ВУЧИЋ УПУТИО „једноставно питање“ Западу

VUČIĆ UPUTIO „jednostavno pitanje“ Zapadu

14 decembra 2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da za zapadne partnere ima jednostavno pitanje, a to je koje od pet važnih dokumenata koje su sami donosili žele da poštuju po pitanju KiM, kao i da li će poštovati i šesti Solunski dokument o proširenju EU na Zapadni Balkan koji u potpunosti podržava implementaciju Rezolucije Saveta bezbednosti UN.

„Jednostavno pitanje za naše zapadne partnere…“, naveo je Vučić na Instagramu* uz video prilog u kome se obraća građanima i zapadnim partnerima.„Poštovani građani Srbije, već znate da sam zamolio naše zapadne parntere da mi kažu koji od pet važnih dokumenata žele da poštuju: Kumanovski sporazum, Povelju UN, Rezoluciju 1244 , Briselski sporazum ili Vašingtonski sporazum. Došli smo do šestog veoma značajnog dokumenta EU iz 2003. godine, čuvenog Solunskog dokumenta o proširenju EU na ZB.

I upravo u svetlu podnošenja aplikacije za članstvo u EU tzv. Kosova, moje pitanje je hoće li poštovati dokumenta koja su sami donosili, čak i istorijska iz Soluna. Jer, u tački 5 Solunskog dokumenta se kaže da u potpunosti podržava implementaciju Rezolucije 1244″, naveo je Vučić u video poruci.

„Tako da je moje pitanje danas – koji od ovih šest dokumenta želite da poštujete i mi ćemo biti apsolutno saglasni“, poručio je predsednik Vučić.

KOMENTARI13 komentara

 1. Vujadin says:

  Dnevna doza kukanja, samosažaljevanja i izliva spremnosti na izdaju.

  • Novica says:

   ne lupaj Vujadine laži, nedorastao si

  • VRSK says:

   Nemoj tako vidiš da se obraća…)))))

 2. Istina says:

  Zapadni partnjori ili nasi dusmani?

 3. Kulak says:

  Iza šiptarije stoji Nemačka. Lako je za šiptarijsku bagru, oni su niko i ništa. Ali, za obračun s nacističkom Nemačkom mora se imati moćan saveznik.

 4. Alexa S says:

  Kakvi bre partneri kada nam rade o glavi.....

 5. Gagi says:

  Bice tu jos sporazuma, ko to zna koliko. Bitno je da se narodu nesto drobi i prica. Dok generacijama vreme prolazi u nedoumici, politicari bas lepo i korisno zive. Od devedesetih, Srbija bas nista nije postigla i nema nikakve rezultate, osim sto su svi Srbi danas zajedno i na jednoj gomili. Propast nasem narodu se tek sprema, kako Rusi postizu sve bolje rezultate, tako se kod nas uvodi kriza i ratna retorika. Polako i podmuklo nas uvlace u probleme i postavljaju sve vece ultimatume koje mi "nevoljno" prihvatamo. Zar o nasem narodu vise treba da brine i vodi racuna Zaharova, "nasi" politicari cute kao da su onemeli. Osim, naravno, ove naricaljke koji jedini nesto nevoljno saopsti i prozbori. Izgleda da od retorike da EU nema alternativu nema vise nista. Dvadeset i nesto godina nas zaludjuju i ispiraju mozak Soroseve kursadjije i praktikanti, ne uspese da odvedu narod u bolju buducnost ali su je zato sebi stvorili kao iz bajke.

 6. miša says:

  Jednostavno pitanje, jednostavan odgovor.Ovo je predstava za medije. Došao Eskobar i u četirioka saopštio šta mora da se uradi i pozorište završeno.

 7. Velika Metla says:

  Nijedno od nabrojenog zapadnim satanistima ne odgovara.

 8. VRSK says:

  Podneseš ostavku i spaseš i sebe i nas. Nesposoban si i zadrigao.

 9. Mi says:

  Trenutak u kome smo se našli je takav jer ste vi to hteli presedniče. Da li je narod upoznat sa bilo kojim dokumentom koji ste potpisali, prihvatili, doneli? Ne nije,nije ni Skupštinski saziv verifikovao , koliko mi je poznato ništa...Kako ste pomislili da vam verujemo??? Teško vreme, uzurpirane i urušene institucije, prezaduženi, osiromašeni, razvučeni, razjedinjeni.... Vi sa vašom "politikom" Što gore to bolje setiste se nas "vašeg" naroda, ne dobrog na primer kao što su Protestanti, nego zadrtog, nezadovoljnog, malicioznog, zlopamtila, koji još pričaju o Ceru i Kolubarskoj bitci...Vi sa pogledom uprtim u budućnost gde vaša"braća" Rama, Makron, Kurc, mama Merkel, ne spominju prošlost nego u sadašnjosti kidišu na EPS, TELEKOM, dolinu Jadra, Preševsku dolinu, Vojvodinu Republiku srpsku..... Vi u oči ne možete da ih pogledate, jer seljaci iz Nedeljica seljački se uskopistili, Srbi sa Kosova shvatili dokle su dovedeni, Beograd još ispod oka posmatra razvoj događaja, ambasador Hil ne haje za sve nego donosi naloge.........Kako god bilo vama se definitivno ne može verovati, jer će te kao i uvek zloupotrebiti poverenje , učint će te sve u korist srpske štete, a za račun "ološa" kome potrčaste u Tiranu... Možda su ta ridanja pokajnička, ali što se mene tiče kasno je.......

 10. Djedo mraz says:

  Ovaj je ptivatizovao Srbiju i sve sam radi i potpisuje,a da niko nema pojma sta ovaj izdajnik potpisuje i ovo je sve dogovoreno.

 11. michael pan says:

  1244- 1244- 1244- 1244- E budalo, sta baljezgas i cijei narod pravis budalom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *