Vučić u subotu nudi plan Vlade

Vučić u subotu nudi plan Vlade

1 aprila 2014

aleksandar-vucic 32ed32Na Predsedništvu SNS u subotu, lider naprednjaka Aleksandar Vučić predstaviće program nove Vlade, a vrh partije ovlastiće ga da pregovara sa partnerima.

Program nove Vlade Srbije predstaviće budući premijer Aleksandar Vučić predsedništvu svoje stranke u subotu, pišu današnje „Novosti“, a rukovodstvo SNS će na sednici razgovarati o narednim koracima za formiranje izvršne vlasti, kao i razmatrati i eventualne koalicije.

Za sada je, kako se navodi, najverovatnije da će savezništvo biti ponuđeno Savezu vojvođanskih Mađara.

Ključna politička dilema koja još nije razrešena jeste da li će u vladi biti mesta i za socijaliste ili za Tadićeve novodemokrate koji takođe očekuju poziv na konsultacije.

Članovi predsedništva će, ovlastiti lidera Vučića da sledeće nedelje i zvanično započne međustranačke pregovore za sklapanje buduće vladajuće koalicije.

Očekuje se da, u prvom krugu razgovora, novi mandatar pozove predstavnike svih parlamentarnih stranaka i da im predoči programska načela novog kabineta.

Vučić će praktično pozvati političke snage u zemlji da se okupe oko tog programa, ali će ministarski tim sastaviti najviše od vanstranačkih stručnjaka.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *