VUČIĆ: Za 2015. planirana ušteda od 700 miliona evra

VUČIĆ: Za 2015. planirana ušteda od 700 miliona evra

14 септембра 2014

skupstina-srbije-aleksandar-vucic-formiranje-vlade-foto-printskrin-1398590032-487077Premijer Aleksandar Vučić upozorio je danas, na sednici Vlade Srbije, da je u svim ministarstvima i javnim preduzećima, čiji su direktori prisustvovali sednici, neophodno ostvariti maksimalne uštede i unaprediti efikasnost poslovanja.

Vlada Republike Srbije raspravljala je na današnjoj sednici o toku priprema rebalansa budžeta Republike Srbije za ovu godinu i budžeta za narednu godinu, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Premijer Vučić je ocenio da se u budžetskom sektoru troši više nego što se zarađuje i da je u narednoj godini, radi finansijske konsolidacije, potrebno uštedeti 700 miliona evra.

Na sednici su razmatrane konkretne mogućnosti ušteda i poboljšanja efikasnosti u svim javnim preduzećima i budžetskim ustanovama.

DAČIĆ: SPS ĆE PODRŽATI EKONOMSKE MERE VLADE

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas da će ta partija podržati ekonomske mere Vlade Srbije i dodao da će narednih dana o tome razgovarati sa premijerom.

Podsetivši da se danas na sednici vlade raspravlja kako da država i javna preduzeća uštede, te da će sledeće nedelje biti nastavljeni razgovori o tome, Dačić je rekao i da je sa premijerom Aleksandrom Vučićem dogovorio i politički sastanak.

„Premijer i ja smo danas dogovorili da u narednim danima održimo i politički sastanak koalicije, koalicije SPS PUPS JS sa njim, u smislu pune podrške merama koje će u najskorije vreme biti predstavljene“, rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

On je precizirao da danas na sednici vlade nisu donete nikakve odluke već se samo raspravljalo, ne samo o uštedama do kraja godine, već i o uštedama za sledeću godinu. „Premijer je istakao šta su nam ciljevi, smanjenje deficita pre svega, a to podrazumeva uštede, i u javnim preduzećima, i u ministarstvima“, istakao je Dačić.

KOMENTARI2 коментара

  1. niki says:

    Skini se narodu sa grbace vise i bolje ti je lopove nateraj da placaju porez tj.tajkune koji zaradjuju bogastvo u Srbiji a na Kipru ili negde drugo registruju firme pa na taj nacin legalno pljackaju drzavu.

  2. miloš says:

    Ovaj šiptar od kako je došao na vlast samo priča u nekom neodređenom budućem vremenu...., do sada nismo ništa vidjeli od obećanog ! Što je najgore, bez stida nastavlja dalje...!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u