ВУЧИЋ У ОЗБИЉНОМ ПРОБЛЕМУ: Запад му окреће леђа јер није…

VUČIĆ U OZBILJNOM PROBLEMU: Zapad mu okreće leđa jer nije…

16 oktobra 2018

Zapad je do sada zbog Kosova „praštao“ Vučiću sve, ali očigleno da više nema strpljenja za njegov režim. Na katastrofalnu situaciju u pravosuđu, korupciju na visokom nivou (među najvišim državnim službenicima) koja se piramidalno preliva na čitavo društvo, zavistan položaj novinara i medija koji robuju ili služe aktuelnom režimu, ukazali su visoki čelnici EU i tokom poslednje posete Srbiji.Na te „propuste“ su svojevremeno stalno ukazivali i Borisu Tadiću, pa ga „pustili niz vodu“ jer nije hteo ni umeo da uspostavi pravnu državu. Bio je okružen istim tajkunima, „kontroverznim“ funkcionerima i direktorima, koji sada levitiraju oko Vučića. A većina ih je levitirala i oko Miloševića, a pre toga u vrhu KPJ.

Režimski tabloidi najavljuju hapšenja čak TRI ministra i nekoliko direktora, kojima će lako naći dokaze o korupciji, krađi i raznim krimilanim delatnostima kojima su oštetili budžet države Srbije.

Odluku o hapšenju su ubzale istrage Interpola u Belgiji i Francuskoj, vezane za fudbalske menadžere i nameštanje utakmica, koje sežu mnogo dalje od sporta i vode direktno do pranja nelegalno stečenog novca, u šta su umešani i političari, funkcioneri, a ne samo fudbalski radnici i menadžeri.

Vučić veruje da bi hapšenjem „krupnijih zverki“ mogao da ubedi zapadni svet da Srbija nije njegova „privatna prćija“ u kojoj bahati političari mogu da rade šta god hoće. I da prolongira sebi ostanak na vlasti, tim pre što bi tim potezom kod glasača dobio političke poene.

(Srbin info)

KOMENTARI6 komentara

 1. Ivan Grozni says:

  Nikon On ne mode vise da laze. Samo trena pogledati Narodnu Skupstinu i sve ce biti jasno. Sve je podredjeno jednom vodji.

 2. Zoran says:

  Ne okrece zapad njemu lednja, neko mu polako prikazuej pravo lice. A on kako radi tako cei da prodje. Koga sve lagao...to on zna...

 3. teoretičar says:

  Pogrešno od A do Š. Zapad neće tako lako srušiti Vučića kao što je srušio Tadića. Ako ste pratili izjave Dačića i Vučića u zadnjih par meseci, videli ste da su te izjave sušta suprotnost od onoga što smo navikli za vreme Merkel sastanaka, Ešton sastanaka, Mogerini sastanaka i sl. Na izborima ga neće srušiti, jer on je njihova škola a ima pola Srba na svojoj strani. Proleće ne dolazi u obzir, jer ni jedan Srbin neće ponoviti grešku šerpara. Nešto se iza brda valja. Vučić nije promenio Ustav što mu još uvek čuva leđa, Zapadu se žuri a Vučiću ne. A te uobičajene mantre o korupciji...pa to je kao i priče o demokratskim slobodama medija pa i naroda, a vuče se još iz Titovih dana kao dobra patka da nekoga urušiš, ali ne i korupciju, ako je ona u Srbiji uopšte moguća. Srbija nema koruptivnu količinu novca a pečeni prasici, mito lekarima, sudijama i valog ministrima nije neka korupcija. Uobičajena praksa širom sveta. Džaba mi sikćemo da je vlast korumpirana, kada zaboravljamo da Srbija nema gotovo nikakav veći izvor prihoda nego životari na pozajmicama od MMFa, koji nam je i urušio proizvodnju svojim zahtevima za besplatnu privatizaciju, čarobnim SPPeom, ili već kako se zove, sa kojim je Nemačka i par drugih država desetkovala i srpskog seljaka zajedno sa srpskom poljoprivredom i srpske zanatlije zajedno sa sve srpskom industrijom. Dakle, bajke o nekim korupcijama neće srušiti Vučića, izbori ga neće srušiti, proleća neće biti jer ga srpski narod neće podržati. A šta se sve valja iza brda, suviše je rano govoriti. Takvo istrčavanje bi trenutno bilo ofsajd. Mene i zabrinjavaju i raduju poneke izjave od ljudi sa vrha koje ni najmanje ne volim niti cenim a takvi suprotstavljeni osećaji su znak da su me zbunili. Verujem da su mnogi začuđeni nekim izjavama naše vlasti u zadnje vreme, jer smo navikli na prozapadne izjave koje smo mogli uvek lepo popljuvati. Ta zbunjenost se ogleda u tome što ne mogu da sagledam da li ga CIJa priprema za grande finale priznanja KiM ili ga Rusi ojačavaju za neke druge, suprotne stvari, ili se jednostavno slomio. Samo jedna od ove tri pretpostavke je moguća, ali ne stižu nikakve brze reakcije Zapada kao što je to bilo svih godina ovog veka, Rusi po običaju govore snažno isprazno i nemoš ih čovek uhvatiti ni za glavu ni za rep a Vučić uvek Vučić. Svakodnevna pojava na jelovniku.

  • test01 says:

   Kazete nema korupcije? Pa gde vi covece zivite... Ja zivim na zapadu i tamo ne moze da se krade kao u Srbiji. U Srbiji muzu drzavu, rasprodaju drzavnu imovinu i dovode preduzeca u stecaj itd. Pa nema vecih para nego u takvim drzavama - u sredjenim drzavama korupcija je svedena na minimalac i najvise kradu na neplacanju taxi. A sada da ne govorimo o kriminalnim radnjama kao sto su narkotici koji su pod kontrolom rezima, pa pranje novca kao sto je Beograd na vodi itd itd. Sve to zapad zna i kako clanak rece to je oprosteno vucicu a on treba da im izruci Srpski KiM na tacni, sto je on fakticki i uradio i sada se samo vadi kako da izbegne krivicu za konacni potpis. Zato i slusamo njegovo prenemaganje oko kompromisa i razgranicenja i kako je narod kriv.

  • teoretičar says:

   Pošto živite na Zapadu, čudi me vaš komentar. Na Zapadu je korupcija ozakonjena, samo vama to nisu rekli. Prosto zato da vas ne razočaraju. Znate čoveče, to vam je kao kada u tuđem oku vidite trn a u svome ne vidite slona. Državu Srbiju muze Zapad, taj na kome živite i kažete da je pošten. Malo mrvica bace i Vučiću, pa čak malo bace i Arapima, ali za Arape ne brinite. Amerikanci njima prodaju neophodno naoružanje u milijardama dolara godišnje, pa šeici malo šenluče po Srbiji. Nije to njima dozvolio neki Srbin, jer ih voli spocigle u leđa, nego neko sa Zapada je bacio mrvicu šeicima. Vi još niste shvatili da su Srbiju rasturili Zapadnjaci? Po vama, Srbiju su bombardovali, privatizovali, opljačkali i iscepali Vučić i Dačić, a kada se malo bolje zamislite, možda čak i Srpski narod? I ja? Zar to nije divno, prilagodljivo razmišljanje, pogotovo ako živite na Zapadu? Ja sam istopio srpske tenkove u Smederevu i od gvožđa napravio jedan američki dalekovod od 1000 km. Nisu to Amerikanci uradili. Jeste li putovali malo tim vašim Zapadom gde živite? Neću da kažem u saradnji sa vama,jer vi tamo na Zapadu radite šta vi hoćete, osmislili ste svoj vlastiti stil razmišljanja i vi ne učestvujete UOPŠTE u pljački Srbije. Samo malo radite na Zapadu i za zapad. Samo malo ste nevini. Samo malo ste transportovali srpsko gvožđe kroz Ameriku, ali to nije nikakav zločin ni pljačka, jer to je američko gvožđe onog momenta kada je iz Srbije ušlo u Ameriku i kada ste ga vi transportovali. Stvarno,prijatelju, gde vi to živite kada još niste saznali ko rastura Srbiju? Pošto ste bili pomalo nekorektni, ja vam prijateljski savetujem da sledeći put date sebi neku istorijsku distancu od sat vremena pre nego nešto počnete kritikovati. Svima ostalima se izvinjavam zbog otvorenog i ružnog komentara.

 4. padre says:

  A kad su mu pakazali lice, pa mu sad okreču leđa?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *