VUČIĆ ZA CNN: Šta bi se desilo da se u Albaniji razvila zastava velike Srbije

VUČIĆ ZA CNN: Šta bi se desilo da se u Albaniji razvila zastava velike Srbije

15 oktobra 2014

pol-VucicPredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za incident na utakmici Srbija – Albanija odgovoran neki od albanskih zvaničnika koji su došli na tu fudbalsku utakmicu u Beogradu na osnovu dogovora fudbalska saveza dve zemlje, da ne vidi nikakvu srpsku grešku kao i da srpska strana očekuje veliko izvinjenje.

To je bila strašna provokacija. Ne znam kome je to trebalo, ali je činjenica da su sa albanske strane na stadionu bili prisutni samo zvaničnici, rekao je Vučić u izjavi za američki CNN.

Na koji bi način svet reagovao da se slična situacija desila u Albaniji, to jest da je srpska strana u toj zemlji razvila zastavu velike Srbije, zapitao je Vučić.

Nadam se da ćemo uspeti da prevaziđemo ovu situaciju za koju je odgovorna albanska strana. Ne vidim nikakvu srpsku grešku u tome. Ovo je vrlo jasan slučaj, ali u svakako moramo da razgovaramo jedni sa drugima i da poboljšamo naše odnose, istakao je Vučić.

Srbija očekuje veliko izvinjenje od albanske strane, rekao je Vučić i istakao da je Srbija spremna za nastavak razgovora radi poboljšanja saradnje.

Potrebno nam je više razgovora i više međusobnog razumevanja, ocenio je Vučić.

Želim da vidim stabilan zapadni Balkan i Srbija će ostati pravi stub stabilnosti na zapadnom Balkanu i to ništa ne može da ugrozi, poručio je Vučić.

Albanskom ambasadoru uručen demarš

Ambasadoru Albanije u Beogradu Iljiru Bočki danas je uručen demarš zbog incidenta na sinoćnoj fudbalskoj utakmici između Srbije i Albanije, nezvanično je potvrđeno Tanjugu u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Albanski ambasador je stigao danas u Ministarstvo oko 15.30 sati i tamo je proveo oko sat i po vremena.

Bočka nije želeo da daje nikakve izjave novinarima okupljenim ispred zgrade Ministarstva ni pre ni posle sastanka.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je u saopštenju objavljenom ranije danas ostro je osudilo jucerasnji incident na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija, ocenjuju kao smisljenu i unapred planiranu provokaciju.

Srbija šalje protestnu notu Tirani

Zbog incidenta i provokacija na utakmica Srbija-Albanija, u kojima je, kako se sumnja, učestvovao i Olsi Rama, brat albanskog premijera, Beograd će uložiti i zvaničan protest vlastima u Tirani.

Kako je „Novostima“ potvrdio vicepremijer i šef diplomatije Ivica Dačić, Srbija sprema protesnu notu zbog celog slučaja, koju će danas uručiti albanskom ambasadoru u Beogradu Iljiriju Bočki.

KOMENTARI3 komentara

  1. LADY GAGA / pod Javorom ovce pasu,čini mi se moje da su......... says:

    Vučiću, tu zastavu Velike Srbije ne treba razviti u Albaniji, nego na Srpskom Kosovu i Srpskoj Metohiji. Ali ti to nećeš uraditi,jer ko na šta si pristao potpisujući onaj Briselski (ne)sporazum, jer organizuješ vojnu paradu koja nema poruku, jer te za Kosovo nije briga, i zato nam se (ti se) desilo ono što se desilo. Sinoć. U sred Beograda. A desila se neviđeno velika sramota,i da i ti i svi u vlasti imate savesti,podneli bi ostavke. Ti i tvoji naprednjaci gubite poverenje naroda. Džaba vam je čokoladiranje javnosti. KADA SUTRA BUDE IZAŠLO MILION SRBA,IZAĆI ĆE ZBOG PUTINA. zbog tebe neće......

  2. s@Ša says:

    VUČIĆ ZA CNN: Šta bi se desilo da se u Albaniji razvila zastava velike Srbije Pa vjerovatno bi ti dao da se pohapse kad se vrate kući ti koji bi razapeli zastavu ako ih albanska policija ne bi pobila prije toga!

  3. Pingback: Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za incident na utakmici Srbija | Glamour,fashion,food,sex,girls,boys etc…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *