pregleda MMF-a.

„Naš uspeh je zasnovan na investicijama i izvozu, a ne na protrošnji jer nemamo visoka primanja. Kada krenemo da povećavamo plate i penzije, očekujemo i tu treću nogu na osnovu koje ćemo zasnivati naš rast“, rekao je Vučić.

Šef delegacije EU Majkl Devenport je ocenio da je jučerašnji srpsko albanski forum snažan signal ne samo za bilateralnu saradnju nego za saradnju u čitavom regionu.

Devenport je dodao da EU želi da podstakne tu saradnju.

Prema njegovim rečima, Srbija će ići napred ka evropskom putu, neka poglavlja su otvorena, a neka će biti. „EU je deo vašeg rasta i prosperiteta“, poručio je Devenport.

SB INPRESIONIRANA REZULTATIMA SRPSKE VLADE

Vlada Srbije održala je danas u Nišu drugu tematsku sednicu sa predstavnicima Svetske banke koji su naveli da su impresionirani rezultatima vlade.

Regionalna direktorka Svetske banke Elen Goldstin izjavila je da je impresionirana rezultatima rada vlade Srbije dodala da će Svetska banka pružiti svaku pomoć srpskoj Vladi, navodi se u saopštenju pres službe Vlade Srbije.

Ona je takođe dodala da je počastvovana što ima mogućnost da sarađuje sa kabinetom premijera Aleksandra Vučića.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je na sednici da je njegova želja da Srbija postane moderna, ekonomski uspešna zemlja zadovoljnih građana.

Vlada je do sada postigla dobre rezultate, ali je neophodno stalno raditi na strateškim ciljevima i najboljim načinima kako da se oni ostvare, rekao je premijer izrazio je zadovoljstvo što je sednica Vlade održana u Nišu.

On je takođe zahvalio Elen Goldstin, šefu Kancelarije Svetske banke u Srbiji Toniju Verhejenu, kao i šefu delegacije EU u Srbiji Majklu Devenportu na pomoći koju pružaju Vladi Srbije.

Gosti na današnjoj sednici bili su i konsultanti Svetske banke Vilijam Isaks i Rej Šostak koji su preneli svoja iskustva iz oblasti strateškog planiranja i kreiranja efikasnih timova.

KOMENTARI6 komentara

 1. padre says:

  Koliko će tek onda obećati povećanja penzija i plata!

 2. Ivan Grozni says:

  Izgleda da Srbija nema svoju Vladu. AV je u Nis odveo sve same lihvare iz MMFa Svetske banke EU posmatraca i ko zna koga jos. Rast od 2,5 2,7 i ko zna sta jos ovaj bulazni je za dnevnopoliticku upotrebu. Sta raste? U Srbiji samo raste ono cime se moze manipulisati. Neka AV objasni koliko je SRPSKIH firmi otvorio za vreme njegove diktature

 3. DUSKO says:

  JOS JEDNA U NIZU NEISTINITIH I GLUPIH IZJAVA OD KOJE NEMA NISTA !!! A SITUACIJA JE DRAMATICNA IZ DANA U DAN JE SVE GORE !!! DA LI TO NAS PREMIJER ZNA ! NAROD JE TOTALNO PUKAO !!!

 4. maxa says:

  e, crko dabogda! djubre izdajnicko!

 5. Vidoje Marjanović says:

  U naredne tri godine mojoj će mrtvoj babi porasti muda i ona će postati đedo...

 6. Vanja says:

  Prosecan godisnji tempo rasta u Kini iznosi oko 7%, nekad iznad a nekad ispod ove skale. Ovo sto nam serviraju vise nisu bajke vec sf.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *