ВУЧИЋ У ТОПОЛИ: Србија је јача и наоружанија – орах који нико неће поломити

VUČIĆ U TOPOLI: Srbija je jača i naoružanija – orah koji niko neće polomiti

14 juna 2020

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nikog ne poziva u rat i da uručivanjem zastava specijalnim jedinicama Vojske Srbije „jasno poručujemo svima da ćemo čuvati mir i stabilnost, ali i biti jaki i sve jači i nesalomivi orah za svakog ko pokuša da ga polomi“.

„Naša vojska je snažnija nego ranije, bolje je opremljena i spremna da štiti našu otadžbinu“, rekao je Vučić na svečanosti u Spomen kompleksu „Drugi srpski ustanak“, u Topoli, gde je uručio vojne zastave 72. brigadi za specijalne operacije i 63. padobranskoj brigadi.„Mir, koji nam je danas potrebniji nego ikada, moguć je samo dok ove zastave stoje visoko, ne kao pretnja već kao dokaz da smo postali zemlja koje niko ne treba da se boji, ali koja nikada, nikada, neće hteti i morati da se plaši“, kazao je Vučić.

On je rekao da je ponosan što je su zastave „ponosa i časti“ ovim jedinicama vraćene posle 20 godina, napominjući da se Srbija vratila svojim „slobodaraskim tradicijama“.

„Zastave koje ste danas primili, simbol su slobode, nezavisnosti. Te zastave nikad ne smeju da padnu u ruke neprijatelju. Vi ste ti koji ste sa tim zastavama dobili obavezu, ali i opomenu za sve nas dok su te zastave uzdignute dotle i mi i Srbija postojimo“, rekao je Vučić.

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas je uručena oficirska sablja na svečanosti u Spomen kompleksu Drugi srpski ustanak, u Topoli, gde je istaknuto da je to znak zahvalnost i da ona predstavlja „simbol vojničke časti, morala i slobodarske tradicije“.

„U znak zahvalnosti za vašu posvećenost, za vaš odnos prema Vojsci Srbije, za brigu koju ispoljavate za svakog od naših pripadnika. Hvala vam gospodine predsedniče za sve ono što radite za Vojsku Srbije (VS)“, rekao je načelnik Generalštaba VS Milan Mojsilović, uručujući sablju.

Vučić je sablju, primajući je, poljubio i prekstio se.

Prethodno je Vučić predao vojne zastave 72. brigadi za specijalne operacije i 63. padobranskoj brigadi VS, jer im je vraćen rang brigade, navodeći da se to dešava posle 20 godina i da je ponosan što se Srbija vratila svojim slobodarskim tradicijama.

Ovim je i svečanost u Topoli završena.

KOMENTARI2 komentara

  1. Ivke says:

    Ko ti pa veruje? Jako ti naoruzanje.. dobio si milostinju na poklon pa se hvalis. Kupi bre da imamo ako nas ustase napadnu

  2. uddu says:

    Sečam se kad sam bio u vojsci,u JNA,daleke 89,pa ta JNA,sa onim tadašnjim naoružanjem samlela bi barem pet ovih naših današnjih vojski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *