ВУЧИЋ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ – РУСИЈА ОДЛУЧИЛА: Путин и Медведев траже референдум о ЕУ!

VUČIĆ U VELIKOM PROBLEMU – RUSIJA ODLUČILA: Putin i Medvedev traže referendum o EU!

7 jula 2016

vucic-putin-medvedev 56Rusiji i njenom predsedniku Vladimiru Putinu imperativ je da u Srbiji izdejstvuju referendum o pristupanju NATO.

Kako prenose sagovornici “Blica” iz diplomatskih krugova, ali i srpskih stranaka bliskih Putinovoj partiji Jedinstvena Rusija, suština pritiska koji Moskva sprovodi na celom zapadnom Balkanu i jeste u tome da se spreči širenje NATO.

– Taj pritisak nastaviće se uprkos Vučićevoj jasnoj izjavi u intervjuu “Bildu” da od referenduma o EU nema ništa. Istini za volju, srpski premijer nijednom rečju nije pomenuo NATO kada je govorio o tome da referenduma neće biti – kaže jedan od sagovornika “Blica”.

S druge strane, nakon Bregzita, odnosno odluke Velike Britanije da napusti Evropsku uniju, Rusija i ne smatra da treba da postavlja neke posebne prepreke na evropski put Srbije.

– Jasno je da je EU u velikoj krizi nakon odluke Britanije, hteo to neko da prizna ili ne, pa će i zamajac proširenja biti značajno usporen. Samim tim, pitanje članstva Srbije u Uniji i njenog eventualnog političkog i ekonomskog udaljavanja od Rusije stavljeno je ad akta verovatno na dugi niz godina – dodaje sagovornik našeg lista.

Ali Rusiji je važno da se Srbija odredi prema Alijansi, i to što pre. Taj termin bi mogla da bude sledeća godina i predsednički izbori, pa da o jednom trošku budu urađene dve stvari.

Lider SNP Nenad Popović, koji slovi za jednog od ruskih ljudi u Srbiji, kaže za “Blic” da je za njega vrlo važno pitanje raspisivanje referenduma protiv članstva Srbije u NATO.

– Zato smo kao partija pokrenuli inicijativu za prikupljanje 100.000 potpisa kojima možemo da tražimo raspisivanje referenduma o NATO ako to bude potrebno – kaže Popović.

On ističe da je Bregzit označio početak raspada EU, “kao što je nekada pad Berlinskog zida označio kraj gvozdene zavese”.

– Proces raspada EU je nepovratan, tako da je i pitanje referenduma o članstvu Srbije u EU postalo marginalna tema za naše građane – kaže on.

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić takođe je za referendum o NATO.

– Posle Bregzita, čini mi se da više neće biti evrointegracija već evroatlantskih ili samo atlantskih integracija. NATO je kod nas slobodnolebdeća kategorija. Sa druge strane, mandatar Vučić je iskusan, meri što govori, i to što nikako ne pominje NATO već nešto znači. Čini mi se da bi to uskoro moglo da dođe na dnevni red – kaže ona za “Blic”.

KOMENTARI21 komentara

 1. Miki says:

  Tražimo R E F E R E N D U M

 2. Apis says:

  Svaki sporazum sa NATO razbojnicima je veleizdaja. Kad-tad radiće vesala. Zar moze normalan covek vezati sudbinu drzave sa dokazanim neprijateljem te drzave.

 3. Licki Srbin says:

  NIKAD U NATO. NATO je ovde sejao smrt i moze da se nada samo da mu vratimo istom merom. Zivela slobodna Srbija.

  • Baja says:

   Doci ces ti meni u Liku

 4. rema says:

  Pičko picousta, evo ti kurčina! Sad ga lomi Putko!

 5. Lajla says:

  Ko potpise sporazum sa Natom dao Bog oci mu se osusile ruka otpala. Stigla ga kosovska kletva. Nato u blato,ubijali nas vojim bombama,zivim za dam kada ce im se glavni gradovi rusiti odakle su poletali njihovi avioni da nas ubijaju.,Niti jednog gradana tih drzava mi nece biti zao,pocrkali svi.

 6. krneta ilija says:

  srbijo i putine nato u srbiji dugo vec godina tesko ga isterate nato je osvojo srbiju vucic radi sto mu gazda kaze

  • Miraš says:

   Krneta, ne kukumavči. NATO je nepoželjan u Srbiji, zločinačka vojna alijansa koja je nama radila o glavi nema ovde šta da traži. Nisu promenili svoju suštinu, kao što vidimo na sličan način uništavaju neke druge zemlje ovog sveta. Bez obzira što mimo naše volje gledaju da se ovde instaliraju bežaće odavde, a sa njima i oni koji ih podržavaju.

 7. Dragica Komlenović says:

  NATO JE FAŠISTIČKA ORGANIZACIJA,A EVROPSKA UNIJA NJIHOVA FAŠISOIDNA KVAZI TVOREVINA,KOJA RADI NA OKUPACIJI I POKATOLIČENJU EVROPE !. PA ZAR NISMO OSETILI I NE OSEĆAMO I SADA NJIHOVO ZLO KOJE SU NAM NANELI,ZEMLJU NAM OTIMAJU,NAROD UBIJAJU,VERU NAM SATANIZUJU,OTROVALI SU NAM I ZEMLJU I VAZDUH,79 DANA TUKLI BOMBAMA SA OSIROMAŠENIM URANIJUMOM,KASETNIM BOMBAMA,TOMOHAVKAMA I ČIME SVE NE,NA NAŠOJ SVETOJ ZEMLJI KOSOVU I METOHIJI NAPRAVIŠE OKUPATORI SVOJU UBILAČKU BAZU,MUKA MI JE NA SAMO POMISAO DA ME NEKI TAMO IZDAJNIČKI ANTI SRBSKI KLAN NA ČELU SA VUČIĆEM NA SILU TERA U TU ANTIPRAVOSLAVNU BANDU !!! NE,NE,NE NIKADA U TU ZLOČINAČKU ORGANIZACIJU!!! BUDI SE SRBIJOOO,DAVNO SI ZASPALA DA NEBI NESTALA !!!

 8. mali Radojica says:

  O tom ulasku u EU eventualno bi se moglo razgovarati kada clanice Zlocinackog NATO udruzenja isplate Srbiji reparacije na ime bombardovanja i ociste Srbiju od osiromasenog uranijuma.Drugacije nikako,a i sta ce mo mi u EU kad se uskoro i sam raspada.Samo bi se ponizili pristajanjem na jos po neku EU ucenu.Ako smo bili ponosni tokom NATO agresije ostanimo i sada dignute glave.Bolje je umreti kao covek,nego kao ljiga.

 9. iki says:

  Glasam za referendum i za nato i eu.Moje mišljenje, što dalje od njih.

 10. SRBIN says:

  Vučić u razgovorima sa EU zvaničnicima više vremena provede protežirajući i zastupajući ekonomske i političke interese šiptara iz Albanije i sa Kosova nego što se tamo pred tim EU zgubidanima bori za interese srpskih radnika kojima ovih dana deli i sprema na desetine hiljada otkaza. Srpski radnici i beda nisu predmet razgovara mandatara Vučića sa EU zvaničnicima jer se mandataru Vučiću i EU zvaničnicima za srpskim radnicima i bedom prosto rečeno FUĆKA. Dans su glavne teme razgovora manadtara Vučić u EU šiptarski ekonomski i politički interesi i nastavak daljeg komadanja Srbije. Većina vesti koja dolazi iz EU kada je u pitanju Vučić govori samo o projektima autoputa Niš-Priština-Drač a od danas je u tu priču ubačena i avio linija Beograd-Priština?! Srbima taj autoput i ta aviolinija trebaju kao čir na dupetu i u direktnoj su suprotnosti sa državnim i nacionalnim interesima Srba i Srbije. Srbima aposlutno nisu u interesu integracije šiptarije bilo gde i u bilo šta preko srpske teritorije. Zato su valjda ti projekti protežiranja šiptarije i njihovih interesa danas glavne teme razgovora Vučića i EU zgubidana. Šta još taj Vučić treba da uradi da vama Srbima bude jasno da je on vaš neprijatelj koji koristi bukvalno svaku priliku koja mu se ukaže vama i vašoj deci radi o glavi? Jel treba da čekate njegove odrede smrti u vašim kućama kao što ste nekada čekali Turke da bi vam stiglo iz dupeta u glavu sa kime imate posla?

 11. Slađan Rus Denković says:

  protiv Vučića.Za referendum

 12. Milan says:

  Samo izdajnici mogu da mastaju o Nato ubicama. Sada je na redu Bler, doci ce na red i ostali. Solana, Klinton, Olbrajtova i svi koji su ucestvovali u ubistvu srba i razval Srbije.

 13. DRAGANešković says:

  "USTAV REPUBLIKE SRBIJE" PRVI DEO. Načela Ustava. "Nosioci suverenostri". Član 2. Suverenost potiče od građana koji je vrše referendumom, narodnom inicijativom i preko svojih slobodno izabranih predstavnika. Nijedan daržavni organ, politička organizacija, grupa građana ili pojedinac ne može prisvojiti suverenost od građana, niti uspostaviti vlast mimo slobode izražene volje građana.

 14. Miraš says:

  Referendum o EU treba održati, ali treba da vodimo računa i o tome da li većina naših sugradjana zna šta je EU! Treba obezbediti bolje informisanje na tu temu.

 15. Despot says:

  Blic je u sluzbi stranih ambasadora i agencija. Hoce da nam omrzne rusiju i CARA Putina pa lazu. Ako uspiju da nas zavade sa rusima i samim sobom na redu je mrznja prema Kini. Referendum trazumo mi a ne rusi a to nam nasi neki mediji dupolisci nabacuju. Braco srbi, nedajte se prevariti da ne dozivimo jos jedan bratoubilacki rat. I bez ratova nestajemo polako. Volimo prvo sebe i nase pravoslavlje a postujmo svakog drugog. A vucicev sat polako otkucava 12 sati.

 16. JoS says:

  Referendum tražimo mi - Srbi. Valjda je to najnormalnija stvar. Putin u tome može samo da nas podrži, a ako to uradi - Hvala mu. Medjutim, jasno je kakvi će biti rezultati referenduma, pa ga nijedna vlast, koja radi za zapad - neće raspisati.

 17. Laki je malo nervozan says:

  A ti to pretiš smradu ustaški...

 18. Beli Orao says:

  Volusino ( bik-vučić) sad ćeš da jebeš sebi m...r!! !!!

 19. baja says:

  srbi glasali ste za vucica i dacica a sad ga psujete poslali smo i jozu da vam pomogne bizite u uniju putin alo se useli u srbiju pola beograda ce zatvoriti sto su pokrali i opljackali narod

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *