ВУЧИЋ У НИКИНЦИМА РЕКАО НЕШТО ШТО НАРОД НЕ ЗНА: Србија мора да буде спремна! Набављамо нове одбрамбене системе, МИ-35 борбене хеликоптере…

VUČIĆ U NIKINCIMA REKAO NEŠTO ŠTO NAROD NE ZNA: Srbija mora da bude spremna! Nabavljamo nove odbrambene sisteme, MI-35 borbene helikoptere…

29 jula 2018

Na poligonu Nikinci danas je, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, počela pokazna vežba gađanja iz streljačkog naoružanja, koje koristi Vojska Srbje, ali i koje je u razvoju.

– Danas ste videli nešto što sam tražio da bismo mogli da proverimo kakva je stvarna gotovost naših vojnika. Videli ste da ono što modernizujemo može nekad da zakaže – rekao je Vučić ovom prilikom.– Nabavljamo i nove erbasove helikoptere, mi 35 borbene helikoptere. Veoma sam zadovoljan zbog te činjenice – dodao je Vučić.

On je dodao i da Srbija nabavlja nove sisteme odbrane.

– Nabavljamo nove odbrambene sisteme, o tome ne bih trenutno da pričam, ali to se ne odražava na našem budžetu – rekao je predsednik.

Vežbi prisustvuju i ministar odbrane Aleksandar Vulin, predstavnici Vojske Srbije, direktor BIA Bratislav Gašić…

Na poligonu u Nikincima biće predstavljen deo naoružanja iz projekta „1500+“.

Podsećanja radi, po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Vučića projekat „1.500″ je nastavljen projektom „1.500+“.

Reč je o novoj generacija streljačkog naoružanja, ali i novoj balističkoja zaštita i opremi.

Projekat „1.500+“ obuhvata naoružanje i vojnu opremu iz domaćeg razvoja, u koje spada nova generacija streljačkog naoružanja povećane efikasnosti, koja obuhvata modularne automatske puške M17 6,5 x 39 mm / 7,62 x 39 mm, snajperske puške repetirke M07 i poluautomatske M91/16, dalekometne snajperske puške 12,7 mm M12 i taktički pištolji E3 9mm PARA – što su sve proizvodi „Zastava oružja a.d. Kragujevac“ i RBGR 40mm, koji proizvodi „PPT Namenska“.

Biće predstavljene i belgijske jurišne puške SKAR-L.

Opremu čini i nova generacija municije 6,5 x 39 mm GRENDEL i 7,62 x 54R, kao i nova generacija nišanskih sistema za automatske puške (optički i refleksni nišan) i optoelektronski video-nišan, kao i osmatračko-nišanskih monokulara i binokulara za noća dejstva.

Sredstva kojima se jedinice Vojske Srbije opremaju u okviru projekta „1.500+“ su i savremeni komplet zaštitne balističke i taktičke opreme, naoružana daljinski upravljana bezposadna platforma „Miloš“, nova generacija osmatračkih optoelektronskih sistema „MIP 1“ kao i oklopna borbena vozila „Lazar 3“.

Osim toga, projekat „1500+“ obuhvata i set komunikaciono-informatičke opreme sa odgovarajućim softverima komandno-informacionog sistema, izviđačke bespilotne vazduhoplovne platforme „Vrabac“ i „Kvadrokopter“ i nova neborbena vozila „Zastava NTV“.

KOMENTARI8 komentara

 1. padre says:

  Dali se on to sprema, da brani Beograd na vodi?

 2. Velika Metla says:

  "......o tome ne bih trenutno da pričam,"kaže VOĐA stada! O tome će da priča pred izbore,da bi ovčice namamio na solište! Bezbroj puta ponovljena laž,a srbadija voli kad je lažu! I uvek se "upecaju"na istu laž!

 3. rajkoo says:

  "Boj ne bije svijetlo oruzje vec boj bije srce u junaka". Vucicevo ponasanje zbunjuje nas obicne ljude. Imamo omladinu koja ima vise od 25 godina i nije prosla osnovnu pesadijsku obuku sto znaci da nisu sposobni za ucesce u eventualnim ratnim zbivanjima a pokazujemo novo, savremeno naoruzanje pa mi nije jasno za koga se sprema. Zemlju sigurno ne mogu da odbrane oni koji su aktivni vojnici. A cesto dobijamo poruke upozorenje "kako su oni tamo mnogo jaki" Rcimo da bi deo tog pesadijskog naoruzanja moga da se dodeli srbima na KiM koji ce zapoceti formiranje nase vojske onog momenta kada to siptari pocnu.

  • Velika Metla says:

   Rajkoo,pitaj ti srPijansku omlaTinu koliko je puta kokošku zzaklala,pa će ti odgovor kazati sve o njima i njihovom "junačkom srcu"! Ako budu od 100 kojih pitaš više od dvojice zzklala kokošku u svom životu evo kidaj ovu moju! I takvi će da ratuju??? Hahahahahahahaha..............!

   • Zaharije qSerak says:

    Idiot opet o klanju.Nema ništa drugo da ponudi,pa eto ono sto se kao malo razumije.Nevjerovatno,nevjerovatno

 4. Pastrovic says:

  Nemojte da "popadate u nesvijest" ako kojim slucajem saznate da bas Siptari imaju u rukama to nase "obogaceno" oruzje i orudje.

 5. Zaharije qSerak says:

  Potroši pare na radna mjesta,oružje ni ne moze pomoći.Tvoji “neprijatelji” su ili u NATO ili na putu.Niko tebe neće napasti,nemoj prepadati narod-gradjane Srbije.Istina je da ni ti vise ne možeš nikoga napasti

  • Velika Metla says:

   Balijaneru,a kako će da živi naci-američka marva i ti sve sa njom ako ne prodajete ovakvim pizdajnicima oružje? Pa ratovi su tvoje velike ljubavi imena naci-amerika jedan od najvažnijih prihoda uz drogu i pljačkanje prirodnih resursa onih koji se ne mogu sami odbraniti! Objasni ti to nama,"bolan"! Znam ja da ti SAMO grtalicu vozaš po Jamerici,ali eto,pošto se krećeš u inTELEgentnim krugovima možda si nešto i načuo! Garantujem životom da su ti tvoji inTELEgentni krugovi krugovi s grtalicom okolo nekog univerziteta! Pa zato moraju biti "pametni"krugovi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *