ВУЧИЋ У ПРОБЛЕМУ: Руси тврде – не мешамо се; Американци и Немци ћуте!

VUČIĆ U PROBLEMU: Rusi tvrde – ne mešamo se; Amerikanci i Nemci ćute!

27 jula 2016

Tan2016-6-27_93734333_1POVODOM spekulacija u medijima da više stranih zemalja vrši pritisak na mandatara za sastav nove vlade Srbije Aleksandra Vučića u pogledu kadrovskih rešenja, „Novosti“ su ambasadama Rusije, SAD, Nemačke i EU, poslale istovetno pitanje: da li su njihove prestonice na bilo koji način slale signale i sugestije koje bi ljude volele da vide u novom kabinetu?

Iz Ambasade Rusije stigao name je sledeći odgovor:

– Pitanje formiranja nove vlade prema rezultatima nedavnih izbora smatramo za isključivo unutrašnju stvar Srbije. Poštovaćemo bilo koju odluku, eventualne međustranačke sporazume. Polazeći od svog pricipijelnog stava, Rusija se nikad nije mešala i neće se mešati u ove procese. Istovremeno, kao što je javno rekao predsednik Rusije Vladimir Putin tokom nedavnog susreta sa premijerom Aleksandrom Vučićem, bez bilo kakvih skrivenih signala ili sugestija, nadamo se da će u sastavu Vlade Srbije dostojno mesto zauzeti ljudi, koji će obratiti posebnu pažnju na razvoj naših međudržavnih odnosa.

Iz Delegacije EU u našoj zemlji preneto nam je da je formiranje nove vlade u potpunosti stvar mandatara koji o tome odlučuje.

– Radujemo se saradnji sa novom vladom na širokoj zajedničkoj agendi EU-Srbija.

Iz ambasada SAD i Nemačke nismo dobili odgovor.

(Večernje novosti)

KOMENTARI9 komentara

 1. Gile says:

  Kakav je to pretsednik Vlade..mandar za sastav nove vlade koj nije u stanju da satavi svoje ministarstvo i da živi i vlada po sugestijama velikih..Lopovske fašističke Amerike..pogovu .. Ne razumem da može neko da se meša u unutrašnje stvari jedne države u ovom sluaju Srbije..Vućiča koji čeka zadnji dan da sastavlja vladu i dovede nove miistre i da donosi neke nove zakone da bi ovom jadnom narodu Srbije...

  • Gile says:

   Da bi ovom narodu bilo bolje jednoga dana A.V.Kurijak treba da radi u interesu ovoga na roda ..Ni po babu ni po stričevima,već po pravdi boga istinog..ne slušajući mi fašističku EU ni fašističke llpovske SAD a i ne i Rusiju..Srbin je vekovima pod nekim ropstvom čamio ali nije svoju pravoslavnu veru zaboravio..I najgorem neprijatelju smo praštali...i praštaćemo ali nećemo dozvoliti da se nikom dodvoravamo...

 2. Radomir says:

  Kakav lazov i licemer,stalno se zali da njega neko ometa u njegovom radu Koji i nije nikakav rad vec IZDAJA Srbije,Sram te bilo docice i tebi kraj ,nemoj misliti da ces ostati tu doveka,i da ces biti stalno nedodidrljiv,Vreme tece ko voda,

 3. Sančo Pansa says:

  Ne razumijem, zasto on državu izlaže ranjivosti ne sastavljajući Vladu toliko dugo. Ukoliko ga ucjenjuje Zapad, a to je evidentno, on zarad Srbije i sebe jer ga je narod izabrao i dao mu povjerenje mora postupiti po svom nahođenju.Nešto se krupno dešava između velikih svjetskih Sila i on se nada da će vrijeme raditi u našu korist. Muka je neka na njega a u državi se nakotilo izroda i okupatorskih plaćenika kao nikada do danas. Stisla bijeda Srbiju i narod ne zna ni šta radi ni šta priča.

 4. zloco says:

  Nisu Vucica za dzaba prozvali Aca Dramoser, a ja bih jos dodao panicar i tresigaca.Marljivo je radio u korist neprijatelja Srbije,kao ni jedan izdajnik pre njega.Provereni neprijatelji Srba,a njegovi pokrovitelji i sami iznenadjeni tolikim uspehom sada ga pozuruju.To sto Rusi ocekuju bolju saradnju Beograda,rezultat je Vuciceve trci lazi politike.Obecava Rusima sve i svasta,a napredka nigde.Razni protesti sa patkom ili bez te fantomke i rusenja Savamale,samo je izgleda dimna zavesa za nesto lose sto nam se sprema.

  • Sančo Pansa says:

   Zloćo i Trifun, slažem se sa vama. Činjenice su da je sarađivao sa njima ne ostavljajući prostora brizi koja normalna ako znaš da se saradnja odvija sa dželatima srpskim!? Tako im je napravio iluziju nezamjenjivog sluge i vječitog poslušnika, i sada 2014.) kad se Rusija nakostriješila i pokazala Zapadnjacima koliko su spremni da idu daleko zarad svojih i interesa svojih saveznika, on sada nema manevar kojim bi mogao da se okrene na pravu stranu, jer je sve uložio i Zapadnjake, a nema ni jakog lidera u opziciji kojem bi mogao prepustiti vlast...Da se aktivirao Miloš Jovanović iz DSS, onda bi se moglo u tom smjeru razmišljati...a ovako je mrka kapa, sam je sebe i Srbiju uvukao u lošu spiralu i počelu su da nas melju...Uzdam se u Rusiju i neka velika previranja, u kojima bi se moglo zanemariti pitanje Srbije i ponovnih balkanskih ratova...

 5. Trifun says:

  U srBskom narodu postoji poslovica : Dala baba dinar da je puste da se uhvati u kolo,sada bi dala 5 da je puste da izađe. Kako se ovo lepi za av.

 6. namćor says:

  ...Ma da....i onda će Kalimero, zadnjeg dana da formira Vladu...Junački i patriotski u nju stavljajuci Udovički, Vujovića i Sertića (kadar MMF) i naravno, nezaobilaznu Zoranu (čisto, da Trilaretala ima punu kontrolu). Naravno, tu će biti i oni koje nikako ne može da izbaci iz čmara. Duboko se i masovno zavukli (Vulin, Stefanović Dr. Slina, ..dodajte po želji). A da ne zaboravimo Malog Slobu. Ne, nikako njega da zaboravimo...Oni su vezani pupčanom vezom (čitaj: jedan o drugome ima dovoljno da ga smesti u zatvor). E eto nama radosti i naslovnih strana "Vučić spasao Srbiju", "Pobeda Vučića" i slično. Ukratko, igrokaz se nstavlja....dok publika ne pomre od gladi..

 7. oko says:

  vucic kad moras slusati brisel poslusaj i rusiju kad vec radis sto ti drugi kaze

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *