ВУЧИЋ УПОЗОРАВА: Америка покушава опасне ствари! Ако Косово уђе у Интерпол, десиће се две ствари

VUČIĆ UPOZORAVA: Amerika pokušava opasne stvari! Ako Kosovo uđe u Interpol, desiće se dve stvari

17 oktobra 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas predsednika Austrije Aleksandera van der Belena da zvanični Beč bude uzdržaniji i pokuša da sačeka eventualne mogućnosti za kompromisni dogovor o Kosovu i Metohiji, pre svega kada je u pitanju eventualni prijem Kosova u Interpol, jer bi to značilo otvaranje najmanje dva značajna problema.

„Prvi je što Albanci više neće hteti ni o čemu da razgovaraju, već će samo čekati sledeći korak, a to su OEBS i UN. Biće na političkim krilima i neće želeti kompromisno rešenje. Srbija neće podleći tom pritisku i doći ćemo u ćorsokak bez izlaza“, podvukao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za štampu posle razgovora sa šefom austrijske države.

Takođe, ukazao je, ulazak Kosova u Interpol doveo bi i do povećanja broja poternica, to jest poternica protiv 5.000 Srba, učesnika u sukobu 1999.

Ti ljudi, kako je kazao, neće znati da li mogu da putuju, i stvaraće se tenzije na dnevnom nivou i dodatni sukobi.

„Nisam baš razumeo domaće političare koji podržavaju ulazak Kosova u Interpol. Ne vidim nijednu dobru posledicu toga“, naglasio je on.

Vučić je ukazao da neke druge zemlje koje su priznale Kosovo prate svoju političku agendu i s tim u vezi se ponašaju.

„Moramo da razumemo da postoje različiti stavovi i u skladu s tim da iznalazimo različita rešenja“, poručio je predsednik.

Podsetio je da Austrija i Srbija imaju različita viđenja, da se drugačije odnosimo prema nezavisnosti Kosova.

„Ti stavovi su različiti već deset godina. Ništa se u razlikama nije promenilo. Moramo to da razumemo. To su stvari oko kojih ćemo morati da donosimo neke odluke ukoliko budemo imali bilo šta, ili o bilo čemu da odlučujemo, bude li postojala mogućnost postizanja kompromisnog rešenja“, ukazao je Vučić.

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. Zoran says:

  Sta ce se desiti? Ti ces da se isprenemazes na TV-u i kraj.

  • Cetnik says:

   Mozda ako im se cefne, ima da uhapse i njega i Vulinu.

   • Velika Metla says:

    Četnik,kamo sreće da ih uhapse,kad to narod srPski ne sme! Spasili bi nas!

 2. test01 says:

  Glavni politicar koji podrzava tu narko tvorevinu je sam vucic. On je najveci lobista velike alblanije zajedno sa tacijem i on je vec zaokruzio tu drzavu potpisujuci Briselski Sporazum koji treba da ukine rezoluciju UN 1244 koja naglasava da je KiM teritorija Srbije. On je ukinuo sve drzavnce (Sprske) institucije na KiM, dao im medjunarodni tel broj, uveo carine na granicama teritorije Srbije itd. DO sada bi trebao da lezi na robiji samo zbog toga a da ne pominjemo sve ostal kriminalne radnje u koje je upetljan sa svojom familijom!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *