Вучић за Инсајдер: Никада ништа нисам украо, немам више имовине, него мање

Вучић за Инсајдер: Никада ништа нисам украо, немам више имовине, него мање

3 новембра 2017

ЈЕДИНИ сам у земљи који одговара свим новинарима, немам проблем да ме прекидате, не бежим од питања, нисам се договарао да ме нешто питате или не питате, апсолутно сам доступан, а знате зашто… Зато што верујем у оно што радим, рекао је вечерас српски председник Александар Вучић у интервјуу за Инсајдер.

Истовремено, упитао је да ли то ради неки други политичар у Србији.

Он је уредницу Инсајдера упитао да ли може да замисли некога председника или политичара или опозиционог политичара који одговара на свако питање.

„Ја сам једини”, рекао је.

Истакао је да, међутим, има и новинара који не могу да питају, да раде свој посао, који се не свиђају ни Вуку Јеремићу, Саши Јанковићу…

Рекао је и да види ствари, да није ни „ћорав, ни глув”, а на питање зашто се и остали министри и други из власти тако не понашају – рекао је да може да одговара само за себе.

На констатацију новинарке да Небојша Стефановић има „резервисан термин” суботом на Пинку, а Александар Вулин на истој ТВ недељом, приметио је да није сигуран да је баш тако, али и додао да неки други имају резервисан термин свако јутро на Н1 телевизији.

Уредница Инсајдера је рекла да се стиче утисак да се „љути” на новинаре када га не хвале, уз опаску – „Ваш посао је да радите добро за ову државу, постоје добре ствари, а није све тако црно-бело. Дозволићете да новинари треба да вас питају, а ви мене на почетку овог разговора прогласите политичким говорником”.

„Знате ли неког другог председника који би пристао да дође у Инсајдер да одговара на сва питања или председника опозиционе странке? Ово није мој први интервју за Инсајдер, а сваки пут када дођете на наше скупове, покажем поштовање и одговарам на питања”, приметио је.

Додао је да никада ништа није украо, нема више имовине, него мање.

„Ја сам борбен човек, ја сам борац и молим вас да ми зато опростите. Не желим да одустајем, да пристајем на неистине”, истакао је.

(Танјуг)

          Од Нове године 86 одсто пензионера

                имаће пензије веће него икад

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да ће 86,6 одсто пензионера, после повећања од пет одсто у јануару 2018. године, имати веће пензије него икад.

У интервјуу за „Инсајдер” који је вечерас емитован на Првој телевизији, Вучић је казао да се борио како би заштитио пензионере са најмањим пензијама.

„Сви пензионери који су примали до 37.100 динара пре мера штедње, а то је 86,6 одсто од укупног броја, са повећањем од пет одсто имаће или значајно веће или нешто веће пензије. Они са пензијама до 40.000, а њих је 110.000, имаће за нијансу, за 100, 200 или 300 динара ниже пензије. За оне који имају више од 40.000, а њих је 173.000, смањиће се тај размак, али ће и даље имати ниже пензије”, казао је Вучић.

Говорећи о обећањима у вези са повећањем плата, Вучић је казао да просечна плата у Србији данас износи 407 евра а да ће до марта наредне године достићи 440 евра.

„Ствари иду у добром смеру, то кажу и Светска банка и ММФ. Резултат је данас да ће сви људи, сем 27.000 људи, што је минималан број, у јавној управи имати веће плате него што су икада имали”, казао је Вучић.

(Бета)

KOMENTARI3 коментара

  1. zlatko says:

    Lažeš, mrave, krvavi ti zubi!

  2. Cetnik says:

    Batice kad odradis posao briselu dobices ko zna sta sve tamo kod njih

  3. Ivan Grozni says:

    A brat? A kumovi? A rodjaci?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u