ВУЧИЋ: „За мене је Косово део Србије“

ВУЧИЋ: „За мене је Косово део Србије“

17 октобра 2019

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће наставити да од међународне заједнице тражи одговор о свим неприхватљивим потезима Приштине, попут сликања британског амбасадора са Аљбином Куртијем под заставом Албаније.

Вучић је указао на то да се међународна заједница руководи двоструким аршинима и у прилог томе упитао да ли би се амбасадор Николас Абот сликао с Милорадом Додиком под, на пример, заставом Републике Донбас.Зато ће, каже, наставити међународној заједници да поставља питања у вези са понашањем Приштине.

Казао је да одбијање дозволе да сликарка са својим сликама уђе на Косово, као и све акције претходних дана, показују колико је велика нервоза у Приштини.

„Чекам да поставим ново питање — јесмо ли послали антракс или нешто друго, или су, као и обично, лагали за тровање“, казао је Вучић у емисији „24 часа“ на ТВ „Пинк“.

Рекао је да није било никакве инфекције због коверти са гласовима из централне Србије, како су сами потврдили, и да су читаву причу измислили.

„То су радили намерно, јер не знају шта ће са собом. Неки који су још на власти тиме би да купе време, да се не знам шта догоди, да се догоди неки виши случај, да они остану на власти. Други журе да владају и није им важно на који начин. Сви су нервозни, а посебно због резултата Српске листе“, казао је он.

Вучић је подвукао да Србија неће заборавити на ту причу и да ће данас, сутра или кроз три дана поставити питање целом свету који су то српски терористи који трују писмима.

Назвао је причу око тога „циркусом под маскама“ додајући да то чак више није ни за тачку у циркусу.

Рекао је да неће одустати од добијања одговора, као што је јуче чекао одговор британске амбасаде у Приштини, који је добио и који је схватио.

„Замислите да Милорад Додик не окачи заставу Србије, већ Републике Донбас. Да ли би се британски амбасадор сликао са њим тада. Не би ни ушао у тај простор. Ово говори о двоструким аршинима, и како могу бескрупулозно да обмањују јавност. Због тога сам рекао да смо све разумели“, казао је он.

Вучић је истакао да је поносан што Србија сме да укаже на то шта је истина и тражи одговоре на цивилизован начин.

Косово је део Србије, али није све наше, а није ни њихово

Вучић је поручио да је за њега Косово део Србије, али да неће да лаже народ и каже да је „све наше“.

„Нећу да лажем народ и кажем да је све наше и лако ћемо ми то и да се јуначимо. То не подносим, јер та лака решења обично воде до амбиса. Ја народу кажем да није све наше, али није све ни њихово“, рекао је Вучић за „Пинк“.Он је рекао да је наш посао да покушамо да пронађемо компромис, али да компромис не значи да изгубимо све, као што смо, каже, изгубили у време Ђиласа, Јеремића и осталих.

„То је проблем друге стране, која мисли да може Србији да заповеда, да прича глупости у вези са таксама и реципрочним мерама… То говорим о Куртију и осталима“, рекао је Вучић и позвао их да се „доведу у ред и да размисле шта причају“.

„Нисмо ми ваш брат, а камоли млађи брат, не можете да нас малтретирате, јер не зависимо ми од вас, већ ви зависите од нас“, поручио је Вучић.

Такође, поручио је Албанцима да тек када се упристоје и престану да лажу, да прогоне Србе са севера, као и из свих других делова КиМ, дођу и кажу да желе да разговарају и да ће онда и уследити разговори.

KOMENTARI8 коментара

 1. Miraš says:

  Približavaju se novi izbori pa doteruje izjave.

 2. Gagi says:

  " Ja narodu kažem da nije sve naše, ali nije sve ni njihovo“, rekao je Vučić za „Pink“ " Ovo mi malo nije jasno, ciju granicu su branili i zbog cega su ginuli toliki ljudi na Kosarama i drugim granicnim karaulama. Cesto mozemo cuti ovu konstataciju, voleo bih da se narodu otvoreno i jasno objasni.

 3. Zoran says:

  U isto vreme vest: "Вучић у емисији "24 часа" на Пинку: Нећу да лажем народ и да кажем да је Косово део Србије - није цело наше, али није ни њихово; Компромис не значи да изгубимо све, као што смо изгубили у време Ђиласа, Јеремића и осталих"

 4. Maximus Decimus says:

  To je tvoje privatno misljenje.Sustina je da tvoji funkcioneri ne mogu ni da udju tamo kao ni vojska ni policija.Suda osim njihovog tamo nemas.Tvoj ustav tamo ne vazi,vazi njihov.Pa ti vidi da su osnovni postulati drzave nasi ili njihovi.

 5. Garo says:

  Ja ludaka, danas prica jedno sutra drugo.

 6. Istina says:

  Za mene je Kosovo deo Srbije, a pre 5 meseci hočeš da se ragraničavaš sa tačijem i haradinajem? Kako te bre nije sramota Vučiću? Kakvi su ti to pravni savetnici poput Blera i ostale gamadije? Da li si ti svestan, kakvu politiku vodiš? Čujem da ćeš da spremaš tutanj za London uskoro? E moj Vučiću, žali bože naroda koji je glasao za tebe, rasturio si SRS pa ćeš i SNS...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u