ВУЧИЋ: „Захвални смо Америци јер подржава европски пут Србије“

VUČIĆ: „Zahvalni smo Americi jer podržava evropski put Srbije“

30 avgusta 2017

(foto: Youtube printscreen)

SAD snažno podržavaju evropske integracije Srbije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa američkim senatorom Ronom Džonsonom u Vili „Mir“. Znam koliko je Vučić zabrinut za ljude u Srbiji i za regionalnu stabilnost i da pokazuje hrabrost i vođstvo, koji su potrebni, rekao je Džonson. Vučić ističe da će se država Srbija boriti za naše ljude za koje misli da su nevini, kao što je slučaj sa Bogdanom Mitrovićem, koji je u ponedeljak uhapšen u Suvoj Reci.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju medijima u Vili „Mir“ rekao da je na  sastanku sa američkim senatorom Ronom Džonsonom uglavnom razgovarao o ekonomiji, ali i da su imali otvorene razgovore o svim važnim političkim pitanjima.

„Senator Džonson je upoznat sa svim merama koje smo preduzimali u prethodne četiri godine i sa onim što je danas Aj-Bi-Em saopštio – da je Srbija svetski lider po broju otvorenih radnih mesta u 2016. godini, posmatrano prema broju stanovnika, i o mnogim drugim stvarima“, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je Džonson inače odličan poznavalac stanja srpske ekonomije i svih mera koje Srbija preduzima u toj oblasti.

„Američke investitore, kao i evropske, uostalom, interesuje mir i stabilnost, ali posebno vladavina prava, transparentnost i borba protiv korupcije“, kaže predsednik Srbije.

Istakao je da su razgovarali otvoreno o svim političkim pitanjima, između ostalog i o Kosovu i Metohiji.

„Ništa ne krijemo. Jedna od bitnih stvari je i KiM, interni dijalog koji se vodi u Srbiji, dijalog sa predstavnicima iz Prištine i kako i na koji način da razumno, svi zajedno na prostoru Zapadnog Balkana pristupimo rešavanju problema. Ti razgovori nisu laki za nas unutar naše zemlje, a kamoli u razgovorima sa međunarodnom zajednicom, jer je najveći broj zemalja priznao nezavisnost Kosova“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, mi gledamo da u tim okvirima sačuvamo svoje interese i unapređujemo prijateljstvo dve zemlje i da budućnost Srbije ne opterećujemo onime za šta smo i mi krivi u Beogradu i neki u Prištini, a za to nismo snosili nikakve političke konsekvence.

KOMENTARI4 komentara

 1. Baraba says:

  Da ne mlatimo slamu 100 godina da prodamo Kosovo za 50 milijardi dolara I da zivimo ko ljudi

 2. Ivan Grozni says:

  Jesam li ja tacn razumeo zadnji pasos gde AV kaze "treba da unapredjujemo prijateljstvo dve zemlje.. Znaci da Vucko priznaje da je KiM druga zemlja. Sve mi je sad jasno. Mogu oni brabonjati sta hoce. Sve je receno

 3. doktrina soka, says:

  Naravno da je tesko "razgovarati" sa lopovom koji ima uperen pistolj,da ti vrati ukradeno.Da se zakljuciti da se samo okrenes i molis Boga da ne puca.

 4. Trifun says:

  Samo jedno pitanje. U kojim granicama Vucic misli da uvuce Srbiju bez referenduma u EU Rajh?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *