ВУЧИЋ У ВЕЗИ КРИМА: Србија поштује територијални интегритет Украјине

VUČIĆ U VEZI KRIMA: Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine

13 juna 2018

Susretu dvojice predsednika prisustvovao je i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Eskišehiru sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji.

Predsednik Vučić izrazio je zahvalnost za principijelnu poziciju Ukrajine po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i istovremeno naglasio da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine. On je konstatovao da dve zemlje imaju tradicionalno prijateljske odnose i istakao da je Srbija zainteresovana za dalje proširenje bilateralne saradnje.Predsednik Vučić je naglasio da je ekonomska saradnja daleko ispod potencijala i interesa dve strane i dodao da je veoma važno raditi na usaglašavanju bilateralnog Sporazuma o slobodnoj trgovini.

– Ukrajina poštuje i poštovaće teritorijalni integritet Srbije – istakao je predsednik Porošenko i zamolio predsednika Vučića da iskoristi svoj autoritet i apeluje na političare u Srbiji da ne vode antiukrajinsku kampanju.

– Naši narodi i naše zemlje su veoma bliski i zato treba raditi na razvoju ekonomskih i kulturnih odnosa, kao i na saradnji u drugim oblastima – naglasio je ukrajinski predsednik.

KOMENTARI9 komentara

 1. Miroslav says:

  Budala.

 2. Taipova Češma says:

  I jedan i drugi bili su samo dekor u igrokazu u režiji sultana frdogana.Od tog gasovodanikakve koristi neće imati ni Srbija ni ukrajina jedino će zarđati točak na mestima na kojima su ga njih dvojica držali u predstavi puštanja/otvaranja gasovoda.

  • Velika Metla says:

   TČ,obojica su sluge istog gazde,koji rade na istom zadatku! Jedan je protiv Rusije,a drugi protiv Srbije!

 3. samostalan says:

  Lupas Vucko, zgadio si se i bogu i narodu.

 4. slobo says:

  vidi Vucka kako ga gleda I sav se topi .

 5. solac says:

  Kakav ljigavac, Krim je Rusija i Kosovo je Srbija!

 6. Miraš says:

  Ovo boli Potrošenka: Tokom meseca aprila Natalija Poklonskaja boravila je u Beogradu, a pritom posetila je i Skupštinu Srbije. Ona se u Skupštini Srbije sastala sa članovima Odbora za dijasporu, a u Srbiju je došla na poziv lidera Dveri Boška Obradovića, a ne na poziv vlasti ili SNS i SPS..... Krimljani su na referendumu veoma mudro izabrali za sebe. Ne samo da su se vratili Rusiji nego su na vreme odabrali ozbiljniju stranu koja im obezbedjuje daleko veću sigurnost i mir. Na ruku im je išla i poznata činjenica da je Krim godine 1954 protivustavno odvojen od Rusije i predat Ukrajini.

  • Velika Metla says:

   Miraš,naci-zapad se nije bunio za granice koje su komunjare uspostavljale,pogotovo ako su te nove granice slabile i štetile Rusiju,ali im je komunizam "smetao"! Ponašali su se po pitanju komunizma po sistemu "drž*te lopova"! Kažu kako je Rusija otela teritoriju,a oni,zapad,ne otimaju teritorije(Kosovo i Metohiju svesno prećutkuju)kako sami kažu,ALI zato sve opljačkaju šta iole vredi na tuđim teritorijama,dok Rusi ne pljačkaju nikoga i ničije prirodne resurse! Ni provalnik u banku ne nosi zidove banke sa sobom,nego uzme vrednosti,novac,ili bilo šta što mu može koristiti,kao što i naci-zapad radi s tuđim teritorijama! Opljačkaju sve šta vredi i ostave haos iza sebe,kao i siromaštvo gde god su kročili!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *