ВУЧИЋ УПОЗОРАВА: У Србији делује јако моћна тајна служба! ЕВО КОЈА

VUČIĆ UPOZORAVA: U Srbiji deluje jako moćna tajna služba! EVO KOJA

2 avgusta 2018

Amerikanci popuštaju pritisak na Srbiju zbog Kosova, Britanci ga pojačavaju…

U ovu formulaciju u najkraćem bi se moglo sažeti sve ono što engleska obaveštajna služba MI-6 radi u Srbiji i posebno na Kosovu. Britanci, koji i inače imaju dugi tradiciju paljenja požara na ovim prostorima, spremni su da izazovu velike nerede kako bi onemogućili bilo kakav kompromis i naškodili interesima Srbije po pitanju KiM. Od nekoliko sagovornika iz bezbednosnih i obaveštajnih krugova Srpski telegraf je saznao da su do pomenutih informacija došle srpske službe, koje su o tome obavestile državni vrh.Sve se zna

Ova saznanja potvrdio je juče i predsednik Aleksandar Vučić, koji je tokom gostovanja na TV Pink direktno optužio Veliku Britaniju za podrivanje napora da se na KiM dođe do kompromisnog rešenja.

– Ne borimo se mi protiv Albanaca, već protiv mnogih zapadnih zemalja koje stoje iza kosovske nezavisnosti, uključujući i Veliku Britaniju. Vidite šta radi Britanija preko svojih agenturnih ispostava u centralnoj Srbiji, na Kosovu, na severu Makedonije. Vlada velika nervoza i na zapadu i u Prištini, ali i u Beogradu, gde su neki očekivali potpuni kolaps politike prema KiM – konstatovao je Vučić.

On je rekao da naše službe znaju ko se sve sastaje na severu Kosova, da se aktiviraju oni koje smo i zaboravili, političari od pre 20 godina, i sarađuju sa stranim službama jer ne žele da se dođe do rešenja za Kosovo.

– Neću prihvatiti ono što je bilo u Makedoniji, narodu će biti predstavljen plan za Kosovo onakav kakav jeste i narod će dati svoj odgovor. Srbija je pokazala da je dovoljno mudra da izbegne sukobe koji su lako mogli da eskaliraju u prethodnim događajima – istakao je Vučić.

Teška borba

Kako je naveo, bez sveta mi problem KiM ne možemo rešiti i zato je važno da što više međunarodnih faktora privučemo na našu stranu:

– Mislim da SAD prvi put pokazuju želju za rešenjem, za razliku od nekih drugih.

Komentarišući Vučićeve navode, geopolitičar i profesor međunarodnih odnosa Srđan Perišić kaže da je Velika Britanija decenijama dosledna u svojoj politici prema Srbima.

– Oni nikada nisu dozvoli da se formira država koja će obuhvatiti sve Srbe jer su u tome videli pretnju. Velika Britanija se time vodila kada je učestvovala u stvaranju Kraljevine Jugoslavije, kao i kasnije, u stvaranju socijalističke Jugoslavije. U britanskoj vladi nikada nije bilo i nikada neće biti nekog ko će nas podržavati i svim silama će nas razbijati, to istorija dokazuje.

Vučićeve poruke o Britancima

1. Ne borimo se mi protiv Albanaca, već protiv onih koje stoje iza kosovske nezavisnosti, uključujući i Veliku Britaniju

2. Vidite šta radi Britanija preko svojih agenturnih ispostava u centralnoj Srbiji, na Kosovu, na severu Makedonije

3. Aktiviraju se političari od pre 20 godina i sarađuju sa stranim službama jer ne žele da se dođe do rešenja za Kosovo

4. Pritisak stranih službi i svih u domaćoj javnosti postojao je sve vreme, a sada je došlo do eksplozije

5. Mislim da SAD prvi put pokazuju želju za rešenjem, za razliku od nekih drugih

6. Britanija je pomalo izopštena izlaskom iz EU, a želi da zadrži status sile.

Predsednik Srbije o ostalim temama

Hranilice za vrapce su lepa i dobra inicijativa

O političkim napadima na gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića zbog humanitarne akcije kojom se štite vrapci, jedan od simbola Beograda:

– Radojičić je gradonačelnik tek nešto više od mesec dana i otišao je da podrži lepu i dobru inicijativu: da se naprave hranilice za ptice i pokaže pažnja. Niko nije rekao da mu je to glavni posao, to je samo malo pažnje prema životinjama, pticama i ništa više od toga. A, kažu, to mu je glavni rezultat. Ne, glavni rezultat su još dva mosta koja ćemo da uradimo u Beogradu za vreme ovog gradonačelnika.

Ja sam sotona, a Jeremića hvale

– Pre nekoliko dana na Kosovu je bila godišnjica ubistva 14 naših žetelaca u Starom Grackom, a da niko od albanskih medija to nije konstatovao, već su pisali hvalospeve o Jeremiću zbog godišnjice odluke MSP. Pored toga, mene su predstavljali kao sotonu. Sotona sam i đavo, iako nijednu ružnu reč o Albancima nisam rekao, samo zato što iz ambisa zajedno sa Đurićem, Vladom pokušavam da izvučem nešto za srpski narod što ne bi bilo ponižavajuće, što bi sačuvalo naš obraz.

Nisu isto Tompson i Mile Kitić

– Ona kaže da je proustaški hrvatski pevač Tompson nešto poput Mileta Kitića u Srbiji. Pa Mile Kitić ne peva „Za dom spremni“. Ipak, hrvatska predsednica je najmanje loš partner u toj zemlji. To dovoljno govori koliko nam je teško.

(Republika)

KOMENTARI11 komentara

 1. goran says:

  M, da, krivi su Englezi i Papuanci, samo je Vucko nevin.

  • Diego says:

   A ti se zoveš Boris Šutanovac. Ne mogu da vjerujem koliko imbecila postoji na ovim našim prostorima. Idi doktoru neka ti skeniraju mozak, vjerovatno imaš tomor ili si pojeo DS sendvič.

 2. hoplit says:

  UUU otkrio si toplu vodu, mene više interesuje šta ste preduzeli (ako ste nešto uopše preduzeli)...

 3. Vujadin says:

  Dramoser iz MI-6...

 4. Za Srbiju says:

  Ti imaš moćnog demona u glavi.

 5. slobo says:

  Ma je li molim te .Pa sto ne zabranis te mocne sluzbe da djeluju I kojekakve NVO .Pa ti covjece niti mozes niti znas da vodis drzavu .Cuj molim te on kao predsjednik drzave kuka svom narodu .Pa zato su te ko fol I izabrali da nesto radis ,a ti sve prebacujes na narod .Sto ne prebacis svoju platu na narod .Koja si ti prdimahovina.

 6. DUSKO says:

  PA STO NE ZOVES RUSIJU I RUSKU VOJSKU KO ASAD !!!

  • Savke says:

   Zato sto radi za engleze.

 7. gaga says:

  Pa Srbija ima problema sa Englezima jos od Berlinskog kongresa 1878 godine!Nista novo

 8. Barakuda says:

  U drugim ozbiljnim zemljama se strani obaveštajci u najmanju ruku proteruju iz zemlje, ne znam zašto onda kukaš i već se pravdaš da ti nisi kriv, nego da se boriš za metar zemlje sa KiM, kako slučajno nebi izgubili obraz ! Da bi izgubio obraz, prvo ga treba imati, a neko kao ti, koji je deset puta promjenio retoriku, od bulevara Ratka Mladića, pa do danas, tapšanje Klintona po leđima....očigledno ga nikada nisi ni imao !

 9. Nebeska Srbija says:

  Izbaci onda sve britanske diplomate iz zemlje!!!!u stvari,ne mozes zato sto ti je bler savetnik!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *