Вучић за Инсајдер: Никада ништа нисам украо, немам више имовине, него мање

Vučić za Insajder: Nikada ništa nisam ukrao, nemam više imovine, nego manje

3 novembra 2017

JEDINI sam u zemlji koji odgovara svim novinarima, nemam problem da me prekidate, ne bežim od pitanja, nisam se dogovarao da me nešto pitate ili ne pitate, apsolutno sam dostupan, a znate zašto… Zato što verujem u ono što radim, rekao je večeras srpski predsednik Aleksandar Vučić u intervjuu za Insajder.

Istovremeno, upitao je da li to radi neki drugi političar u Srbiji.

On je urednicu Insajdera upitao da li može da zamisli nekoga predsednika ili političara ili opozicionog političara koji odgovara na svako pitanje.

„Ja sam jedini”, rekao je.

Istakao je da, međutim, ima i novinara koji ne mogu da pitaju, da rade svoj posao, koji se ne sviđaju ni Vuku Jeremiću, Saši Jankoviću…

Rekao je i da vidi stvari, da nije ni „ćorav, ni gluv”, a na pitanje zašto se i ostali ministri i drugi iz vlasti tako ne ponašaju – rekao je da može da odgovara samo za sebe.

Na konstataciju novinarke da Nebojša Stefanović ima „rezervisan termin” subotom na Pinku, a Aleksandar Vulin na istoj TV nedeljom, primetio je da nije siguran da je baš tako, ali i dodao da neki drugi imaju rezervisan termin svako jutro na N1 televiziji.

Urednica Insajdera je rekla da se stiče utisak da se „ljuti” na novinare kada ga ne hvale, uz opasku – „Vaš posao je da radite dobro za ovu državu, postoje dobre stvari, a nije sve tako crno-belo. Dozvolićete da novinari treba da vas pitaju, a vi mene na početku ovog razgovora proglasite političkim govornikom”.

„Znate li nekog drugog predsednika koji bi pristao da dođe u Insajder da odgovara na sva pitanja ili predsednika opozicione stranke? Ovo nije moj prvi intervju za Insajder, a svaki put kada dođete na naše skupove, pokažem poštovanje i odgovaram na pitanja”, primetio je.

Dodao je da nikada ništa nije ukrao, nema više imovine, nego manje.

„Ja sam borben čovek, ja sam borac i molim vas da mi zato oprostite. Ne želim da odustajem, da pristajem na neistine”, istakao je.

(Tanjug)

          Od Nove godine 86 odsto penzionera

                imaće penzije veće nego ikad

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će 86,6 odsto penzionera, posle povećanja od pet odsto u januaru 2018. godine, imati veće penzije nego ikad.

U intervjuu za „Insajder” koji je večeras emitovan na Prvoj televiziji, Vučić je kazao da se borio kako bi zaštitio penzionere sa najmanjim penzijama.

„Svi penzioneri koji su primali do 37.100 dinara pre mera štednje, a to je 86,6 odsto od ukupnog broja, sa povećanjem od pet odsto imaće ili značajno veće ili nešto veće penzije. Oni sa penzijama do 40.000, a njih je 110.000, imaće za nijansu, za 100, 200 ili 300 dinara niže penzije. Za one koji imaju više od 40.000, a njih je 173.000, smanjiće se taj razmak, ali će i dalje imati niže penzije”, kazao je Vučić.

Govoreći o obećanjima u vezi sa povećanjem plata, Vučić je kazao da prosečna plata u Srbiji danas iznosi 407 evra a da će do marta naredne godine dostići 440 evra.

„Stvari idu u dobrom smeru, to kažu i Svetska banka i MMF. Rezultat je danas da će svi ljudi, sem 27.000 ljudi, što je minimalan broj, u javnoj upravi imati veće plate nego što su ikada imali”, kazao je Vučić.

(Beta)

KOMENTARI3 komentara

  1. zlatko says:

    Lažeš, mrave, krvavi ti zubi!

  2. Cetnik says:

    Batice kad odradis posao briselu dobices ko zna sta sve tamo kod njih

  3. Ivan Grozni says:

    A brat? A kumovi? A rodjaci?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *