ВУЧИЋ: „За мене је Косово део Србије“

VUČIĆ: „Za mene je Kosovo deo Srbije“

17 oktobra 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će nastaviti da od međunarodne zajednice traži odgovor o svim neprihvatljivim potezima Prištine, poput slikanja britanskog ambasadora sa Aljbinom Kurtijem pod zastavom Albanije.

Vučić je ukazao na to da se međunarodna zajednica rukovodi dvostrukim aršinima i u prilog tome upitao da li bi se ambasador Nikolas Abot slikao s Miloradom Dodikom pod, na primer, zastavom Republike Donbas.Zato će, kaže, nastaviti međunarodnoj zajednici da postavlja pitanja u vezi sa ponašanjem Prištine.

Kazao je da odbijanje dozvole da slikarka sa svojim slikama uđe na Kosovo, kao i sve akcije prethodnih dana, pokazuju koliko je velika nervoza u Prištini.

„Čekam da postavim novo pitanje — jesmo li poslali antraks ili nešto drugo, ili su, kao i obično, lagali za trovanje“, kazao je Vučić u emisiji „24 časa“ na TV „Pink“.

Rekao je da nije bilo nikakve infekcije zbog koverti sa glasovima iz centralne Srbije, kako su sami potvrdili, i da su čitavu priču izmislili.

„To su radili namerno, jer ne znaju šta će sa sobom. Neki koji su još na vlasti time bi da kupe vreme, da se ne znam šta dogodi, da se dogodi neki viši slučaj, da oni ostanu na vlasti. Drugi žure da vladaju i nije im važno na koji način. Svi su nervozni, a posebno zbog rezultata Srpske liste“, kazao je on.

Vučić je podvukao da Srbija neće zaboraviti na tu priču i da će danas, sutra ili kroz tri dana postaviti pitanje celom svetu koji su to srpski teroristi koji truju pismima.

Nazvao je priču oko toga „cirkusom pod maskama“ dodajući da to čak više nije ni za tačku u cirkusu.

Rekao je da neće odustati od dobijanja odgovora, kao što je juče čekao odgovor britanske ambasade u Prištini, koji je dobio i koji je shvatio.

„Zamislite da Milorad Dodik ne okači zastavu Srbije, već Republike Donbas. Da li bi se britanski ambasador slikao sa njim tada. Ne bi ni ušao u taj prostor. Ovo govori o dvostrukim aršinima, i kako mogu beskrupulozno da obmanjuju javnost. Zbog toga sam rekao da smo sve razumeli“, kazao je on.

Vučić je istakao da je ponosan što Srbija sme da ukaže na to šta je istina i traži odgovore na civilizovan način.

Kosovo je deo Srbije, ali nije sve naše, a nije ni njihovo

Vučić je poručio da je za njega Kosovo deo Srbije, ali da neće da laže narod i kaže da je „sve naše“.

„Neću da lažem narod i kažem da je sve naše i lako ćemo mi to i da se junačimo. To ne podnosim, jer ta laka rešenja obično vode do ambisa. Ja narodu kažem da nije sve naše, ali nije sve ni njihovo“, rekao je Vučić za „Pink“.On je rekao da je naš posao da pokušamo da pronađemo kompromis, ali da kompromis ne znači da izgubimo sve, kao što smo, kaže, izgubili u vreme Đilasa, Jeremića i ostalih.

„To je problem druge strane, koja misli da može Srbiji da zapoveda, da priča gluposti u vezi sa taksama i recipročnim merama… To govorim o Kurtiju i ostalima“, rekao je Vučić i pozvao ih da se „dovedu u red i da razmisle šta pričaju“.

„Nismo mi vaš brat, a kamoli mlađi brat, ne možete da nas maltretirate, jer ne zavisimo mi od vas, već vi zavisite od nas“, poručio je Vučić.

Takođe, poručio je Albancima da tek kada se upristoje i prestanu da lažu, da progone Srbe sa severa, kao i iz svih drugih delova KiM, dođu i kažu da žele da razgovaraju i da će onda i uslediti razgovori.

KOMENTARI8 komentara

 1. Miraš says:

  Približavaju se novi izbori pa doteruje izjave.

 2. Gagi says:

  " Ja narodu kažem da nije sve naše, ali nije sve ni njihovo“, rekao je Vučić za „Pink“ " Ovo mi malo nije jasno, ciju granicu su branili i zbog cega su ginuli toliki ljudi na Kosarama i drugim granicnim karaulama. Cesto mozemo cuti ovu konstataciju, voleo bih da se narodu otvoreno i jasno objasni.

 3. Zoran says:

  U isto vreme vest: "Vučić u emisiji "24 časa" na Pinku: Neću da lažem narod i da kažem da je Kosovo deo Srbije - nije celo naše, ali nije ni njihovo; Kompromis ne znači da izgubimo sve, kao što smo izgubili u vreme Đilasa, Jeremića i ostalih"

 4. Maximus Decimus says:

  To je tvoje privatno misljenje.Sustina je da tvoji funkcioneri ne mogu ni da udju tamo kao ni vojska ni policija.Suda osim njihovog tamo nemas.Tvoj ustav tamo ne vazi,vazi njihov.Pa ti vidi da su osnovni postulati drzave nasi ili njihovi.

 5. Garo says:

  Ja ludaka, danas prica jedno sutra drugo.

 6. Istina says:

  Za mene je Kosovo deo Srbije, a pre 5 meseci hočeš da se ragraničavaš sa tačijem i haradinajem? Kako te bre nije sramota Vučiću? Kakvi su ti to pravni savetnici poput Blera i ostale gamadije? Da li si ti svestan, kakvu politiku vodiš? Čujem da ćeš da spremaš tutanj za London uskoro? E moj Vučiću, žali bože naroda koji je glasao za tebe, rasturio si SRS pa ćeš i SNS...

 7. svahili says:

  E? Doživesmo i to...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *