ВУЧИЋ УПОЗОРАВА: У Србији делује јако моћна тајна служба! ЕВО КОЈА

ВУЧИЋ УПОЗОРАВА: У Србији делује јако моћна тајна служба! ЕВО КОЈА

2 августа 2018

Американци попуштају притисак на Србију због Косова, Британци га појачавају…

У ову формулацију у најкраћем би се могло сажети све оно што енглеска обавештајна служба МИ-6 ради у Србији и посебно на Косову. Британци, који и иначе имају дуги традицију паљења пожара на овим просторима, спремни су да изазову велике нереде како би онемогућили било какав компромис и нашкодили интересима Србије по питању КиМ. Од неколико саговорника из безбедносних и обавештајних кругова Српски телеграф је сазнао да су до поменутих информација дошле српске службе, које су о томе обавестиле државни врх.Све се зна

Ова сазнања потврдио је јуче и председник Александар Вучић, који је током гостовања на ТВ Пинк директно оптужио Велику Британију за подривање напора да се на КиМ дође до компромисног решења.

– Не боримо се ми против Албанаца, већ против многих западних земаља које стоје иза косовске независности, укључујући и Велику Британију. Видите шта ради Британија преко својих агентурних испостава у централној Србији, на Косову, на северу Македоније. Влада велика нервоза и на западу и у Приштини, али и у Београду, где су неки очекивали потпуни колапс политике према КиМ – констатовао је Вучић.

Он је рекао да наше службе знају ко се све састаје на северу Косова, да се активирају они које смо и заборавили, политичари од пре 20 година, и сарађују са страним службама јер не желе да се дође до решења за Косово.

– Нећу прихватити оно што је било у Македонији, народу ће бити представљен план за Косово онакав какав јесте и народ ће дати свој одговор. Србија је показала да је довољно мудра да избегне сукобе који су лако могли да ескалирају у претходним догађајима – истакао је Вучић.

Тешка борба

Како је навео, без света ми проблем КиМ не можемо решити и зато је важно да што више међународних фактора привучемо на нашу страну:

– Мислим да САД први пут показују жељу за решењем, за разлику од неких других.

Коментаришући Вучићеве наводе, геополитичар и професор међународних односа Срђан Перишић каже да је Велика Британија деценијама доследна у својој политици према Србима.

– Они никада нису дозволи да се формира држава која ће обухватити све Србе јер су у томе видели претњу. Велика Британија се тиме водила када је учествовала у стварању Краљевине Југославије, као и касније, у стварању социјалистичке Југославије. У британској влади никада није било и никада неће бити неког ко ће нас подржавати и свим силама ће нас разбијати, то историја доказује.

Вучићеве поруке о Британцима

1. Не боримо се ми против Албанаца, већ против оних које стоје иза косовске независности, укључујући и Велику Британију

2. Видите шта ради Британија преко својих агентурних испостава у централној Србији, на Косову, на северу Македоније

3. Активирају се политичари од пре 20 година и сарађују са страним службама јер не желе да се дође до решења за Косово

4. Притисак страних служби и свих у домаћој јавности постојао је све време, а сада је дошло до експлозије

5. Мислим да САД први пут показују жељу за решењем, за разлику од неких других

6. Британија је помало изопштена изласком из ЕУ, а жели да задржи статус силе.

Председник Србије о осталим темама

Хранилице за врапце су лепа и добра иницијатива

О политичким нападима на градоначелника Београда Зорана Радојичића због хуманитарне акције којом се штите врапци, један од симбола Београда:

– Радојичић је градоначелник тек нешто више од месец дана и отишао је да подржи лепу и добру иницијативу: да се направе хранилице за птице и покаже пажња. Нико није рекао да му је то главни посао, то је само мало пажње према животињама, птицама и ништа више од тога. А, кажу, то му је главни резултат. Не, главни резултат су још два моста која ћемо да урадимо у Београду за време овог градоначелника.

Ја сам сотона, а Јеремића хвале

– Пре неколико дана на Косову је била годишњица убиства 14 наших жетелаца у Старом Грацком, а да нико од албанских медија то није констатовао, већ су писали хвалоспеве о Јеремићу због годишњице одлуке МСП. Поред тога, мене су представљали као сотону. Сотона сам и ђаво, иако ниједну ружну реч о Албанцима нисам рекао, само зато што из амбиса заједно са Ђурићем, Владом покушавам да извучем нешто за српски народ што не би било понижавајуће, што би сачувало наш образ.

Нису исто Томпсон и Миле Китић

– Она каже да је проусташки хрватски певач Томпсон нешто попут Милета Китића у Србији. Па Миле Китић не пева „За дом спремни“. Ипак, хрватска председница је најмање лош партнер у тој земљи. То довољно говори колико нам је тешко.

(Република)

KOMENTARI11 коментара

 1. goran says:

  M, da, krivi su Englezi i Papuanci, samo je Vucko nevin.

  • Diego says:

   A ti se zoveš Boris Šutanovac. Ne mogu da vjerujem koliko imbecila postoji na ovim našim prostorima. Idi doktoru neka ti skeniraju mozak, vjerovatno imaš tomor ili si pojeo DS sendvič.

 2. hoplit says:

  UUU otkrio si toplu vodu, mene više interesuje šta ste preduzeli (ako ste nešto uopše preduzeli)...

 3. Za Srbiju says:

  Ti imaš moćnog demona u glavi.

 4. slobo says:

  Ma je li molim te .Pa sto ne zabranis te mocne sluzbe da djeluju I kojekakve NVO .Pa ti covjece niti mozes niti znas da vodis drzavu .Cuj molim te on kao predsjednik drzave kuka svom narodu .Pa zato su te ko fol I izabrali da nesto radis ,a ti sve prebacujes na narod .Sto ne prebacis svoju platu na narod .Koja si ti prdimahovina.

 5. gaga says:

  Pa Srbija ima problema sa Englezima jos od Berlinskog kongresa 1878 godine!Nista novo

 6. Barakuda says:

  U drugim ozbiljnim zemljama se strani obaveštajci u najmanju ruku proteruju iz zemlje, ne znam zašto onda kukaš i već se pravdaš da ti nisi kriv, nego da se boriš za metar zemlje sa KiM, kako slučajno nebi izgubili obraz ! Da bi izgubio obraz, prvo ga treba imati, a neko kao ti, koji je deset puta promjenio retoriku, od bulevara Ratka Mladića, pa do danas, tapšanje Klintona po leđima....očigledno ga nikada nisi ni imao !

 7. Nebeska Srbija says:

  Izbaci onda sve britanske diplomate iz zemlje!!!!u stvari,ne mozes zato sto ti je bler savetnik!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u