ВУЧИЋ: Већ осам година слушам како ћу издати Косово

VUČIĆ: Već osam godina slušam kako ću izdati Kosovo

18 februara 2020

PREDSEDNIK Srbije, Aleksandar Vučić gostovao je u emisiji „Ćirilica“ autora i voditelja Milomira Marića na Tv Hepi. Šef države odgovarao je na brojna aktuelna pitanja.

– Već osam godina slušam kako su Vučića doveli na vlast da izda Kosovo. Kao da ima nešto što oni već nisu izdali, kao da ima nešto da se da što oni već nisu dali. Mi smo napravili dobar napredak sa Briselskim sporazumom. Mi u prethodnih osam godina nismo imali nijedan rat, nijedan pogrom kao 2004. godine, nismo imali proglašenje nezavisnosti Kosova kao oni, nismo imali međunacionalne probleme u Vojvodini. Ojačali smo ekonomiju. A kada smo mi imali ovakav napredak? Kada smo imali suficit? Mi već tri godine zaredom imamo suficit u trgovini sa Hrvatskom, Bugarskom, Slovenijom, Rumunijom, BiH, Crnom Gorom… – objasnio je Vučić.

KOMENTARI8 komentara

 1. Ivke says:

  Batali povlacenje i price og novcu! Dzaba zarada kada izgubis sebe, dusu i sve za sta su nam se predci borili i zivote davali

 2. persida says:

  Neces ga izdati, vec si ga izdao.

 3. Zoran says:

  Prpa, a? Ne znas ni sam na koju ces stranu vise.

 4. Velika Metla says:

  Dao si im policiju,državni telefonski pozivni broj,školstvo,sudstvo,granice,vojsku,tako da se pitam "A šta je to nego izdaja"? Je li imaš za izdaju neku drugu reč? Ako ima ta reč daj da naučim i to "čudo"!

 5. opet ja says:

  Problem je u tome što je on pokušao da prizna nezavisno Kosovo preko "razmene" teritorija, po principu mi menjamo našu teritoriju za našu teritoriju. Kada mu to nije prošlo krenuo je da kuka kako nismo iskoristili šansu i da će nam zbog toga biti žao jer ćemo izgubiti sve. Opipavanjem javnog mnjenja je utvrdio da bi izgubio vlast direktnim priznanjem nezavisnosti, zato sada tzv. državi Kosovo daje sve što jednoj nezavisnoj državi pripada.

 6. Nine says:

  Šta opet si gostovao u "Ćirilici" sa istom grupom sendvičara. Koji ti je to put da gostuješ kod Marića i zamlaćuješ narod lažima. Niko osim tebe i Dačića nije potpisao protivustavni Briselski sporazum, ukidajući njime sve institucije Republike Srbije u toj srpskoj Autonomnoj pokrajini, kako je definiše i Ustav Republike Srbije, na koji si položio zakletvu, i Rezolucija 1244 SB OUN. Sve laži koje svakodnevno plasiraš sa svih medija možeš vezati mačku o rep. Srbija nikad nije bila u težem i poniženijem položaju od ovog u kome se danas nalazi. Više od polovine država sveta i pet država članica Evropske unije, iz koje ti je odavno saopšteno da nikad u nju nećeš uvesti Srbiju, nije priznalo samoproglašenu Republiku Kosovo (kakvom je naziva sporazum koji ste vas dvojica potpisali). Možeš lagati one nepismene sirote penzionere koji i u Orašcu pružaju ruke da dohvate sendvič, kao što su ih pružali i za vreme vladavine Slobodana Miloševića čiji si ti bio ministar u Vladi. Oni tvoji kojim im dele sendviče još im se podsmevaju rečima:"Ovi k'o da nikad hleba nisu videli". Kad im podeliš pakete sa po dve konzerve paštete, kilogram šećera i soli, pakovanje keksa, litru ulja opet će doći da zaokruže broj na glasačkom listiću koji im pokažu oni koji im donose pakete. Kad si pomenuo Rezoluciju 1244? Nikad. Kad si zahtevao povratak hiljadu vojnika i policajaca na KiM i 250.000 prognanih Srba, što predviđa Rezolucija 1244? Nikad. Sa najvećim zločincima pregovaraš, dajući im sve za ništa. Nema seljaka bez osnovne škole koji bi takav veleizdajnički akt učinio kakav ti činiš. I danas posle osam godina vladavine okrivljuješ Borka Stefanovića za ono što si ti učinio, jer, za razliku od tebe, koji pregovaraš o statusu Kosova i Metohije (koji je utvrđen voljom naroda na referendumu, pretočenom u ustav) Borko Stefanović je vodio samo pregovore tehničke prirode.

 7. Kulak says:

  A šta se buniš Vučiću? Onu upravo odlazeću Kolindu je ismejavao ko je stigao,a tebe se barem shvata ozbiljno.

 8. Gagi says:

  Kada su razvaljivani magacini oruzja u Albaniji i to oruzje prebacivano na KiM, da li su se tadasnji drzavni zvanicnici zapitali sta je namena tolikog oruzje na KiM osim pucanja na svadbama. Sta je bio razlog i CIJA je bila odluka da se Srpski narod do dana danasnjeg ne naoruzava da bi mogao da se odbrani.NEKO je KiM prodao nesto ranije. Sada se snose posledice te prodaje , u medjuvremenu, svi ovi politicki komesari koji su u ime Srba i Srbije bili angazovani na KiM, da vrate pare koje su dobijali od Srpskog naroda na ime plate i troskova. Oni nisu uradili NISTA pozitivno i u korist Srpskog naroda, samo su se tamo svrckali i navodno nesto pregovarali bez ikakvog vidljivog uspeha. Interesantno je KOLIKO ovaj narod kostaju ti "strucnjaci" i "eksperti" koji nemaju nikakve radne rezultate. Njihova osnovna radna sposobnost je da sludjuju narod njihovim demagoskim pricama o "uspesima" koje nemaju, i tako u krug do danasnjih dana. Danas u Srbiji veliki broj ljudi zivi besplatno,svi su u sluzbi drzavne administracije koja je vecinom apsolutno bespotrebna. Svi do jednog su se "okacili" na narodne pare a narocito ih dusa "boli" za narod na KiM koji beduje.Non-stop se zadnjih decenija narod anestezira raznim metodama, danas je recimo vazniji neki domaci gej film o kojem ce tek da se prica nego egzistencijalni zivotni problemi ovog naroda cija je cela drzava rasprodata. Ovaj narod se permanentno sludjuje i zaglupljuje, danas narod nije vlasnik svoje drzave, vlasnici su neke izmisljene partije koje ovu drzavu krcme po svom nahodjenju, obicno to rade komesari tih partija koji nemaju dana radnog staza i ucesca u odbrani i stvaranju drzave. Tek cemo mi Srbi zakukati, ostacemo bez icega svog i bicemo robovi u svojoj rodjenoj zemlji, vode cemo biti zeljni da popijemo jer je sve rasprodato.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *